Skip to main content

Jos leffojen ja sarjojen katselu on kesän aikana jäänyt vähemmälle, korjaantuu tilanne yleensä viimeistään syksyllä. Pimenevät illat houkuttelevat rentoutumaan ruudun ääreen ja on mukavaa vihdoin saada uutta katsottavaa. Syyskuussa MTV Katsomo+ tarjoilee mukavan kattauksen toimintaa, draamaa ja dokumenttia. Yksi kuukauden mielenkiintoisimmista uutuuksista on Mark Zuckerbergin elämästä kertova dokumentti. Toimintaleffoissa nähdään syyskuussa puolestaan Liam Neeson useammankin elokuvan voimin.

 

Tiesithän, että liittymäasiakkaanamme nautit MTV Katsomon sisällöistä etuhintaan!

 

The Foreigner

su 1.9. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella ja myös MTV:n maksukanavilla 

 

Genre: trilleri
Julkaisuvuosi: 2017
Ikäraja: 16
Kesto: 1 t 53 min
IMDb: 7.0

 

Elokuva kertoo Quan Ngoc Minhistä (Jackie Chan), lontoolaisesta ravintoloitsijasta ja entisestä sotilaasta, joka menettää tyttärensä terroristihyökkäyksessä. Quan lähtee kostoretkelle saadakseen oikeutta ja löytääkseen tyttärensä tappajat. Pierce Brosnan esittää Liam Hennessyä, entistä IRA-johtajaa, joka joutuu Quanin vihan kohteeksi. Leffa on saanut kiitosta sen jännittävästä ja monimutkaisesta juonesta. Myös Chanin ja Brosnanin roolisuorituksia on kehuttu. Omasta mielestäni tämä parivaljakko ei petä koskaan.

 

 

Memory

su 1.9. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella ja myös MTV:n maksukanavilla 

 

Genre: toiminta, trilleri
Julkaisuvuosi: 2022
Ikäraja: 16
Kesto: 1 h 54 min
IMDb: 5.7

 

Amerikkalaisen toimintatrillerin pääosassa on Liam Neeson, jossa hän esittää Alex Lewisia, palkkamurhaajaa, joka kärsii varhaisvaiheen Alzheimerin taudista. Alex kieltäytyy suorittamasta tehtävää, joka rikkoo hänen moraalista koodiaan, ja joutuu pakenemaan sekä häntä palkanneita henkilöitä että FBI-agentti Vincent Serraa (Guy Pearce) ennen kuin he löytävät hänet.

Elokuva perustuu Jef Geeraertsin romaaniin “De Zaak Alzheimer” ja on uudelleenfilmatisointi belgialaisesta elokuvasta "The Alzheimer Case". Tiivistunnelmainen leffa on taattua Liam Neeson laatua.

 

 

A is for Acid

ke 4.9. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella 

 

Genre: trilleri, mysteeri
Julkaisuvuosi: 2002
Ikäraja: 12
Kesto: 2 h
IMDb: 7.0

 

Tosielämän rikostarina kertoo pahamaineisesta happokylpymurhaaja John Haighista, joka murhasi naisia ja hävitti ruumiit happoaltaissa 1940-luvulla. Haigh tunnettiin nimellä ”Acid Bath Murderer”. Hänet saatiin kiinni vasta, kun yhden hänen uhrinsa, rouva Durand-Deaconin, sappikivet eivät liuenneet happoon, ja ne paljastuivat happokylvyn jäännöksistä patologin tutkimuksessa. Elokuva kuvaa Haighin elämää ja rikoksia, mukaan lukien hänen lapsuutensa, sotakokemuksensa ja murhat, jotka hän teki uskoen, että ilman ruumista murhaa ei voida todistaa.

Elokuvaa on kuvailtu hyvin käsikirjoitetuksi ja näytellyksi, ja sen on sanottu onnistuneen vangitsemaan 1940-luvun Britannian tunnelman.

 

 

Cannes Uncut

to 5.9. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella ja myös MTV:n maksukanavilla 

 

Genre: dokumentti
Julkaisuvuosi: 2023
Ikäraja: sallittu
Kesto: 1 h 30 min
IMDb: 6.3

 

Cannesin elokuvafestivaali on kerännyt elokuvamaailman yhteen Ranskan Rivieralle jo vuodesta 1946. Festivaalin historiaa kuvaavassa dokumentissa ääneen pääsee myös tukku vakiokävijöitä, kuten Quentin Tarantino, Juliette Bionche, Tilda Swinton, Mike Leigh ja Wim Wenders, jotka kertovat oman näkemyksensä festivaalin merkityksestä ja vaikutuksesta elokuvamaailmaan. Vuonna 2023 julkaistu dokumenttielokuva, jonka on kerrottu tarjoavan viihdyttävän sekoituksen odotettuja ja odottamattomia tarinoita Cannesin kokemuksista.

 

 

Putoamisen anatomia (Anatomie d’une chute, Anatomy of a Fall)

to 5.9. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella 

 

Genre: psykologinen trilleri
Julkaisuvuosi: 2023
Ikäraja: 15
Kesto: 2 h 31 min
IMDb: 7.7

 

Intensiivinen draamatrilleri sijoittuu Ranskan Alpeille, missä Sandra (Sandra Hüller), hänen aviomiehensä Samuel (Samuel Theis) ja heidän 11-vuotias poikansa Daniel (Milo Machado Graner) asuvat syrjäisessä huvilassa. Kun Samuel löydetään kuolleena lumesta talon pihalta, poliisi alkaa tutkia, putosiko hän ikkunasta vai työnnettiinkö hänet alas. Oikeusjutun aikana ei selvitetä vain Samuelin kuoleman olosuhteita, vaan myös Sandran ja Samuelin ristiriitaisen suhteen psykologisia ulottuvuuksia.

Elokuva on saanut paljon kiitosta erityisesti näyttelijäsuorituksista ja käsikirjoituksesta, joka pureutuu syvälle hahmojen välisiin suhteisiin ja sukupuolirooleihin. Se on monitasoinen ja ajatuksia herättävä teos, joka jättää katsojan pohtimaan tapahtumien todellista luonnetta. Ylistetty Justine Trietin ohjaama elokuvatapaus on voittanut muun muassa Cannesin Kultaisen palmun sekä parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscarin.  

 

 

Triangle of Sadness

to 5.9. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella 

 

Genre: komedia, draama
Julkaisuvuosi: 2022
Ikäraja: 15
Kesto: 2 h 27 min
IMDb: 7.3

 

Ruben Östlundin ohjaama satiirinen musta komedia seuraa julkkispariskuntaa ja malleina työskenteleviä Carlia (Harris Dickinson) ja Yayaa (Charlbi Dean), jotka lähtevät superrikkaiden luksusristeilylle. Matkustajina on myös brittiläisiä asekauppiaita, ja laivaa ohjaa omaperäinen Marx-lainauksia laukova kapteeni. Risteily muuttuu katastrofiksi, ja selviytyjät joutuvat autiolle saarelle taistelemaan hengestään. Siellä hierarkiat kääntyvät  ylösalaisin.

Elokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla, missä se sai kahdeksan minuutin seisovat aplodit ja voitti Palme d’Or -palkinnon. Se on saanut paljon kiitosta erityisesti Östlundin ohjauksesta ja käsikirjoituksesta sekä näyttelijöiden suorituksista.

 

 

Honest Thief

pe 13.9. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella, myös MTV:n maksukanavilla 

 

Genre: trilleri
Julkaisuvuosi: 2020
Ikäraja: 13
Kesto: 1 h 39 min
IMDb: 6.0

 

Mark Williamsin ohjaamassa toimintaelokuvassa pankkiryöstäjä Tom Carter (Liam Neeson) on pitkään harhauttanut poliisia älykkäillä keikoillaan. Kun Carter tapaa elämänsä rakkauden, hän päättää ryhtyä kaidalle tielle ja luovuttaa kaikki varastetut miljoonat FBI:lle. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä Tom joutuu agenttien pettämäksi. Niinpä hän yrittääkin puhdistaa nimensä ja suojella tyttöystäväänsä Annie Wilkinsia (Kate Walsh). Samalla Tom taistelee agentteja vastaan, jotka yrittävät varastaa hänen rahansa ja lavastaa hänet murhasta. Elokuva on saanut vaihtelevia arvosteluja, mutta Neesonin suoritus sai kiitosta. Tämäkin leffa on taattua Neeson tykitystä alusta loppuun saakka.

 

 

The Ice Road

pe 13.9. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella, myös MTV:n maksukanavilla

 

Genre: trilleri
Julkaisuvuosi: 2021
Ikäraja: 13
Kesto: 1 h 49 min
IMDb: 5.6

 

Elokuvan juoni keskittyy kaukaiseen timanttikaivokseen Kanadan pohjoisosissa, joka romahtaa ja vangitsee kaivostyöläisiä. Liam Neesonin esittämä rekkakuski Mike McCann johtaa vaarallista pelastusoperaatiota jäätyneiden järvien ja talviteiden yli toimittaakseen pelastusvälineitä kaivokselle. Matkan aikana he kohtaavat monia haasteita, kuten sulavia jäitä ja myrskyjä, mutta suurin uhka on jotain, mitä he eivät osanneet odottaa. Elokuva sai vaihtelevia arvosteluja kriitikoilta, mutta se tarjoaa jännitystä ja toimintaa niille, jotka pitävät Liam Neesonin elokuvista.

 

 

Zuckerberg: King of the Metaverse

ma 16.9. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella ja maksutta MTV Katsomossa

 

Genre: dokumentti
Julkaisuvuosi: 2024
Ikäraja: sallittu
Kesto: 1 h 30 min
IMDb: 5.6

 

Uunituore dokumentti käsittelee Zuckerbergin matkaa Harvardin opiskelijasta maailman nuorimmaksi miljardööriksi ja yhdeksi 2000-luvun vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. Se tarkastelee hänen vaikutustaan yhteiskuntaan, mukaan lukien Facebookin roolia poliittisissa liikkeissä ja sen negatiivisia puolia, kuten väärän tiedon levittämistä.

Dokumentin on ohjannut Nick Green, ja se sisältää harvoin nähtyä arkistomateriaalia sekä haastatteluja keskeisiltä henkilöiltä. Se tarjoaa syvällisen katsauksen Zuckerbergin elämään ja hänen luomansa digitaalisen imperiumin vaikutuksiin.

 

 

Hammarskjöld

ti 17.9. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella 

 

Genre: draama
Julkaisuvuosi: 2023
Ikäraja: 16
Kesto: 1 h 54 min
IMDb: 6.6

 

Tositapahtumiin perustuvassa elokuussa kylmän sodan aikaan Dag Hammarskjöldillä (Mikael Persbrandt) on vielä vuosi jäljellä tehtävässään YK:n pääsihteerinä. Tämän jälkeen hän aikoo muuttaa taloonsa Österleniin ja nauttia odottamastaan vapaudesta. Kylmä sota kuitenkin jatkuu, yhtenä keskipisteenään Kongon kriisi. Hammarskjöld ottaa tehtäväkseen rauhan välittämisen maahan, tehtävän, jota moni pitää mahdottomana. 

Elokuva on esitelty aiemminkin Telia Yhteisössä, katso traileri ja lue esittely täältä.

 

Salaliitto Kairossa (Boy From Heaven)

pe 20.9. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella 

 

Genre: draama, trilleri
Julkaisuvuosi: 2022
Ikäraja: 12
Kesto: 2 h 6 min
IMDb: 7.0

 

Kriitikoiden ylistämä poliittinen trilleri kertoo kalastajaperheen pojasta Adamista (Tawfeek Barhom), joka saa paikan arvostetusta Al-Azharin yliopistosta yliopistosta Kairossa. Pian tämän jälkeen yliopiston johtaja kuolee, ja alkaa verinen kilpailu hänen seuraajansa valitsemiseksi. Adam joutuu keskelle tätä kamppailua, kun hänet värvätään tiedonantajaksi professorien välisessä valtataistelussa.

Tarik Salehin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva on monikansallinen tuotanto, johon ovat osallistuneet Ruotsi, Ranska, Suomi ja Tanska. Se käsittelee teemoja kuten vallan ja uskonnon välistä kamppailua sekä viattomuuden menetystä. Elokuva on saanut kiitosta erityisesti visuaalisesta ilmeestään ja jännittävästä juonestaan.

 

 

Judy

pe 27.9. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella, katsottavissa myös MTV:n maksukanavilla 

 

Genre: draama
Julkaisuvuosi: 2019
Ikäraja: 13
Kesto: 1 h 58 min
IMDb: 6.8

 

Draamaelokuva kertoo ikonisen viihdetaiteilija Judy Garlandin elämästä. Pääosassa nähdään Renée Zellweger, joka voitti roolistaan useita palkintoja sekä parhaan naispääosan Oscarin. Zellweger myös itse laulaa elokuvassa, mikä tuo lisää autenttisuutta hänen roolisuoritukseensa.

Elokuvan juoni keskittyy Garlandin elämän viimeisiin vuosiin, erityisesti hänen esiintymisiinsä Lontoon yökerhoissa vuonna 1969. Se kuvaa myös Garlandin nuoruusvuosia, jolloin hän kohtasi monia haasteita elokuvastudioilla, kuten painonhallintaan liittyviä paineita ja lääkkeiden väärinkäyttöä. Elokuvan on ohjannut Rupert Goold, ja sen käsikirjoitus perustuu Peter Quilterin näytelmään "End of the Rainbow".

 

 

Minari

pe 27.9. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella, katsottavissa myös MTV:n maksukanavilla 

 

Genre: draama
Julkaisuvuosi: 2020
Ikäraja: 13
Kesto: 1 h 55 min
IMDb: 7.4

 

Koskettava yhdysvaltalainen draamaelokuva kertoo korealaisesta perheestä, joka muuttaa Arkansasin maaseudulle tavoitellakseen amerikkalaista unelmaa 1980-luvulla. Pääosissa nähdään Steven Yeun, Han Ye-ri, Alan Kim, Noel Kate Cho, Will Patton ja Youn Yuh-jung, joka voitti roolistaan parhaan naissivuosan Oscarin, tehden hänestä ensimmäisen korealaisen näyttelijän, joka on voittanut Oscarin.

Minari sai paljon kiitosta kriitikoilta ja voitti muun muassa myös Golden Globe -palkinnon parhaasta vieraskielisestä elokuvasta. Se on koskettava ja vähäeleinen tarina perheen selviytymisestä ja sopeutumisesta uuteen ympäristöön. Elokuvan keskeisiä teemoja ovat perhe, identiteetti, usko ja sitkeys.

 

 

Löydätkö sinä tästä listasta oman suosikkielokuvasi?

 

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa