Katseluvinkit

Telia Play Vuokraamo: Musiikkielokuvat

  • 4 October 2023
  • 0 kommenttia
  • 86 katselukertaa
Telia Play Vuokraamo: Musiikkielokuvat
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Tässä juttusarjassa esittelemme Telia Play Vuokraamon leffasuosikkeja genreittäin. Tällä kertaa lähdetään musiikin, laulun ja tanssin maailmaan! Valitsin tähän listaukseen IMDb:ssä hyviä arvosteluita keränneitä sekä lapsille että aikuisille suunnattuja musiikkielokuvia. Mukana on kaikkien aikojen suosikkeja klassikoista melkeinpä uunituoreisiin elokuviin. Lähdetäänpä sitten tutustumaan näihin tarkemmin! 😊

Hoplaa! Ota käyttöösi maksuton Telia Play -sovellus ja tutustu Vuokraamon sisältöön. Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen veloituksetta!

 

Sisällysluettelo


The Phantom of the Opera

 

Genre: Sekalainen

Julkaisuvuosi: 2011

Ikäraja: S

Kesto: 2 t 40 min

IMDb: 8.8

 

The Phantom of the Opera on romanttinen kauhudraama, joka perustuu alun perin Gaston Leroux'n samannimiseen romaaniin. Tarina on saanut lukuisia sovituksia eri muodoissa niin elokuvina, musikaaleina että televisiosarjoina. Tunnetuin näistä on Andrew Lloyd Webberin luoma musikaali, joka sai ensi-iltansa vuonna 1986 ja on edelleen yksi kaikkien aikojen suosituimmista musikaaleista. Elokuva säilytti musikaalin romanttisen ja kauhuteeman, mutta toi sen valkokankaalle upeilla lavastuksilla ja musiikilla.

Telia Play Vuokraamosta on saatavilla vuonna 2011 julkaistu versio elokuvasta, mutta kyseessä ei ole perinteinen uusintaversio, vaan pikemminkin live-konserttielokuva, joka on kuvattu musikaalin 25-vuotisjuhlakonsertissa Royal Albert Hallissa Lontoossa. Tämä juhlallinen esitys eroaa aiemmista elokuvasovituksista siinä, että se on tallentanut live-konsertin tunnelman ja esityksen yleisön reaktiot. 

Tämä versio musikaalista on saanut positiivista huomiota siitä, että se tuo esille musikaalin upealla tavalla ja sisältää monia tuttuja kappaleita, kuten "The Music of the Night", "All I Ask of You" ja "The Phantom of the Opera". Elokuvassa nähdään joitakin tunnettuja nimiä musiikkimaailmasta ja teatterista muun muassa Christinen roolissa Daaé Sierra Boggess, The Phantom -roolissa Ramin Karimloo ja näyttelijäveteraani Colm Wilkinson esiintyy roolissaan piispa Myrielinä.

Tarina kertoo nuoresta laulajattaresta nimeltä Christine Daaé, joka työskentelee Pariisin oopperassa. Hänellä on salainen opettaja, joka tunnetaan nimellä Phantom of the Opera. Tämä salaperäinen hahmo asuu oopperan alla sijaitsevissa luolissa ja opettaa Christinelle laulua. Samalla hän rakastuu Christineen, ja tarina käsittelee hänen pakkomielteistä rakkauttaan ja mustasukkaisuuttaan.

Musiikki on elokuvan sydän, mutta visuaalinen ilme ja lavastus ovat myös vaikuttavia, ja ne tuovat esille 1800-luvun Pariisin oopperan loiston ja synkän tunnelman. Tarina on klassinen rakkaustarina, jossa on kauhun ja tragedian elementtejä. Se on saanut paljon kiitosta musiikistaan ja näyttelijöiden suorituksistaan. 

 

Whiplash


Genre: Draama

Julkaisuvuosi: 2014

Ikäraja: K12

Kesto: 1 t 47 min

IMDb: 8.5

 

Whiplash on vuonna 2014 julkaistu amerikkalainen draamaelokuva, jonka on ohjannut Damien Chazelle. Elokuva kertoo intensiivisen tarinan nuoresta jazz-rumpalista ja hänen vaativasta opettajastaan. Elokuvan pääosissa näyttelevät Andrew Neimanina Miles Teller ja Terence Fletcherinä J.K. Simmons, jotka molemmat tekivät vaikuttavat suoritukset ja saivat rooleistaan kiitosta.

Elokuva seuraa jazz-rumpali Andrew Neimania, joka opiskelee musiikkikoulussa ja unelmoi tulevansa suureksi jazz-muusikoksi. Hänen tiensä risteytyy musiikkikoulun vaativan ja jopa sadistisen opettajan, Terence Fletcherin, kanssa. Fletcher tunnetaan ankaran kurinpitäjänä ja hänellä on maine hakea opiskelijoistaan täydellisyyttä erittäin aggressiivisilla ja jopa julmilla tavoilla.

Elokuvan keskiössä on suhde Andrewin ja Fletcherin välillä, joka muuttuu äärimmäisen kilpailulliseksi ja haastavaksi. Andrew haluaa epätoivoisesti miellyttää Fletcheriä ja osoittaa lahjakkuutensa, mutta tämä pyrkii jatkuvasti murtamaan hänet fyysisesti ja henkisesti. Tarina käsittelee taiteellista intohimoa, uhrauksia ja hintaa, joka maksetaan tavoitellessa huippuosaamista.

Whiplash sai valtavasti kiitosta kriitikoilta ja voitti kolme Oscar-palkintoa, mukaan lukien J.K. Simmonsin palkinnon parhaasta miessivuosasta. Elokuva on tunnettu jännittävästä tarinastaan, voimakkaista näyttelijäsuorituksistaan ja vaikuttavasta jazz-musiikistaan, joka on tärkeä osa elokuvaa. Tämä on erittäin intensiivinen ja emotionaalisesti latautunut elokuva, joka antaa katsojille mahdollisuuden sukeltaa musiikin ja taiteen maailmaan, samalla kun se käsittelee kilpailun ja itsekurin teemoja.

 

Billy Elliot -musikaali

 

Genre: Komedia

Julkaisuvuosi: 2014

Ikäraja: K12

Kesto: 2 t 40 min

IMDb: 8.4

 

Billy Elliot -musikaali perustuu vuoden 2000 brittiläiseen elokuvaan Billy Elliot. Musikaalin käsikirjoitus ja laulujen sanat ovat Lee Hallin käsialaa, ja musiikin on säveltänyt Elton John. Musikaali sai ensi-iltansa Lontoossa vuonna 2005 ja on sittemmin valloittanut teatterilavat ympäri maailmaa.

Tarina sijoittuu pohjoisenglantilaiseen kaivoskaupunkiin vuoteen 1984, keskelle suurta kaivosmiesten lakkoa. Päähenkilönä on 11-vuotias Billy Elliot (Elliott Hanna), joka sattumalta löytää tanssin ilon ja kykenee perheeltään huomaamattomasti osallistumaan tanssitunneille paikallisen balettikoulun opettajan, rouva Wilkinsonin, johdolla. Billyn lahjakkuus ja intohimo tanssia kohtaan alkavat kasvaa, mutta hänen perheensä ja ympäröivä yhteisö ovat konservatiivisia ja epäröiviä tanssiuran suhteen.

Musikaali käsittelee perheen, ystävyyden ja yhteisön teemoja sekä tanssin voimaa ja ilmaisua. Billyn unelman tavoittelu ja taistelu omien intohimojensa puolesta muodostavat keskeisen juonenkulun. Elton Johnin säveltämä musiikki on värikästä ja tarttuvaa, ja se tukee tarinaa erinomaisesti.

Tämä musikaali on voittanut lukuisia palkintoja ja saanut kiitosta sekä kriitikoilta että yleisöltä. Se on tunnettu vaikuttavista tanssinumeroistaan ja syvästä inhimillisestä tarinastaan. Musikaali on koskettava kertomus unelman tavoittelusta ja yksilön rohkeudesta seurata omaa sydäntään.
 

 

David Byrne's American Utopia

 

Genre: Musikaali

Julkaisuvuosi: 2020

Ikäraja: K16

Kesto: 1 t 45 min

IMDb: 8.2

 

David Byrne's American Utopia on musiikkikonsertti ja esitys, joka perustuu muusikko David Byrnen samannimiseen studioalbumiin American Utopia vuodelta 2018. Esitys on luotu yhteistyössä ohjaaja Spike Leen kanssa. David Byrne's American Utopia on kiinnostava sekoitus musiikkia, tanssia ja visuaalista taidetta, ja se on saanut paljon kiitosta luovuudestaan ja yhteisöllisyydestään.

Esityksessä David Byrne ja joukko muita muusikoita esittävät kappaleita albumilta American Utopia. Koko esitys on tarkoituksellisen minimalistinen; esiintyjillä ei ole perinteiseen tyyliin kiinteitä soittopaikkoja ja he liikkuvat vapaasti lavalla. 

David Byrne keskustelee yleisön kanssa esityksen aikana ja korostaa viestin tärkeyttä. Hän kertoo yleisölle tarinoita ja ajatuksiaan, jotka liittyvät albumin ja esityksen teemoihin, kuten unelmien tavoitteluun ja yhteyksien luomiseen.

Tämä musikaali on saanut kiitosta energisestä musiikistaan, vaikuttavasta koreografiastaan ja siitä, kuinka se tuo yhteen musiikin, visuaalisen taiteen ja sanoman yhteisöllisyydestä ja toivosta. Esitys on saanut myös huomattavaa huomiota Spike Leen ohjauksen ansiosta, joka tallentaa esityksen elokuvan muotoon.

Esitys on tullut tunnetuksi sekä musiikin että sanoman voimastaan ja on inspiroinut monia katsojia. Se tarjoaa yleisölle mahdollisuuden pohtia yhteiskuntaa ja yhteisöjä koskevia ajankohtaisia kysymyksiä samalla kun saa nauttia David Byrnen musiikista ja esityksen visuaalisuudesta.

 

La La Land

 

Genre: Musikaali

Julkaisuvuosi: 2016

Ikäraja: K7

Kesto: 2 t 8 min

IMBd: 8.0

 

La La Land on vuonna 2016 julkaistu musikaalielokuva, joka on ohjannut Damien Chazelle. Elokuva yhdistelee musiikkia, tanssia ja draamaa tarinassa, joka kertoo kahden nuoren taiteilijan kohtaamisesta ja unelmien tavoittelusta Los Angelesin taiteilijayhteisössä. Elokuva on saanut suurta kiitosta ja voittanut lukuisia palkintoja, mukaan lukien useita Oscar-palkintoja.

Elokuvan pääosissa näyttelevät Ryan Gosling ja Emma Stone. Gosling esittää Sebastiania, jazz-pianoa soittavaa muusikkoa, ja Stone esittää Miaa, näyttelijänuraa tavoittelevaa balettitanssijaa. Tarina seuraa heidän kohtaamistaan, rakkauden syntymistä ja molempien unelmien tavoittelua Los Angelesin vilkkaassa mutta vaativassa taideympäristössä.

La La Land on tunnettu upeasta musiikistaan, joka on säveltänyt Justin Hurwitz, sanoittanut Benj Pasek ja Justin Paul. Musiikki sisältää tarttuvia ja suosittuja kappaleita, kuten "City of Stars" ja "Audition (The Fools Who Dream)". Elokuva yhdistelee musiikin ja tanssin sulavasti tarinaan, ja siinä on useita näyttäviä musikaalikohtauksia, jotka tuovat mieleen vanhan Hollywoodin musikaalit.

Tämä musikaali on saanut kiitosta myös visuaalisesta ilmeestään ja värimaailmastaan, jotka tuovat esiin elokuvan unenomaisen tunnelman. Elokuvan koreografia ja kuvaus ovat myös herättäneet ihailua.

Elokuva käsittelee unelman tavoittelun teemaa, taiteilijan intohimoa ja uhrauksia sekä rakkauden monimutkaisia ulottuvuuksia. Se on koskettava ja romanttinen tarina, joka vetoaa moniin katsojiin. Se tunnetaan myös modernina musikaalina, joka herättää henkiin vanhan Hollywoodin suuruuden ja samalla kertoo ajankohtaisen tarinan unelman tavoittelusta ja rakkaudesta.

 

The Blues Brothers

 

Genre: Komedia

Julkaisuvuosi: 1980

Ikäraja: K16

Kesto: 2 t 13 min

IMDb: 7.9

 

The Blues Brothers on vuonna 1980 julkaistu amerikkalainen musiikkielokuva, joka perustuu samannimiseen musiikkiduoon Jake ja Elwood Blues, joita esittävät John Belushi ja Dan Aykroyd. Elokuvan on ohjannut John Landis

Elokuvan juoni keskittyy Jake ja Elwood Bluesin yrittäessä pelastaa Saint Helenan orpokotia rahaa keräämällä. Veljekset palaavat yhteen entisen bändinsä jäsenten kanssa ja aloittavat musiikkiin liittyvät seikkailut Chicagon kaupungissa. He joutuvat poliisien, gangstereiden ja muiden vastusten kanssa konflikteihin, mutta ovat silti päättäväisiä tehtävässään.

Elokuva sisältää runsaasti blues-musiikkia ja esityksiä, joissa esiintyvät monet tunnetut artistit, kuten James Brown, Aretha Franklin, Ray Charles ja Cab Calloway. Musiikki on elokuvan sydän ja tarjoaa monia ikimuistoisia hetkiä. Blues Brothers -bändi esiintyy myös useissa kappaleissa.

Tämä komedia on saanut kiitosta energisistä musiikkiesityksistään ja hulvattomasta huumoristaan. Elokuvaa pidetään kulttielokuvana, ja se on saavuttanut laajan fanikunnan vuosien varrella. Se on myös vaikuttanut musiikin ja elokuvan kulttuuriin.

John Belushi ja Dan Aykroyd tekivät loistavat suoritukset veljinä Jake ja Elwood Bluesina, ja heidän kemiansa näkyy elokuvassa. Elokuva yhdistelee eri genrejä, ja se on tunnettu hyvänahkaisesta ja järjettömästä toiminnastaan.

 

Maija Poppanen

 

Genre: Lapset

Ikäraja: S

Kesto: 2 t 19 min

IMDb: 7.8

 

Maija Poppanen on vuonna 1964 julkaistu Disney-elokuva, joka yhdistää animaatiota ja live-action-osuuksia. Elokuvan toteutus oli tuohon aikaan tekninen saavutus ja antoi elokuvalle erityisen viehätyksen. Tarina perustuu P.L. Traversin samannimiseen kirjasarjaan. Ohjauksesta vastaa Robert Stevenson ja pääosissa nähdään Julie Andrews Maija Poppasen roolissa sekä Dick Van Dyke.

Tarina sijoittuu vuoden 1910 Lontooseen ja kertoo perheestä nimeltä Banks. Perheen isä Mr. Banks (David Tomlinson) on työssä pankissa. Hänen lapset, Jane ja Michael, ovat hankalia ja huonosti käyttäytyviä. Kun perhe etsii uutta lastenhoitajaa, ilmaantuu salaperäinen ja ihmeellinen hahmo nimeltä Maija Poppanen, joka on lastenhoitaja, mutta samalla myös taikuri ja seikkailija. Maija tuo mukanaan taikakapineensa lentävän sateenvarjon, ja vie lapset uskomattomille seikkailuille.

Maija Poppanen on tunnettu musiikistaan, ja siinä on useita tuttuja kappaleita, kuten "A Spoonful of Sugar", "Chim Chim Cher-ee", "Supercalifragilisticexpialidocious" ja "Feed the Birds". Julie Andrews sai Oscar-palkinnon roolistaan Maija Poppasena, ja elokuva voitti yhteensä viisi Oscar-palkintoa. Maija Poppanen on tarina perheestä, kasvusta ja ihmeistä, ja se on aikojen saatossa säilyttänyt suuren suosionsa ja rakastetuksi tulemisen.

 

Cherbourgin sateenvarjot

 

Genre: Musikaali

Julkaisuvuosi: 1964

Ikäraja: S

Kesto: 1 t 31 min

IMDb: 7.8

 

Cherbourgin sateenvarjot on vuonna 1964 julkaistu ranskalainen musikaalidraama, jonka on ohjannut Jacques Demy. Elokuva on tunnettu visuaalisesta kauneudestaan, musiikistaan ja romanttisesta tarinastaan.

Elokuva sijoittuu  Ranskan pikkukaupunkiin nimeltä Cherbourg ja seuraa nuorten rakastavaisparin, Genevièven (Catherine Deneuve) ja Guy'n (Nino Castelnuovo), kohtaloa. He rakastuvat toisiinsa nuorina, mutta joutuvat eroon, kun Guy kutsutaan asepalvelukseen Algeriaan. Geneviève jää kotikaupunkiinsa, ja heidän rakkaustarinansa saa odottamattoman ja haikean käänteen.

Elokuvaa leimaa sen ainutlaatuinen tyyli: koko dialogi lauletaan. Musiikki on säveltäjä Michel Legrandin käsialaa ja se on lumoavaa sekä tunteikasta. Cherbourgin sateenvarjot on kuin ooppera valkokankaalla, jossa jokainen tärkeä hetki ja tunne ilmaistaan laulun kautta.

Visuaalisesti elokuva on värikäs ja taidokkaasti lavastettu, ja se sai Cannesin elokuvajuhlilla kultaisen palmun parhaasta elokuvasta. Catherine Deneuve ja Nino Castelnuovo tekevät upean työn päärooleissaan, ja heidän kemiansa on vahva.

Elokuva käsittelee rakkauden, kaipauksen ja unelmien teemoja. Se on romanttinen ja haikea tarina, joka saattaa katsojan kyyneliin. Cherbourgin sateenvarjot on yksi ranskalaisen elokuvan klassikoista ja se on saanut ansaittua arvostusta sen omaperäisyydestä ja tunteellisuudesta.

 

A Star Is Born

 

Genre: Romanssi

Julkaisuvuosi: 2018

Ikäraja: K12

Kesto: 2 t 16 min

IMDb: 7.6

 

A Star Is Born on musikaalinen ja romanttinen draamaelokuva, joka on saanut useita eri versioita vuosien varrella. Tunnetuin ja suosituin näistä versioista on tämä vuoden 2018 julkaisu, jonka on ohjannut Bradley Cooper, joka myös näytteli yhtä päärooleista. Naispääosassa nähdään Lady Gaga. Elokuva on neljäs uudelleentulkinta alkuperäisestä tarinasta, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1937.

Tarina seuraa kahden taiteilijan, laulaja-lauluntekijä Jackson Mainen (Bradley Cooper) ja nuoren laulajan Ally Campan (Lady Gaga), kohtaamista ja heidän suhteensa kehittymistä. Jackson, joka on kamppaillut alkoholismin ja muiden ongelmien kanssa, löytää Allyn esiintymässä yökerhossa ja huomaa hänen poikkeuksellisen laulutaitonsa. He alkavat tehdä musiikkia yhdessä ja rakastuvat. Samalla Allyn ura nousee nopeasti ja hänen tähtensä alkaa loistaa, kun taas Jacksonin ongelmat ja taistelut pahenevat.

A Star Is Born käsittelee rakkauden, menestyksen, taiteen ja henkilökohtaisten demonien teemoja. Elokuva on saanut kiitosta sen voimakkaasta näyttelijäntyöstä, erityisesti Lady Gagan roolista, sekä sen koskettavasta musiikista. Lady Gaga ja Bradley Cooper esittävät elokuvassa alkuperäisiä kappaleita, kuten "Shallow", joka voitti Oscar-palkinnon parhaasta alkuperäisestä kappaleesta.

Elokuvan 2018 versio on saanut laajalti kiitosta kriitikoilta ja yleisöltä. Se on koskettava ja voimakas tarina rakkaudesta, taiteesta ja uhrauksista, ja se on tuonut uudelleen esiin A Star Is Born -tarinan ajankohtaisuuden ja merkityksen elokuvan historiassa.

 

Moulin Rouge

 

Genre: Musikaali

Julkaisuvuosi: 2001

Ikäraja: K7

Kesto: 2 t 7 min

IMDb: 7.6

 

Moulin Rouge on vuonna 2001 julkaistu romanttinen musikaalielokuva, jonka on ohjannut Baz Luhrmann. Elokuva yhdistelee musiikkia, tanssia ja draamaa, ja se sijoittuu Pariisin kuuluisaan Moulin Rouge -kabareehen vuoteen 1899. Elokuva on visuaalisesti näyttävä ja tunteikas tarina rakkaudesta ja taiteesta.

Pääosissa elokuvassa näyttelevät Ewan McGregor ja Nicole Kidman. McGregor esittää nuorta kirjailijaa Christiania, joka saapuu Pariisiin tavoitteenaan tulla kirjailijaksi ja löytää elämänsä rakkaus. Kidman puolestaan esittää Satinea, Moulin Rouge -tanssijaa ja laulajaa, joka unelmoi paremmasta elämästä.

Tarina alkaa, kun Christian liittyy Moulin Rouge -yhteisöön ja rakastuu Satineen. Heidän rakkautensa syttyy liekkiin, mutta siihen liittyy monimutkaisuuksia ja esteitä, kuten Satinen suhde rikkaaseen kilpailevaan tuottajaan. Elokuva seuraa heidän intohimoista rakkauttaan ja pyrkimyksiään toteuttaa unelmiaan taiteen ja musiikin kautta.

Moulin Rouge on tunnettu värikkäästä ja intensiivisestä visuaalisesta tyylistään. Elokuva sisältää lukuisia uudelleensovitetuista populaarikappaleista muodostuvia musiikkiesityksiä, kuten "Roxanne", "Your Song" ja "Lady Marmalade". Musiikki on olennainen osa tarinaa ja toimii tunteiden ilmaisuvälineenä.

Elokuvaa on kiitelty sen luovasta ja vaikuttavasta tyylistään sekä musiikin ja tanssin yhdistämisestä. Se on myös voittanut useita palkintoja, kuten kolme Oscar-palkintoa, ja se on saavuttanut kulttielokuvan aseman musikaalien ystävien keskuudessa.

Moulin Rouge on vaikuttava ja tunteikas elokuva, joka käsittelee rakkautta ja taiteen voimaa. Se onnistuu tuomaan esiin 1890-luvun Pariisin boheemin taideyhteisön elämänmenon ja samalla tarjoamaan moderneja elementtejä musiikin ja esityksen kautta.

 

Les Misérables 

 

Genre: Musikaali

Julkaisuvuosi: 2012

Ikäraja: K12

Kesto: 2 t 31 min

IMDb: 7.5

 

Les Misérables on useaan otteeseen filmatisoitu Victor Hugon samannimiseen romaaniin perustuva tarina, mutta tunnetuin näistä elokuvista on tämä 2012 vuoden musikaalielokuva. Tämän version on ohjannut Tom Hooper.

Elokuvan pääosissa nähdään Hugh Jackman Jean Valjeanina, entisenä vankina, joka yrittää aloittaa uuden elämän, sekä Russell Crowe poliisi Javertina, joka on omistautunut Valjeanin kiinni saamiseen. Tarina sijoittuu 1800-luvun Ranskaan ja kertoo monista eri hahmoista, joiden elämät risteävät vallankumouksen, rakkauden ja toivon kautta.

Les Misérables on tunnettu musiikistaan sekä kappaleistaan, joita ovat muun muassa "I Dreamed a Dream", "On My Own", "One Day More" ja "Do You Hear the People Sing?". Musiikki on elokuvan sydän ja kuljettaa tarinaa eteenpäin. Se on tunteikas ja voimakas osa elokuvaa.

Elokuva käsittelee erilaisia teemoja, kuten oikeudenmukaisuus, rakkaus, toivo ja uhraukset. Se on koskettava ja draamallinen tarina, joka on saanut kiitosta näyttelijöiden suorituksista ja musiikistaan. Elokuvan musikaalisuus on vaikuttavaa, sillä lauluosuudet on tallennettu suoraan kuvaustilanteessa.

Tämä vuoden 2012 versio oli suuri hitti ja voitti useita palkintoja, mukaan lukien kolme Oscar-palkintoa. Se on tuonut Victor Hugon klassisen romaanin ja samannimisen musikaalin tarinan uudelleen yleisön tietoisuuteen ja on ollut suosittu niin elokuva- kuin musikaalifanien keskuudessa.
 

 

Sing 2

 

Genre: Lapset

Julkaisuvuosi: 2021

Ikäraja: K7

Kesto: 1 t 50 min

IMDb: 7.4

 

Sing 2 on animaatioelokuva, joka on jatkoa vuoden 2016 elokuvalle Sing. Elokuvan on ohjannut Garth Jennings. Sing 2 jatkaa musiikkipainotteista tarinaa, joka seuraa eläinten pyrkimyksiä musiikin ja viihteen maailmassa.

Elokuva sijoittuu kaupunkiin nimeltä Koala Koala, jonka kaikki asukkaat ovat eläimiä. Päähenkilönä toimii koala Buster Moo, joka omistaa teatterin ja unelmoi suurista musiikkituotannoista. Hän saa idean järjestää maailman suurimman laulukilpailun Las Vegasissa, ja hän kokoaa joukon lahjakkaita esiintyjiä, mukaan lukien Rosita-poron, Johnny-gorillan ja Meena-laululinnun.

Elokuvan juoni keskittyy kilpailun valmisteluihin ja esiintymisiin, mutta samalla se koskettaa teemoja, kuten unelmien tavoittelua, ystävyyttä ja periksiantamattomuutta. Elokuvassa korostetaan myös musiikin voimaa ja sen kykyä tuoda ihmiset ja eläimet yhteen.

Sing 2 lupaa musiikkiesityksiä, komediaa ja koskettavia hetkiä, ja se sisältää useita tunnettuja kappaleita. Äänirooleissa kuullaan jälleen monia tunnettuja näyttelijöitä ja laulajia.

 

Grease Live!
 

Genre: Sekalainen

Julkaisuvuosi: 2016

Ikäraja: K7

Kesto: 2 t 20 min

IMDb: 7.3

 

Grease Live! on vuonna 2016 televisiossa esitetty live-musikaali, joka perustuu suosittuun musikaaliin Grease. Tämä live-tuotanto on osa televisiossa nähtyjä live-musikaaleja, joissa näyttelijät esittävät musiikkinumeroita ja dialogia suorana lähetyksenä.

Grease on alkuperäinen musikaali, joka sai ensi-iltansa vuonna 1971 ja siitä tehtiin myöhemmin suosittu elokuva vuonna 1978, jossa John Travolta ja Olivia Newton-John näyttelivät päärooleja. Tarina sijoittuu 1950-luvulle ja kertoo nuorten romanssista ja elämästä Rydell High Schoolissa.

Grease Live! seurasi musikaalin juonta ja sisältöä uskollisesti. Sen tähdet ovat Julianne Hough Sandy Olsonina ja Aaron Tveit Danny Zukona, sekä sivurooleissa nähdään monia muita tunnettuja näyttelijöitä. Esitys sisälsi useita musiikkinumeroita, mukaan lukien "Summer Nights", "Greased Lightnin”, ja "You're the One That I Want".

Live-musikaalituotannot televisiossa ovat olleet suosittuja ja niitä on tehty useita. Grease Live! sai kiitosta energisestä esityksestään, vaikuttavista lavasteistaan ja taitavasta näyttelijäntyöstään. Se yhdistää musiikin, tanssin ja draaman suorana lähetyksenä, mikä tuo lisää jännitystä ja auttaa luomaan teatteri-ilmaisun tunnelman television kautta. Grease Live! oli suosittu televisiotapahtuma, joka houkutteli niin musikaalin faneja kuin uusia katsojia, ja se sai kiitosta taitavasta live-esityksestään ja visuaalisesta toteutuksestaan.


Chicago

 

Genre: Musikaali

Julkaisuvuosi: 2002

Ikäraja: K12

Kesto: 1 t 53 min

IMDb: 7.2

 

Chicago on vuonna 2002 julkaistu amerikkalainen musikaali, joka perustuu Bob Fossen ohjaamaan samannimiseen näytelmään vuodelta 1975. Elokuvan on ohjannut Rob Marshall ja käsikirjoittanut Bill Condon.

Elokuva kertoo kahdesta murhaajasta, Roxie Hartista (Renée Zellweger) ja Velma Kellystä (Catherine Zeta-Jones), jotka odottavat oikeudenkäyntiä Chicagon vankilassa 1920-luvulla. Roxie on kotiäiti ja Velma on vaudeville-tähti. He taistelevat kuuluisuudesta, joka pelastaisi heidät hirsipuulta. Billy Flynn (Richard Gere) on lipevä, korkeahintainen asianajaja, joka kehuu voivansa voittaa minkä tahansa syytteen 5 000 dollarin maksua vastaan.

Elokuva sai kriitikoilta paljon kiitosta, erityisesti näyttelijöiden suorituksista. Elokuva voitti kuusi Oscar-palkintoa vuonna 2003, mukaan lukien paras elokuva -palkinnon. Se teki siitä ensimmäisen musikaalin, joka voitti parhaan elokuvan Oscar-palkinnon sitten vuoden 1968 Oliver! -elokuvan. Catherine Zeta-Jones voitti parhaan naissivuosan Oscar-palkinnon roolisuorituksestaan Velma Kellynä .

 

Encanto

 

Genre: Lapset

Julkaisuvuosi: 2021

Ikäraja: K7

Kesto: 1 t 39 min

IMDb: 7.2

 

Encanto on vuonna 2021 julkaistu Walt Disney Animation Studiosin tuottama musikaalielokuva. Elokuva kertoo tarinan Madrigalin perheestä, joka asuu Kolumbian vuorilla taianomaisessa talossa nimeltä Encanto. Perheenjäsenet ovat saaneet syntymälahjaksi erityisen taian, joka antaa heille ainutlaatuisen kyvyn. Elokuva seuraa perheen nuorimman jäsenen, Mirabelin, tarinaa, joka on poikkeuksellisesti ainoa perheenjäsen ilman taikavoimia. Mirabel huomaa, että Encanton ympärillä oleva taika on vaarassa ja päättää pelastaa sen.

Elokuvan ovat ohjanneet Jared Bush, Byron Howard ja Charise Castro Smith. Elokuva voitti Oscar-palkinnon vuonna 2022 ja on saanut myös paljon positiivista palautetta kriitikoilta sen animaation, musiikin ja tarinan ansiosta.

 

West Side Story

 

Genre: Musikaali

Julkaisuvuosi: 2021

Ikäraja: K12

Kesto: 2 t 36 min

IMDb: 7.2

 

West Side Story on vuonna 2021 julkaistu amerikkalainen musikaaliromanttinen draamaelokuva, jonka on ohjannut sekä tuottanut Steven Spielberg. Elokuvan on käsikirjoittanut Tony Kushner. Elokuva perustuu Leonard Bernsteinin, Stephen Sondheimin ja Arthur Laurentsin vuonna 1957 kirjoittamaan samannimiseen musikaaliin, joka taas perustuu löyhästi William Shakespearen näytelmään Romeo ja Julia.
Elokuva kertoo kahdesta nuoresta rakastavaisesta, jotka ovat mukana kahdessa eri etnisessä katujengissä, Jets ja Sharks, jotka taistelevat hallinnasta Manhattanin Upper West Sidella. Elokuvaa tähdittää Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (Maria) ja Ariana DeBose (Anita).

Elokuva sai vuoden 2022 Oscar-gaalassa yhteensä seitsemän Oscar-ehdokkuutta, mukaan lukien parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen ehdokkuudet. Palkintoja se voitti yhden: Ariana DeBose palkittiin parhaasta naissivuosasta.

 

The Wiz Live!

 

Genre: Lapset

Julkaisuvuosi: 2015

Ikäraja: K7

Kesto: 1 t 51 min

IMDb: 7.1

 

The Wiz Live! on vuonna 2015 julkaistu televisioelokuva. Se perustuu vuoden 1975 Broadway-musikaaliin The Wiz, joka oli soul ja R&B tulkinta L. Frank Baumin klassikosta "Taikuri Oz". The Wiz Live! elokuvan ovat ohjanneet Matthew Diamond ja Kenny Leon ja sen pääosissa nähdään muun muassa Bouncer (Common) Amber Riley, (Pohjoisen hyvä noita), Uzo Aduba (Glinda) ja Stephanie Mills (Em-täti). Elokuva on voittanut Emmy-palkinnon vuonna 2016.

Musikaali lähetettiin livenä Grumman Studioilta Bethpagessa, New Yorkissa. Tuotanto jatkaa NBC: n live-musikaalien sarjaa Sound of Music Liven! ja Peter Pan Liven! jälkeen.
 

 

Löytyykö listauksesta oma suosikkisi? 🎵🎶

 

Lue myös

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa