Katseluvinkit

Telia Play Vuokraamo: Sci-fi -elokuvat

  • 13 May 2024
  • 0 kommenttia
  • 21 katselukertaa
Telia Play Vuokraamo: Sci-fi -elokuvat
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Avaruus, tulevaisuus, aikamatkat, tiede ja oudot keksinnöt – muun muassa näitä on Science fiction, eli Sci-fi. Olemme Yhteisön juttusarjassa vuorollaan pureutuneet Telia Play Vuokraamon eri leffagenreihin, ja esitelleet niitä artikkeleissamme. Juttusarjan päättää Sci-fi -elokuvat, eli aika jälleen laittaa popparit kulhoon, ja tällä kertaa sukeltaa kohti ääretöntä, ja sen yli! Tämä on tältä erää juttusarjamme viimeinen osa, kaikki aiemmat artikkelit löydät lueteltuna tämän artikkelin lopusta. 

Jos Telia Play -palvelu on sinulle uusi, niin tilaa itsellesi tunnukset täältä. Saat ensimmäisen leffavuokrauksen täysin maksutta!

 

Sisällysluettelo:

 

The Abyss

 

Genre: Sci-fi

Ikäraja: 15

Kesto: 2 t 10 min

Julkaisuvuosi: 1989

IMDb: 7.5

 

The Abyss on vuonna 1989 julkaistu tieteisseikkailu, jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut monista suurtuotannoistaan tutuksi tullut James Cameron. Elokuvan pääosissa nähdään Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio sekä Michael Biehn. Ilmestymisensä jälkeen elokuva sai paljon hyviä arvosteluita ja huomiota osakseen. Se keräsi myös kaiken kaikkiaan neljä Oscar-ehdokkuutta voittaen lopulta palkinnon parhaimmista erikoistehosteista. Kyse on siis aikansa visuaalisesti näyttävästä teoksesta, ja jo senkin johdosta se on mielenkiintoista katseltavaa näin 35 vuotta myöhemmin.

Tarina käynnistyy, kun yhdysvaltalainen sukellusvene USS Montana kohtaa tuntemattoman merenalaisen esineen ja uppoaa Karibianmerellä. Pelastustehtäviin ryntää niin Neuvostoliitto, kuin Yhdysvallatkin kilpaillen keskenään sukellusveneen miehistön pelastamisesta. Läheisen merenalaisen porauslautan miehistö myös rekrytoidaan apuun pelastusoperaatioon muutaman erikoisjoukkojen sotilaan kanssa. Pian he joutuvat kuitenkin ongelmiin merenalaisessa tukikohdassaan, kun myrsky katkoo yhteydet pinnalle. Syvällä meren pohjassa he alkavat näkemään outoja valoilmiöitä, joille ei tunnu löytyvän kuin yliluonnollisia selityksiä.

Vuokraamosta löydät niin alkuperäisen The Abyss -version, kuin noin puolella tunnilla pidemmän The Abyss (Special Edition) -version.

 

The Pod Generation

 

Genre: Sci-fi, komedia

Ikäraja: 12

Kesto: 1 t 50 min

Julkaisuvuosi: 2023

IMDb: 5.6

 

The Pod Generation on vuonna 2023 julkaistu tieteiselokuva höystettynä romanttisella komedialla. Elokuvan on ohjannut Sophie Barthes, ja sen pääosissa nähdään Emilia Clarke sekä Chiwetel Ejiofor. Tässä elokuvassa pureudutaan kekseliäällä tavalla nykypäivänä kovaa vauhtia kaikkialla ympärillämme lisääntyvään AI- eli tekoälyteknologiaan. Mitä kaikkea se voikaan tulevaisuudessa meille mahdollistaa?

Elokuvan tarina sijoittuu lähitulevaisuuden maailmaan, jossa tekoäly on läsnä kaikessa ja teknologia on lähes kaikilla elämän osa-alueilla voittanut luonnon. Rachel ja Alvy ovat New Yorkissa asuva pariskunta, jotka alkavat haaveilemaan perheen perustamisesta. Nousevana teknologiayrityksen johtajana Rachel saa mahdollisuuden osallistua kokeiluun, jossa tarjotaan pareille mahdollisuus jakaa raskaus tasa-arvoisemmin liikkuvien, keinotekoisten kohtujen, “podien” avulla. Alvy on luonnon ystävä, ja epäilee tällaisessa asiassa teknologian vaikutuksia. Kuitenkin hänen rakkautensa Racheliin saa hänetkin ottamaan harppauksen tuntemattomaan. Ja tästä käynnistyy heidän erikoinen matkansa teknologian päällystämällä tiellä vanhemmuuteen!

 

Paluu Tulevaisuuteen -trilogia

 

Genre: Sci-fi

Ikäraja: 12

Kesto: 1 t 55 min, 1 t 48 min ja 1 t 58 min

Julkaisuvuosi: 1985, 1989 ja 1990

IMDb: 8.5, 7.8, 7.4

 

Paluu tulevaisuuteen -elokuvatrilogia on varmasti jo monelle entuudestaan tuttu, mutta klassikoitahan voi katsoa vaikka kuinka monta kertaa uudelleen! Kaikki trilogian elokuvat on ohjannut Robert Zemeckis, ja käsikirjoittanut Zemeckiksen lisäksi myös Bob Gale. Elokuvista ensimmäinen on ilmestynyt vuonna 1985, ja seuraavat osat vuosina 1989 ja 1990.

Elokuvatrilogia kertoo Marty MacFlysta, (Michael J. Fox), 17-vuotiaasta miehen alusta, joka asuu kuvitteellisessa Hill Valleyn kaupungissa Kaliforniassa. Marty ajautuu melkoiseen seikkailuun, kun hän menee tapaamaan tuttua tiedemies ”Doc” Emmettiä (Christopher Lloyd), ja laukaiseekin vahingossa itsensä aikakoneeksi tehdyllä DeLorean-urheiluautolla vuoteen 1955. Elokuvista ei huumoria ja vauhtia puutu, kun Marty yhdessä Docin kanssa luovivat läpi erilaisissa aikakausissa pitääkseen tulevaisuuden sellaisena kuin pitääkin. Trilogiassa käydään niin 1880-luvun villissä lännessä, kuin vuodessa 2015. Tässä kohtaa onkin mielenkiintoista myös nähdä, millaisena elämä vuonna 2015 on kuviteltu 1990-luvun tienoilla, kun Paluu Tulevaisuuteen -elokuvat on tehty ja käsikirjoitettu.

 

The Core - Ytimessä

 

Genre: Sci-fi, toiminta

Ikäraja: 12

Kesto: 2 t 17 min

Julkaisuvuosi: 2003

IMDb: 5.5

 

The Core on vuonna 2003 julkaistu yhdysvaltalainen tieteiselokuva, jonka on ohjannut Jon Amiel. Elokuvan päärooleissa nähdään muun muassa Hilary Swank, Aaron Eckhart, Stanley Tucci sekä Delroy Lindo.

Maapallolla alkaa tapahtumaan kummia: useat erikoiset tapahtumat saavat tiedemiehet uskomaan, että maapallon sulanut ydin on lakannut pyörimästä ja maan magneettikenttä on siten heikentymässä. Ellei pyörimistä saada käynnistettyä uudelleen, maan magneettikenttä romahtaa kuukausien kuluessa ja se taas altistaa maanpinnan erittäin tuhoisalle auringon säteilylle, ja lopulta koko maapallo väistämättä tuhoutuu. Yhdysvaltain hallituksen tukemana käynnistetään pian salainen projekti, jonka tarkoituksena on porautua maapallon ytimeen, ja saada se uudelleen pyörimään ydinräjähdysten avulla. Tehtävää kootaan suorittamaan tiimi, jonka harteille laskeutuu raskas vastuun viitta: Onnistuvatko he vaarallisessa tehtävässään, vai tuhoutuuko koko ihmiskunta lopullisesti.

 

65

 

Genre: Sci-fi

Ikäraja: 12

Kesto: 1 t 33 min

Julkaisuvuosi: 2023

IMDb: 5.4

 

Elokuva 65 on vuonna 2023 julkaistu yhdysvaltalainen tieteiselokuva, jonka on ohjannut Scott Beck ja Bryan Woods. Sen pääosaa tähdittää Adam Driver sekä Ariana Greenblatt.

Elokuvan tarina sijoittuu aikaan 65 miljoonaa vuotta sitten. Somaris planeetalla asustava avaruuslentäjä Mills tarvitsee kipeästi rahaa sairaan tyttärensä hoitoon, ja päättää siitä syystä lähteä vaimonsa kannustamana kahden vuoden avaruuslennolle. Lennon aikana koneeseen osuu kuitenkin asteroideja, ja se syöksyy katastrofaalisin seurauksin vieraalle planeetalle, maapallolle. Käy pian ilmi, että kaikki muut kyydissä olevat matkustajat ovat kuolleet maahansyöksyssä Millsiä ja nuorta tyttöä, Koaa lukuunottamatta. Heidän ainoa mahdollisuutensa pois planeetalta selviämiseen sisältää vaarallisen ja pitkän matkan erämaan halki. Ja meistä kukin varmasti tietää maapallomme historiasta sen, että 65 miljoonaa vuotta sitten pallollamme eleli myös vielä hetken aikaa dinosauruksia… Milesin ja Koan on todella yhdistettävä voimansa, jotta he selviävät pitkästä vaelluksestaan hengissä tällä petojen asuttamalla planeetalla.

 

Lue lisää:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa