Skip to main content

Tässä juttusarjassa esittelemme Telia Play Vuokraamon elokuvasuosikkeja genreittäin. Elokuun teemana on komedia, ja olenkin poiminut artikkeliin ne omat lempparini, jotka jaksavat viihdyttää kerta toisensa jälkeen. Näissä elokuvissa loistavat komediataivaan suuret tähdet, kuten mm. Ben Stiller, Jim Carrey ja Will Ferrell. Mukana on myös epätyypillisiä, komedian elementtejä sisältäviä klassikkoja, kuten esimerkiksi Stand By Me - Viimeinen kesä. Ota siis itsellesi hyvä asento ja uppoudu huumorin maailmaan! 😊

Tilaa itsellesi Telia Play -tunnukset täältä ja tee ensimmäinen leffavuokraus täysin maksutta!

 

Sisällysluettelo:

 

Truman Show


IMDb: 8,2
Ikäraja: 12
Kesto: 1 t 43 min

Vakuutuskauppias Truman (Jim Carrey) on mies, joka on elänyt koko elämänsä vauvasta alkaen maailman seuratuimpana tv-tähtenä - täysin tietämättään. Totuus kulissien takaa valkenee vähitellen, kun Truman alkaa havaita ristiriitaisuuksia ympärillään tapahtuvissa asioissa; hänen vaimonsa Meryl (Laura Linney) esittelee kaakaojuomaa aivan kuin kameralle puhuva mainoskasvo. Piilokamerat ja valheeseen perustuva elämä paljastuu sydäntäsärkevällä tavalla.  

Vuonna 1998 ilmestynyt Peter Weirin elokuvaohjaus tempaa katsojan mukaansa alkusekunneista lähtien. Pääsemme tarkkailemaan Trumanin elämää kameran takaa aivan kuten Truman Show’n fanit. Carrey näyttelee Trumania tavalla, jossa hän tasapainottelee upeasti draaman ja komedian välillä luoden päähahmosta koskettavan ja moniulotteisen. Tämä leffa on must-see!

 

 

Stand by Me – Viimeinen kesä

 

IMDb: 8,1
Ikäraja: 7
Kesto: 1 t 29 min

Kirjailija Stephen Kingin romaaniin perustuva draamakomedia käsittelee useita teemoja, joita voi bongata Kingin muustakin kirjallisuudesta: ystävyyden voima, itsenäistyminen ja vaikeuksista selviytyminen. Neljä 12-vuotiasta ystävystä lähtee salaa metsävaellukselle etsimään kadonneen pojan ruumista. Matka kohti kiehtovaa, mutta pelottavaa päämäärää on myös matka lapsuudesta aikuisuuteen. 1950-luvun Oregoniin sijoittuva Viimeinen kesä ei ole tyypillinen komedia, mutta se sisältää myös huumoria ja ikimuistoisia hetkiä. 

Rob Reinerin (Nyt tai ei koskaan, Kun Harry tapasi Sallyn) ohjaustyö ilmestyi valkokankaille vuonna 1986. Päärooleissa nähdään Corey Feldman, Jerry O'Connell, River Phoenix, Wil Wheaton sekä Kiefer Sutherland (24, Zoolander 2).

 

 

Tropic Thunder

 

IMDb: 7,1
Ikäraja: 7
Kesto: 1 t 42 min

Jos rakastat hersyvää satiiria, erikoistehosteita ja räjähdyksiä, niin katso tämä elokuva. Tropic Thunder (2008) on Ben Stillerin ohjaama eeppinen kuvaus egoistisista Hollywood-näyttelijöistä, jotka passitetaan Vietnamiin filmaamaan sotaelokuvaa. Diivamaiset leffasankarit joutuvatkin viidakossa oikean sodan keskelle, ja identiteetti- ja huumeongelmat käsitellään taistelun tuoksinassa.

92 miljoonan dollarin budjetin elokuvassa pilkataan raa’asti elokuvateollisuuden kliseitä ja pinnallisia Hollywood-tähtiä. Sen vastaanotto oli erittäin positiivinen, ja arvosteluissa on kehuttu oivaltavaa käsikirjoitusta ja stereotypioille vinoilevia roolihahmoja. Tropic Thunder kahmikin useita palkintoehdokkuuksia, ja voitti mm. yhden Golden Globen sekä MTV Movie Awards -pystin.

Rooleissa nähdään tietenkin komiikan taituri Stiller (Tugg Speedman), Jack Black (Jeff Portnoy), Robert Downey Jr. (Kirk Lazarus), Brandon T. Jackson (Alpa Chino), Nick Nolte (Four Leaf Tayback), Bill Hader (Rob Slolom) sekä Tom Cruise (tuottajaguru Les Grossman). Myös Matthew McConaughey nähdään Speedmanin agentin roolissa.

Cruise on muuten huhujen mukaan suorastaan haltioitunut Grossmanin roolista niin paljon, että olisi valmis lähtemään rooliin uudestaankin. Ehkäpä pääsemme näkemään hänet vielä valkokankaalla? 😎

 

 

Velipuolet

 

IMDb: 6,9
Ikäraja: 12
Kesto: 1 t 38 min

Will Ferrellin ja John C. Reillyn tähdittämä Step Brothers eli Velipuolet sai ensi-iltansa vuonna 2008. Brennan (Ferrell) ja Dale (Reilly) ovat kaksi aikuista ja työtöntä aikamiespoikaa, jotka muuttavat saman katon alle heidän vanhempiensa mentyä naimisiin. Riitaisana alkaneet välit alkavat lämmetä, kun velipuolet löytävätkin toisistaan parhaan ystävän. Älyttömiin mittasuhteisiin paisuva elokuva on kirvoittanut niin positiivisia kuin negatiivisiakin arvosteluja, mutta on sittemmin noussut jopa kulttikomedian asemaan. Elokuva sisältää erittäin roisia slapstick-huumoria, joka ei ehkä ole kaikkien mieleen. Itseäni  jaksaa tämä leffa kuitenkin viihdyttää kerta toisensa jälkeen. 

Velipuolet on ohjannut Adam McKay, ja sivurooleissa näyttelevät mm. Adam Scott (Parks and Recreation), Richard Jenkins, Kathryn Hahn sekä Seth Rogen. Brennanin äitiä näyttelee Mary Steenburgen, joka tunnetaan myös Larry Davidin komediasarjasta Curb Your Enthusiasm. Varoitus: sisältää älyvapaata huumoria. 😉

 

 

Trainspotting

 

IMDb: 8,1
Ikäraja: 16
Kesto: 1 t 34 min

Danny Boylen ohjaama Trainspotting vuodelta 1996 on musta komedia skotlantilaisista huumeaddikteista ja heidän elämästään Edinburghin kaupungissa. Elokuva keräsi aikoinaan enimmäkseen positiivisia arvosteluja rohkean kerronnan ja synkän huumorin ansiosta vakavien aiheiden äärellä. Trainspotting onkin jäänyt mieleeni erityisesti vahvojen roolihahmojensa sekä ikonisen soundtrackinsa vuoksi. Jos et ole siis jostain syystä vielä nähnyt tätä elokuvaa, niin suosittelen lämpimästi ottamaan sen katselulistalle!

Päähahmo Rentonin roolia näyttelee Evan McGregor. Muissa rooleissa nähdään Ewen BremnerJonny Lee MillerKevin McKidd ja Robert Carlyle (The Full Monty, Angela’s Ashes). Peräti kaksi vuosikymmentä elokuvan ensi-illan jälkeen näki päivänvalon myös jatko-osa T2 Trainspotting, jonka saamat arvostelut olivat niin ikään positiivisia.

 

 

Sekaisin Marista

 

IMDb: 7,1
Ikäraja: 12
Kesto: 1 t 59 min

Tämä 90-luvun rom-com -helmi toimi esikuvana lukemattomille genrensä elokuville, kuten Kuokkavieraat ja 40 v. ja neitsyt. Cameron Diazin, Ben Stillerin ja Matt Dillonin tähdittämä Farrellyn veljesten tuotanto on tarina Tedistä (Stiller), joka tapaa uudelleen nuoruuden ihastuksensa Maryn (Diaz). Tavoitellessaan Maryn lempeä Ted kohtaa joukon kilpakosijoita, jotka ovat kaikki neuroottisen rakastuneita valloittavaan Maryyn.

Ronskia huumoria ja romantiikkaa sisältävä komedia oli ilmestymisvuonnaan 1998 jättimäinen kaupallinen menestys. Niin katsojat kuin kriitikotkin ihastuivat sen omintakeiseen kerrontatyyliiin, joka pursuaa yllättäviä tilanteita. Leffassa näyttelevät myös Lee Evans (Tucker), Chris Elliott (Dom) ja kauhuelokuvasarja Insidiousista tuttu Lin Shaye (Magda). Ota kuunteluun elokuvan soundtrack!

 

 

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa