Katseluvinkit

Telia Play Vuokraamo: suositut draamaelokuvat

  • 7 December 2023
  • 1 kommentti
  • 52 katselukertaa
Telia Play Vuokraamo: suositut draamaelokuvat
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Olemme tehneet juttusarjaa, jossa esittelemme Telia Play Vuokraamon leffasuosikkeja genreittäin. Tällä kertaa pääset tutustumaan muutamaan draamaelokuvaan, jotka on Vuokraamon tuoreimpia leffoja ja saaneet IMDb:ssä mainiot arvostelut. Katsotaanpa mitä elokuvia listaukseen nappasin! 😉

 

Vuokraleffoja alehintaan Telia Play -palvelussa
Vuokraamossa viikottain vaihtuvia elokuvia alennettuun hintaan 1.–30.12. välisenä aikana alkaen 3 €. Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen veloituksetta.*

* Koskee alle 8,80 € -hintaisia vuokraelokuvia

 

Sisällysluettelo

 

Bank of Dave

 

Genre: Draama, komedia

Ikäraja: S

Julkaisuvuosi: 2023

IMDb: 7.0

Kesto: 1 t 47 min

 

Lähdetään ensimmäisenä elämäkerrallisen komedian maailmaan! Bank of Dave on brittiläinen hyvänmielen elokuva, joka perustuu tositapahtumiin. Se vie sinut matkalle duunarista miljonääriksi itsensä nostaneen miehen, Dave Fishwickin (Rory Kinnear), inspiroivaan tarinaan.

Chris Fogginin ohjaamassa elokuvassa näyttelevät lahjakkaat näyttelijät Kinnearin lisäksi, kuten Jo Hartley, Joel Fry ja Phoebe Dynevor. Tarina keskittyy Dave Fishwickin pyrkimykseen haastaa raha-ala ja perustaa oma pankki Burnleyn tehdaskaupunkiin.

Elokuva käynnistyy tyypillisenä brittiläisenä altavastaajan tarinana, jossa on ripaus romantiikkaa ja komediaa. Dave Fishwickin tarina alkaa yksinkertaisesta pubikaraokesta, ja pian hän löytää itsensä haastamassa perinteisen raha-alan perustaakseen oman pankin yhteisönsä hyväksi.

Kiehtovan tarinan taustalla on huumoriin sekoitettu draama, ja elokuva tarjoaa näkökulman mikrolainojen tarjoamiseen niille, joille suuret pankit eivät ole valmiita lainaamaan. Paikalliset yritykset kukoistavat, ja Daven pankki tulee keskipisteeksi osoittaen, miten yksittäisen miehen päättäväisyys voi muuttaa yhteisönsä kohtaloa.

Rory Kinnear tekee uskottavan ja vaikuttavan suorituksen Daven roolissa. Elokuva on täynnä hienoja hetkiä, joissa nähdään Daven taistelu ja voitot, mutta myös sen hinta ja haasteet. Joel Fryn esittämä Hugh tarjoaa katsojille ikkunan skeptiseen ja uupuneeseen näkökulmaan, samalla kun hän löytää itsensä yllättävien tapahtumien keskeltä.

Bank of Dave herättää ajatuksia pankkimaailman snobismista, mutta tuo samalla lämpimän viehätyksen yhteisöllisestä pankista, joka pyrkii palvelemaan paikallisia tarpeita. Elokuva on täynnä hienoja hetkiä, jotka tekevät siitä katsomisen arvoisen. Jos olet kiinnostunut tosielämän tarinoista, jotka inspiroivat ja viihdyttävät samanaikaisesti, tämä elokuva on katsomisen arvoinen. 

 

Are You There God? It's Me, Margaret

 

Genre: Komedia, draama

Ikäraja: K12

Julkaisuvuosi: 2023

IMDb: 7.4

Kesto: 1 t 46 min

 

Elokuvan Are You There God? It's Me, Margaret keskiössä on 11-vuotias Margaret (Abby Ryder Fortson), joka kohtaa elämän suuret kysymykset uudessa kotikaupungissaan. Ohjaaja Kelly Fremon Craig johdattaa katsojat läpi tämän ajattoman aikuistumistarinan, jossa pohditaan elämää, ystävyyttä ja nuoruutta.

Margaretin perheen monipuolinen uskonnollinen tausta luo mielenkiintoisen ulottuvuuden tarinaan. Äidin kristilliset juuret ja isän juutalainen tausta jättävät Margaretin uskonnollisen kasvatuksen ristiriitaiseksi. Elokuvan kertomus antaa katsojille tilaisuuden tutkia identiteetin ja uskonnon teemoja Margaretin silmin.

Elokuvaa tähdittävät lahjakkaat näyttelijät, kuten Rachel McAdams äitinä, Kathy Bates isoäitinä ja Abby Ryder Fortson Margaretin roolissa. He tuovat tarinaan syvyyttä ja herkkyyttä, kun kolme sukupolvea kamppailee omien identiteettiensä ja paikkojensa löytämisessä maailmassa.

Margaretin suhde äitiinsä ja isoäitiinsä tarjoaa elokuvalle vahvan tunteellisen perustan. McAdamsin esittämä äiti tarjoaa rakastavaa tukea, samalla kun hän itse etsii paikkaansa uudessa ympäristössä. Kathy Batesin tulkitsema isoäiti Sylvia tuo tarinaan elämänviisautta ja näkökulmaa, kun hän oppii löytämään onnea uudessa elämänvaiheessaan.

Teema identiteetistä, oman paikan löytämisestä maailmassa ja elämän merkityksen etsinnästä koskettavat katsojia monitasoisesti. "Are You There God? It's Me, Margaret" on elokuva, joka on kestänyt aikaa ja puhutellut sukupolvia tarinansa universaalisuuden ja herkän käsittelyn ansiosta. Elokuvan kertomus on kiehtova matka nuoruuteen ja kasvamiseen, joka jättää katsojilleen tilaa pohtia omia kokemuksiaan ja kysymyksiään elämästä.

 

Anna joen virrata

 

Genre: Histori, draama

Ikäraja: K12

Julkaisuvuosi: 2023

IMDb: 7.7

Kesto: 1 t 58 min

 

Anna joen virrata on norjalais-suomalainen draamaelokuva, jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut Ole Giæver. Tositapahtumiin perustuva elokuva sijoittuu Pohjois-Norjaan 1970-80-lukujen taitteeseen aikaan, jolloin saamelaisyhteisö nousi vastustamaan Pohjois-Norjan Altajoelle suunniteltua vesivoimalaa. Samalla elokuva käsittelee saamelaisten oikeuksia ja heidän taisteluaan olemassaolonsa puolesta.

Keskiössä on opettaja Ester (Ella Marie Hætta Isaksen), joka on tottunut kätkemään saamelaisuutensa yhteiskunnalta. Esterin elämä muuttuu kun hän palaa kotikyläänsä ja huomaa joutuvansa keskelle kansanliikettä, joka vastustaa saamelaisten kohtaamaa rakenteellista rasismia ja Pohjois-Norjan hallituksen suunnitelmia vesivoimalan rakentamiseksi Altajoelle. Elokuva seuraa Esterin kasvutarinaa kun hän löytää oman äänensä ja rohkeutensa nousta puolustamaan kulttuuriaan ja oikeuksiaan.

Ella Marie Hætta Isakse tuo pääosahahmoon syvyyttä ja voimaa. Elokuva tarjoaa pysäyttävän kuvauksen oman identiteetin löytämisestä ja valmiudesta uhrata kaikki oman yhteisönsä puolesta. Elokuva herättää keskustelua alkuperäiskansojen oikeuksista ja tuo esiin historiallisesti merkittävät tapahtumat, jotka johtivat laajempaan keskusteluun näistä oikeuksista. Samalla se antaa äänen saamelaisille ja heidän kokemuksilleen, nostamalla esiin rakenteellisen rasismiin ja sortoon liittyvät teemat.

Vaikka elokuvaa kiitetään sen tärkeästä sanomasta ja vahvasta päähenkilöstä, tekstissä tuodaan esiin myös kriittisiä näkökohtia elokuvan elokuvallisesta tyylistä ja narratiivisista valinnoista. Kokonaisuutena Anna joen virrata -elokuva nostaa ajatuksia herättävän ja merkityksellisen kuvauksen saamelaisten taistelusta oikeuksiensa puolesta.

 

Dalva

 

Genre: Draama

Ikäraja: K16

Julkaisuvuosi: 2023

IMDb: 7.4

Kesto: 1 h 23 min

 

Dalva on syvällinen ja herkkä draamaelokuva, joka kertoo 12-vuotiaasta Dalva Kelleristä (Zelda Samson), joka joutuu äkillisesti poistumaan isänsä talosta. Dalvan elämä muuttuu kokonaan sen jälkeen, kun poliisi puuttuu tilanteeseen. Elokuva käsittelee uuden alun löytämistä hirveän petoksen jälkeen.

Dalva ystävystyy nuoren sosiaalityöntekijän Jaydenin (Alexis Manenti) ja huonetoverinsa Samian (Fanta Guirassy) kanssa. Heidän tuellaan Dalva alkaa ymmärtää, että hänen isänsä rakkaus ei ollutkaan sitä, mitä hän oli kuvitellut. Elokuva kuvaa Dalvan kasvutarinaa ja hänen paluutaan lapsuuteen näiden uusien ihmissuhteiden avulla.

Ohjaaja Emmanuelle Nicot on luonut elokuvasta kauniin kertomuksen toivosta ja uudesta alusta. Elokuva käsittelee herkästi ja syvällisesti aiheita, kuten väkivaltaa, petosta ja uuden alkun mahdollisuutta. Zelda Samsonin roolisuoritus on voittanut useita palkintoja, kuten Cannes Film Festivalin Louis Roederer Foundation Rising Star -palkinnon ja Rotterdam International Film Festivalin IFFR Audience Awardin.

Elokuva on saanut tunnustusta myös kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, kuten Cannes Film Festivalilla ja Sao Paulon kansainvälisellä elokuvajuhlilla. Elokuva herättää katsojassa tunteita ja luo voimakkaan katsauksen lapsuuden menettämiseen ja uuden elämän löytämiseen vaikeuksien keskellä.

 

Utama

 

Genre: Draama

Ikäraja: K7

Julkaisuvuosi: 2023

IMDb: 7.2

Kesto: 1 h 27 min

 

Utama on voitokas bolivialaiselokuva, joka on kerännyt mainetta festivaaleilla ja voittanut arvostetun Sundance Grand Jury Prizen. Elokuva vie katsojat Bolivian karun kauniille ylängöille, missä vanha ketšua-pariskunta, Virginio (José Calcina) ja Sisa (Luisa Quispe), kamppailevat epätavallisen pitkän kuivakauden tuomien haasteiden kanssa.

Utaman visuaalisesti upeat maisemat herättävät katsojien huomion ja luovat voimakkaan näkymän ilmastonmuutoksen vaikutuksiin. Elokuva sijoittuu pieneen bolivialaiskylään, mutta sen tarina resonoi kaikkialla, tehden siitä vuosikymmenen pysäyttävimmän elokuvatapauksen.

Keskeinen teema elokuvassa on ilmastonmuutos, joka tuntuu konkreettisesti päähenkilö Virginion keuhkoissa. Utama kuvaa vanhan pariskunnan arkea Andien lähes 4000 metrin korkeudessa, missä ilmastonmuutos uhkaa nomadien perinteistä elämäntapaa. Elokuva kertoo myös sairastuneen Virginion halusta kuolla ikään kuin legendaarinen kondori, sulkiessaan siipensä ja pudotessaan korkeimman vuoren huipulta.

Kiehtova elokuvan elementti on kahden kielen, ketšuan ja espanjan, käyttö luomaan kuilua sukupolvien välille. Pääosin ilman modernin maailman vaikutteita, ainoa nykyaikainen piirre on Virginion pojanpojan näpelöimä älypuhelin.

Utama herätti huomiota maailman ensi-iltansa aikana Sun Dancen elokuvafestivaaleilla, voittaen Grand Jury Prizen. Malagassa se sai tunnustusta ohjauksesta ja alkuperäismusiikista. Elokuva on intensiivinen kokemus, vaikka tapahtumat etenevät verkkaisesti. Barbara Alvarezin taitava kuvaus tuo esiin ylängön karun kauneuden ja dramaattisen kontrastin päivän ja yön välillä.

Utama ei pelkästään kuvaa yksilöiden selviytymistaistelua vaan antaa äänen alkuperäiskansojen kokemuksille ilmastonmuutoksen keskellä. Elokuva on saanut huomiota kansainvälisesti, osoittaen, että marginaaliseksi miellettykin tuotanto voi nostaa esiin universaaleja teemoja ja herättää katsojien tietoisuutta.

Utama ei saarnaa ilmastonmuutoksesta vaan antaa sen vaikutusten puhua puolestaan. Se on voimakas muistutus elämän monimuotoisuuden ja kulttuurin säilyttämisen tärkeydestä, erityisesti haastavissa olosuhteissa. Bolivian ylängöillä tapahtuva tarina heijastuu maailmanlaajuisiin haasteisiin, tehden elokuvasta poikkeuksellisen ajankohtaisen ja vaikuttavan kokemuksen.

 

Mikä on sinun mielestäsi paras draamaelokuva, joka tulisi kaikkien katsoa? 

Lue myös

 


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

En voi ymmärtää genreä komedia/draama. Äärilaidat. 

Mutta pitääpä katsoa millainen on tuo Dalva. 

 

Vastaa