Katseluvinkit

Skyshowtimen syyskuun leffat ja sarjat

  • 31 August 2023
  • 0 kommenttia
  • 75 katselukertaa
Skyshowtimen syyskuun leffat ja sarjat
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Syyskuussa saamme SkyShowtime-palveluun uusia ja mielenkiintoisia sarjoja sekä elokuvia: Koodinimi: Annika -sarja seuraa agentti Annika Sundströmiä vaarallisissa tehtävissään, tarjoten jännitystä raottaen salaisuuksien verhoja. Poker Face -sarja sukeltaa pelin maailmaan, sekoittaen trilleriä ja psykologista jännitystä. M3gan -elokuvassa teknologia yhdistyy kauhugenreen, luoden uhkaavan ja mysteerisen tunnelman. Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves -elokuva tarjoaa seikkailua ja huumoria klassisen roolipelin maailmassa. Eight for Silver -kauhuelokuva on moderni versio ihmissusi-legendasta historiallisessa ympäristössä. Kerron tässä artikkelissa näistä sarjoista ja elokuvista, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä eri genreistä kiinnostuneille katsojille.
 

 

Koodinimi: Annika 

kausi1

Suomalainen Nordic Noir -sarja Koodinimi: Annika julkaistaan SkyShowtimella syyskuun aikana. Sarja on kuusiosainen ensimmäinen SkyShowtimen pohjoismainen alkuperäistuotanto ja aiemmin tunnettu nimellä ID

AJ Annilan ohjaamassa sarjassa seurataan suomalaista taidepetosten tutkijaa Emmaa (Sannah Nedergård), joka soluttautuu Tukholman huutokauppataloon tutkiakseen yrityksen yhteyksiä pahamaineiseen rahanpesijään Blankoon. Emma omaksuu peitehenkilöllisyyden nimeltä Annika, joka on täysin erilainen kuin hän itse. Tämä peiterooli avaa ovet taidepetosten salattuun maailmaan ja samalla pakottaa Emman kohtaamaan menneisyytensä.

Sarja pyrkii tuomaan uutta näkemystä Nordic Noir -genreen. Koodinimi: Annika perustuu todellisiin taiderikoksiin ja paljastuneisiin identiteetteihin, ja se tutkii myös kaksoiselämän haasteita. Sarjan toteutuksessa on haastateltu peitetehtäviin erikoistunutta ex-poliisia ja taideväärentämisen asiantuntijoita, jotta tarina olisi mahdollisimman aito ja pohjautuisi todellisiin tapahtumiin. Sarjan muissa rooleissa ovat muun muassa Pekka Strang, Ardalan Esmaili, Eva Melander ja Helena Bergström.

 

 

Poker Face

kausi 1

Elokuvaohjaaja Rian Johnson, joka on tullut tunnetuksi teoksistaan Knives Out ja Star Wars: The Last Jedi, on luonut uuden murhamysteerisarjan nimeltä Poker Face. 10 jakson mittainen sarja starttaa SkyShowtimella 15.9., jonka jälkeen uusi jakso julkaistaan joka perjantai.

Poker Facessa Emmy-ehdokas Natasha Lyonne esittää Charlie Calea, joka matkustaa Plymouth Barracudallaan ja kohtaa matkallaan erilaisia hahmoja sekä omalaatuisia rikoksia, joita hän ei voi jättää selvittämättä. Charlie huomaa erittäin tarkasti, milloin joku valehtelee. Sarjan näyttelijäkaartiin kuuluu monia muita tunnettuja nimiä, kuten Luis Guzmán, Chloë Sevigny, Lil Rel Howery, Ron Perlman, Nick Nolte, Stephanie Hsu ja Tim Blake Nelson. Sarjassa nähdään myös lukuisia nimekkäitä vierailijoita, kuten Adrien Brody, Ellen Barkin ja Joseph Gordon-Levitt.

Poker Face -sarja on saanut runsaasti positiivista palautetta ja sitä on ylistetty. Rotten Tomatoes -sivustolla se on saanut erinomaisen arvosanan, 98 prosenttia kriitikoista on pitänyt sitä korkeatasoisena.

 

 

M3gan

 

Genre: Kauhu, Scifi, Jännitys
Kesto: 1 h 42 min

Ikäraja: K16

IMBd: 6.4
 

Elokuvassa M3gan seurataan tarinaa älykkäästä robottinukesta, joka oli alun perin suunniteltu lapsen seuralaiseksi, mutta muuttuukin painajaiseksi. Gemma (Allison Williams) on lelusuunnittelija, joka kiinnostuu tekoälystä ja kybernetiikasta. Hän ottaa vastuulleen sisarensa tyttären Cady-tytön (Violet McGraw) huoltajuuden ja kehittää robottinuken nimeltä Megan, joka on tarkoitus toimia lapsen ystävänä ja suojelijana.

Megan-nukke kuitenkin alkaa käyttäytyä uhkaavasti ja väkivaltaisesti, suojellen Cadya kaikin keinoin ja rankaisten niitä, jotka aiheuttavat hänelle haittaa. Elokuva ammentaa vaikutteita aiemmista kauhuelokuvista, kuten Child's Play -elokuvasarjasta.

Vaikka elokuva onkin leikattu sopivammaksi nuoremmille katsojille ja siinä on vähennetty väkivaltaa ja veriroiskeita, se tarjoaa silti viihdettä myös aikuisemmille kauhufaneille. Meganin kehittyvä hahmo on elokuvan vahvuus, ja se käsittelee teemoja tekoälyn riskeistä ja teknologian vaikutuksesta ihmisten elämään.

Elokuva on saanut sekalaisia arvioita, osa kiittää sen monipuolisuutta ja viihdyttävyyttä, kun taas osa kritisoi sen heikkouksia ja kauhun puutetta. Elokuvassa on myös viitteitä klassisiin kauhuelokuvakonsepteihin ja arvosteluissa on mainittu, että se ei välttämättä pysty tuomaan mitään uutta tähän genreen.
 

 

Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves

 

Genre: Komedia, seikkailu, toiminta
Kesto: 2 h 14 min

Ikäraja: K12

IMBd: 7.3

 

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves on Jonathan Goldsteinin ja John Francis Daleyn ohjaama elokuva, joka kunnioittaa ja kierrättää roolipeliklassikkoa. Elokuvan juoni keskittyy hurmaavan varkaan ja joukon seikkailijoiden suunnitelmaan tehdä eeppinen ryöstö saadakseen käsiinsä kadonneen muinaisesineen. Ryhmä joutuu odotettua monimutkaisempiin ja vaarallisempiin tilanteisiin ja samalla heidän välilleen syntyy vahva ryhmähenki. Asiat menevät kuitenkin vaarallisesti pieleen, kun he suututtavat väärät ihmiset. Elokuvan pääosissa nähdään Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Chloe Coleman, Daisy Head ja Hugh Grant.

Elokuvassa onnistutaan tuomaan esille Dungeons & Dragons -pelin henkeä ja tunnelmaa. Se tarjoaa viihdyttävää toimintaa ja fantasiaelementtejä, ja samalla se ottaa huumorillaan ja itseironiallaan etäisyyttä vakaviin fantasianäytöksiin. Elokuva sisältää runsaasti viittauksia ja termejä, jotka tuntuvat tutuilta D&D-pelaajille ja vievät katsojat pelimaailman tunnelmaan. Vaikka tarina ei tarjoa suuria yllätyksiä, se onnistuu viihdyttämään sekä D&D-faneja että laajempaa yleisöä.

Kokonaisuutena Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves on parempi kuin aiemmat yritykset siirtää D&D-peli valkokankaalle. Elokuva tarjoaa kepeää, viihdyttävää fantasiaa ja se yhdistää toimintaa sekä huumoria. Vaikka se ei nouse syvällisen draaman tasolle, se onnistuu viihdyttämään ja kunnioittamaan pelin perintöä.
 

 

Eight for Silver

 

Genre: Kauhu
Kesto: 1 h 51 min

Ikäraja: K16

IMBd: 6.2

 

Eight for Silver, joka on myös tunnettu nimellä The Cursed, on vuonna 2021 julkaistu kauhuelokuva, jonka on ohjannut Sean Ellis. Elokuva toimii uudelleenkuvituksena ihmissusi-legendaan ja yhdistää historiallista kauhua ja yliluonnollisia elementtejä. 

Elokuva sijoittuu 1800-luvulle ja seuraa rikkaan perheen kohtaamia kauhunhetkiä heidän kartanossaan. Tarinan keskiössä on hirveä tapahtumaketju, joka saa alkunsa, kun kartanon isäntä (Boyd Holbrook) löytää metsästysretkellään raadellun ruumiin. Ruumiin jäänteiden löytäminen liittyy kuitenkin paljon suurempaan mysteeriin muinaisista uskomuksista ja kirouksista.

Tapahtumia alkaa kertyä yhä enemmän, kartanon isäntä joutuu kohtaamaan hirvittävän todellisuuden siitä, että kyseessä on enemmän kuin vain ihmisen tekemää pahuutta. Ihmissusiksi muuttuvat olennot, joiden viha on herännyt, on keskeinen osa tarinaa. Isännän on käytettävä kaikki resurssinsa selviytyäkseen tästä uhasta ja suojellakseen perhettään.

Eight for Silver yhdistää periodidraamaa, goottilaista tunnelmaa ja kauhua tarinassa, joka tutkii perheen dynamiikkaa, pimeitä salaisuuksia ja yliluonnollista pelkoa. Elokuva pyrkii uudelleen kertomaan klassisen ihmissusi-mytologian ja luomaan siitä modernin kauhutulkinnan. Elokuvassa käsitellään myös yhteiskunnallisia ja historiallisia teemoja, kuten luokkaeroja ja perintöä.

Vaikka Eight for Silver ei ole saanut yhtä paljon huomiota kuin jotkut suuremmat kauhuelokuvat, se on silti kiinnostava teos niille, jotka pitävät kauhusta, historiallisesta tunnelmasta ja uusista näkökulmista perinteisiin kauhutarinoihin.

 

 


Lue myös: 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa