katseluvinkit

Telia Play Vuokraamo: suosituimmat seikkailuelokuvat

  • 5 April 2024
  • 0 kommenttia
  • 35 katselukertaa
Telia Play Vuokraamo: suosituimmat seikkailuelokuvat
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +13

Tässä juttusarjassa esittelemme omia elokuvasuosituksia genreittäin. Tällä kertaa heittäydytään seikkailuleffojen pariin, jotka taatusti tempaavat mukaansa. Kaikki tämän artikkelin leffat ovat vuokrattavissa Telia Play Vuokraamossa, joten voit nyt jo valita itsellesi katseltavaa vaikka tulevaan viikonloppuun! 😎 

 

Jos Telia Play -palvelu on sinulle uusi, niin tilaa itsellesi tunnukset täältä. Saat ensimmäisen leffavuokrauksen täysin maksutta!

 

Sisällysluettelo:

 

Yksin Marsissa

 

Julkaisuvuosi: 2015
Ikäraja: 11
Kesto: 2 t 20 min
IMDb: 8.0

 

Yksin Marsissa on vuonna 2015 valmistunut Ridley Scottin ohjaama tieteisseikkailuelokuva, joka perustuu Andy Weirin samannimiseen romaaniin. Pääosassa nähdään Matt Damon (Good Will Hunting) astronautti Mark Watneyna, joka jää vahingossa Mars-planeetalle joukkonsa paetessa voimakasta hiekkamyrskyä.

Yksin Marsissa on selviytymistarina Watneyn kamppailusta Marsin äärimmäisissä olosuhteissa säilyäkseen hengissä. Tarinassa kuvataan myös maan päällä olevien astronauttien ja NASAn työntekijöiden ponnisteluja Watneyn pelastamiseksi takaisin maan pinnalle. Näin sci-fi-friikkinä voin suositella tätä elokuvaa erityisesti kaikille avaruus- ja seikkailuleffoista kiinnostuneille, sillä tämä elokuva vangitsee katsojan tehokkaasti intensiivisellä kerronnallaan 

 

 

 

 

Everything Everywhere All at Once

 

Julkaisuvuosi: 2022
Ikäraja: 11
Kesto: 2 t 19 min 
IMDb: 7.8

 

Everything Everywhere All at Once on vuonna 2022 ensi-iltansa saanut, Oscar-palkittu tieteiselokuva, jonka ovat ohjanneet Daniel Kwan ja Daniel Scheinert. Elokuva seuraa päähenkilöä, Michelle Yeohin esittämää rouva Wangia, joka löytää itsensä moniulotteisten todellisuuksien välistä. Wang, joka pyörittää pesulaa, huomaa yhtäkkiä olevansa keskellä avaruudellista seikkailua, jossa hän joutuu kohtaamaan erilaisia versioita itsestään eri todellisuuksissa.

Elokuvassa seikkaillaan läpi lukemattomien ulottuvuuksien ja erilaisten identiteettien, mikä johtaa suorastaan eeppisiin tilanteisiin. Lämpimät suositukset tälle surrealistiselle seikkailulle!

 

 

 

Thelma ja Louise

 

Julkaisuvuosi: 1991
Ikäraja: 15
Kesto: 2 t 10 min
IMDb: 7.6

 

Thelma ja Louise on vuonna 1991 ensi-iltansa saanut, Ridley Scottin ohjaaama klassikkoelokuva. Elokuva seuraa kahden ystävän, Thelman (Geena Davis) ja Louisen (Susan Sarandon), uskomatonta roadtripiä halki Yhdysvaltojen. Matkallaan he kohtaavat erilaisia seikkailuja ja haasteita samalla, kun he yrittävät löytää vapauden elämässään. Lopulta kaksikon matka kääntyy odottamattomaan suuntaan.

Thelma ja Louise sai heti ilmestyttyään ylistävän vastaanoton, ja sen voimakkaita naishahmoja ja feminististä sanomaa on kiitelty laajasti. Naisten ystävyyttä käsittelevä elokuva on myös saavuttanut eräänlaisen kulttiaseman elokuvamaailmassa. Katso traileri alta:

 

 

 

 

The Walk

 

Julkaisuvuosi: 2015
Ikäraja: 7 
Kesto: 2 t 3 min
IMDb: 7.3

 

The Walk on vuonna 2015 ensi-iltansa saanut biografinen draama, jonka on ohjannut Robert Zemeckis (Forest Gump, Takaisin tulevaisuuteen). Elokuva perustuu ranskalaisen nuorallatanssijan Philippe Petit'n elämäntarinaan, ja sen pääosassa nähdään Joseph Gordon-Levitt (Glass Onion, Inception).

1970-luvulle sijoittuva elokuva kertoo Petit'n uskomattoman rohkeasta tempauksesta, kun hän keräsi ympärilleen tiiviin avustajatiimin kävelläkseen nuoralla New Yorkin World Trade Centerin kaksoistornien välillä. Gordon-Levittin roolisuoritus sai kiitosta, kuten myös Zemeckiksen visuaalisesti näyttävä kerrontatyyli.

 

 

 

Free Guy

 

Julkaisuvuosi: 2021
Ikäraja: 11
Kesto: 1 t 55 min
IMDb: 7.1

 

Nyt on aika heittää aivot narikkaan ja vaihtaa vapaalle! Free Guy on elokuva, joka kannattaa katsoa silloin, kun olet hyvän actionin, viihteen ja naurun tarpeessa. Tämän toimintakomedian on ohjannut Shawn Levy ja ensi-iltansa se sai vuonna 2021. Elokuva kertoo Guy-nimisestä NPC-pelihahmosta (non-playable character), jota näyttelee Ryan Reynolds. Guy alkaa yhtäkkiä tiedostaa olevansa videopelihahmo, ja alkaa toimia itsenäisesti tavoitteenaan muuttaa pelin kulkua.

Reynoldsin lisäksi elokuvassa nähdään mm. Jodie Comer Millien roolissa sekä Channing Tatum Revenjamin Buttonsina. Stranger Things -televisiosarjasta tuttu Joe Keery näyttelee Keysiä.

 

 

 

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa