Skip to main content

SkyShowtime saa elokuussa täydennystä klassikoilla ja kuuluisien näyttelijöiden tähdittämillä elokuvilla. Tässä artikkelissa esittelen SkyShowtimen tämän kuun uutuuselokuvia monesta eri genrestä, ja katsottavaa löytyy varmasti kaikenikäisille. Jatka ihmeessä lukemista, jos tarvitset leffavinkkejä!

Psst! SkyShowtime on saatavilla Telia Play -sovellukseen hintaan 6,99€/kk (7/2023). Voit myös kokeilla ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan ja päättää sen jälkeen, jatkatko tilausta. Kannattaa napata ainakin nämä leffat katselulistalle! 

 

Sisällysluettelo:

 

Gigi & Nate

2022

Genre: draama, perhe
IMDb: 6.7
Kesto: 1 t 54 min
Ikäraja: K12
Tulossa: 17.8.
 

Nuori ja karismaattinen Nate (Charlie Rowe) joutuu ikävien sattumusten takia pyörätuoliin perheloman aikana. Nuorukainen pitää elämäänsä täysin toivottomana, eikä tulevaisuuskaan näytä valoisalta. Mikään ei helpota hänen oloaan, kunnes hän saa Gigi-apinan avustajakseen. Gigi ei olekaan täysin tavallinen apina, vaan erittäin utelias ja älykäs kapusiiniapina. Gigi parantaa Naten elämänhalua, mutta kestääkö se loputtomiin?

Gigi & Nate on koskettava tarina ystävyydestä. Nick Hammin ohjaama tositapahtumista inspiroitunut draamafilmi ei varmasti jätä ketään kylmäksi, sillä se osoittaa, kuinka suuri vaikutus ystävyydellä voi olla. Ystävyyteen ei aina vaadita toista ihmistä, vaan tärkeintä on aito kohtaaminen omana itsenään, mikä välittyykin tästä elokuvasta katsojalle asti.

 

 

Saapasjalkakissa: Viimeinen toivomus

2022

Genre: animaatio, seikkailu, draama
IMDb: 7.9
Kesto: 1 t 42 min
Ikäraja: K7
Tulossa: 23.8.
 

Saapasjalkakissa tekee paluun taas yli vuosikymmenen jälkeen! Tähän mennessä hän on käyttänyt jo kahdeksan elämää yhdeksästä, joten viimeinen elämä alkaa nyt. Katti päättää lähteä Mustaan Metsään etsimään Toivomustähteä ja hankkimaan menetetyt elämät takaisin. Hän joutuukin hurjaan seikkailuun entisen kumppaninsa ja vastustajansa Kitty Pehmotassun kanssa. 

Koko perheen elokuva on saanut erinomaisia arvosteluja, joka näkyy myös IMDb-arvosanassa, mikä on jopa 7.9. Elokuvaan on ujutettu myös vanhemmille katsojille syvällisiä sanomia, ja se pääsee ajoittain yllättävänkin tunteikkaaksi. Alkuperäisessä englanninkielisessä versiossa Saapasjalkakissan äänenä kuullaan Oscar-ehdokas Antonia Banderas, kun taas suomenkielisessä versiossa häntä tähdittää Heikki Sankari. Kitty Pehmotassuna kuullaan alkuperäisessä versiossa Oscar-voittaja Salma Hayek, ja suomenkielisessä käännöksessä Petra Karjalainen

 

Three Identical Strangers

2018

Genre: dokumentti, elämäkerta, draama
IMDb: 7.6
Kesto: 1 t 36 min
Ikäraja: K7
Tulossa: 1.8.
 

19-vuotias nuori mies sekoitetaan johonkin toiseen henkilöön, joka näyttää aivan häneltä. Asiaa aletaan selvittämään, kunnes heidän huomataan olevankin kaksosia. Tapauksesta uutisoidaan maanlaajuisesti, kunnes kolmas henkilökin huomaa näyttävänsä aivan heiltä. Nyt nämä identtiset kolmoset Edward GallandDavid Kellman ja Robert Shafran tapaavat ja juttua riittää. Heidän elämänsä ovat tietenkin osittain erilaisia, mutta hyvinkin tarkkoja samankaltaisuuksia löytyy yhä enemmän.

80-luvulla selvinnyt tapaus vaikuttaa edelleenkin uskomattomalta. Dokumentti auttaa ymmärtämään perimän ja ympäristön psykologisia vaikutuksia; mitä tapahtuu kun kolme saman perimän omaavaa lasta erotetaan täysin erilaisiin koteihin? Mitkä tekijät tulevat perimästä, mitkä ympäristön vaikutuksesta? Kolmosilla on todistetusti luontainen yhteys syntymästään asti, jota nämäkin kolmoset ovat kaivanneet koko elämänsä ajan – syytä tietämättä. 

 

 

Central Intelligence

2016

Genre: komedia, toiminta, rikos
IMDb: 6.3
Kesto: 1 t 47 min
Ikäraja: K12
Tulossa: 1.8.
 

Entinen nörtti ja koulukiusattu Bob (Dwayne Johnson) saapuu 20 vuoden jälkeen high school -luokkakokoukseen. Hän muistaa positiivisesti ainoastaan Calvinin (Kevin Hart), joka kuului ennen koulun suosituimpaan porukkaan. Nyt kuitenkin roolit ovat vaihtuneet, ja nykyinen CIA-agentti Bob tarvitsee Calvinin apua estääkseen Yhdysvaltain vakoojasatelliittiverkon hakkeroimisen. 

Hyppää mukaan tämän kaksikon hulvattomaan reissuun, josta ei puutu vauhtia tai hauskuutta. Täyttä komediaa elokuvasta ei ole tehty, vaan rikosjuoni pitää katsojan varmasti kiinnostuneena. Millerit-elokuvankin ohjannut Rawson Marshall Thurber on onnistunut luomaan hauskan vastakkainasettelun lahjakkaiden näyttelijöiden avulla.

 

 

First Reformed

2017

Genre: draama, psykologinen, trilleri
IMDb: 7.1
Kesto: 1 t 53 min
Ikäraja: K12
Tulossa: 1.8.
 

Oscar-ehdokkuuden ja lukuisia palkintoja ansainnut First Reformed kertoo pastori Ernst Tollerista (Ethan Hawke), joka epäilee vakavasti uskoaan. Hän päättää alkaa kirjoittamaan vuoden ajan päiväkirjaa, jonka aikoo tuhota sen jälkeen. Mary (Amanda Seyfried) ottaa yhteyttä Tolleriin, koska hän kokee tarvitsevansa apua miehensä kanssa, joka on epävakaa ympäristöaktivisti. Mary on löytänyt kotoaan pommivyön ja tarvitsee kiperästi pastorin apua. Mutta kuinka pastori pystyy auttamaan, jos hän kamppailee samaan aikaan uskonsa kanssa?

Golden Globe -ehdokkaan Paul Schraderin kirjoittama ja ohjaama First Reformed tuo rohkeasti nykymaailman suurimpia uhkia esiin, kuten terrorismia, ääriuskontoja ja ilmastonmuutosta. Ethan Hawke onnistuu luomaan päähahmosta erittäin aidon ja tunteita herättävän. Rooleissa nähdään myös Amy Ryan, Danielle NicoletJason Bateman ja Aaron Paul

 

 

Last Vegas

2013

Genre: draama, komedia
IMDb: 6.6
Kesto: 1 t 45 min
Ikäraja: K7
Tulossa: 1.8.
 

Eläkeläiset Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) ja Sam (Kevin Kline) lähtevät valloittamaan Las Vegasin, kun yksi heistä päättää mennä naimisiin puolet häntä nuoremman naisen kanssa. Sanontahan kuuluu tunnetusti “Mitä tapahtuu Vegasissa, jää Vegasiin”, ja sen mukaan nämä miehet elävätkin. Paitsi että he ovat eläkeläisiä – ja käyttäytyvät sen mukaisesti. Vaikka tämä draamakomediafilmi täyttääkin tänä vuonna jo kymmenen vuotta, onnistuu se naurattamaan edelleen. 

Jon Turteltaubin ohjaamaa Last Vegasia on verrattu Kauhea kankkunen -elokuvaan sen asetelman vuoksi. Molemmissa elokuvissa tarinan juoni ja huumorin tyyli on melko samanlainen. Tämä elokuva kuitenkin osui enemmän omaan tyyliini, sillä näyttelijät ovat alan huippukaartia ja huumori ei ole liian ronskia, vaan sopivasti siinä rajalla.

 

 

Wonder Park / Ihmeiden puisto

2019

Genre: animaatio, seikkailu, lasten
IMDb: 5.8
Kesto: 1 t 25 min
Ikäraja: K7
Tulossa: 1.8.
 

Seikkailullinen June löytää jotain uskomatonta keskeltä metsää – huvipuiston, jossa on puhuvia eläimiä! Täällä ei varmasti seikkailut ja hauskuus lopu kesken. Pian June kuitenkin saa selville huvipuiston syntyneen hänen mielikuvituksestaan, joten hän on ainoa, joka voi pelastaa sen ongelmilta. June yhdistää tietonsa ja taitonsa yhdessä eläinystäviensä kanssa pelastaakseen tämän taianomaisen paikan. Ihmeiden puisto vie sinut mukaan mielikuvituksen maailmaan, jossa on lupa unelmoida. Koko perheelle suunnattu animaatioelokuva viihdyttää varmasti!

 

 

Ghost in the Shell

2017

Genre: toiminta, rikos, draama
IMDb: 6.3
Kesto: 1 t 47 min
Ikäraja: K12
Tulossa: 1.8.
 

Scarlett Johanssonin tähdittämä majuri Mira Killian haavoittuu pahasti kyberterroristien hyökkäyksessä, ja päätyy heidän koekappaleekseen. Hänestä tulee ensimmäinen laatuaan: keinotekoinen keho, jonka sisällä on ihmisaivot. Vuoden kuluttua hän työskentelee päällikkö Daisuke Aramakin (Takeshi Kitano) alaisuudessa kyberrikollisuutta vastaan, johon hänet on koulutettu supervoimiensa ansiosta. Hän kuitenkin kuulee Aramakin ja koko korporaation valehdelleen hänelle, jotta he voisivat kontrolloida häntä heidän tarpeidensa mukaan. Majuri aikoo ottaa selvää oikeasta identiteetistään ja kostaa aiemmalle organisaatiolleen. 

Ghost in the Shell on lähitulevaisuuteen sijoittuva kyberpunk-tieteiselokuva, joka perustuu Masamune Shirowin samannimiseen mangasarjaan. Elokuvassakin nähdään manga- ja animesarjoille tyypillisiä ominaisuuksia. Rupert Sandersin ohjaamassa tarinassa ihmisiä on muokattu lähitulevaisuudessa kyberneettisillä implanteilla parantaakseen heidän näköaistia, nopeutta ja voimaa. 

 

 

Lähtikö jokin näistä sinun katselulistallesi? Jaa omat leffavinkkisi kommenteissa 📺

 

--

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa