Katseluvinkit

Telia Play Vuokraamon joulukuun uutuuselokuvat

  • 12 December 2023
  • 0 kommenttia
  • 266 katselukertaa
Telia Play Vuokraamon joulukuun uutuuselokuvat
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14

Joulukuussa Telia Play Vuokraamo saa rutkasti vasta elokuvateattereissa olleita elokuvia katsottavaksi. Uutuuksina nähdään muun muassa Leonardo Dicaprion tähdittämä Killers of the Flower Moon, The Creator Sci-fi elokuva, joka käsittelee AI-teknologiaa sekä myös supersuosittu Oppenheimer.

Ota käyttöösi maksuton Telia Play -sovellus ja tutustu kuukauden elokuvauutuuksiin. Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen veloituksetta (koskee alle 8,80 € -hintaisia vuokraelokuvia).

Huom! Elokuvien hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta ylöspäin. Premium-elokuvat ovat uunituoreita leffoja, jotka ovat samaan aikaan myös elokuvateattereissa katsottavissa ja siksi vuorahinta on niissä korkeampi.

 

Sisällysluettelo:

 

Killers of the Flower Moon

 

Vuokrattavissa jo nyt
IMDb
: 7.9
Genre: Draama, historiallinen
Ikäraja: 16
Kesto: 3 t 26 min
 

1900-luvun alussa öljy vaurastutti Osage-kansaa. Heistä tuli yhden yön aikana yksiä maailman rikkaimmista ihmisistä. Alkuperäiskansan vauraus herätti mielenkiintoa valkoisissa onnenonkijoissa, jotka manipuloivat, kiristivät ja varastivat Osageilta niin paljon kuin kykenivät, kunnes lopulta turvautuivat murhiin.

Tositapahtumiin perustuva Killers of the Flower Moon on eeppinen rikos-western-saaga, jossa todellinen rakkaus risteää julman petoksen kanssa. Tarinan keskiössä nähdään Ernest Burkhartin (Leonardo DiCaprio) ja Mollie Kylen (Lily Gladstone) epäsovinnainen rakkaustarina. Elokuvassa nähdään myös Robert De Niro ja Jesse Plemons. Killers of the Flower Moon -elokuvan on ohjannut Oscar®-palkittu Martin Scorsese ja se perustuu David Grannin kirjan pohjalta Eric Rothin ja Scorsesen luomaan käsikirjoitukseen.

 

 

A Haunting in Venice

 

Vuokrattavissa jo nyt
IMDb
: 6.5
Genre: Draama, kauhu, rikoselokuva
Ikäraja: 12
Kesto: 1 t 43 min
 

Venetsian aaveet sijoittuu toisen maailmansodan jälkeiseen Venetsiaan pahaenteisesti pyhäinpäivän aattoon, jolloin tapahtuvan karmivan mysteerin myötä valkokankaalle palaa maineikas etsivä Hercule Poirot. Eläkkeelle jäätyään Poirot on vetäytynyt viettämään hiljaiseloa maailman kiehtovimmassa kaupungissa, missä hän hyvin vastahakoisesti suostuu osallistumaan spiritistiseen istuntoon rapistuvassa palazzossa, jossa kummittelee. Kun yksi vieraista joutuu murhan uhriksi, etsivämme tempautuu pahuuden pyörteisiin tuossa varjojen ja salaisuuksien maailmassa.

Mukana on monia samoja tekijöitä kuin vuoden 2017 elokuvassa Idän pikajunan arvoitus ja vuoden 2022 elokuvassa Kuolema Niilillä. Elokuvan on ohjannut Kenneth Branagh ja Oscar®-ehdokas Michael Green (Logan) vastaa käsikirjoituksesta, joka perustuu Agatha Christien romaaniin "Kurpitsajuhla".

 

 

The Creator

 

Vuokrattavissa jo nyt
IMDb
: 6.9
Genre: Toiminta, jännitys, sci-fi
Ikäraja: 12
Kesto: 2 t 13 min
 

Eeppinen tieteistoimintatrilleri The Creator on vasta valkokankailta laskeutunut Telia Play Vuokraamoon katsottavaksi! Elokuvan on ohjannut Gareth Edwards (Rogue One, Godzilla) ja sen pääosissa nähdään John David Washington (Tenet), Gemma Chan (Eternals), Ken Watanabe (Inception), Sturgill Simpson (Dog), uusi tulokas Madeleine Yuna Voyles ja Oscar®-voittaja Allison Janney (I, Tonya). Gareth Edwardsin tarinaan perustuvasta elokuvakäsikirjoituksesta vastaavat Edwards ja Chris Weitz.

Tulevaisuudessa keskellä ihmiskunnan ja tekoälyvoimien välillä riehuvaa sotaa Joshua (Washington) on karaistunut entinen erikoisjoukkojen agentti. Hän suree vaimonsa (Chan) katoamista, kun hänet värvätään etsimään ja tuhoamaan tuntemattomassa paikassa oleileva Creator. Tämä salaperäinen hahmo on kehittänyt edistyksellisen tekoälyn ja mystisen aseen, jonka avulla sota voitaisiin saada loppumaan. Samalla kuitenkin uhkaa koko ihmiskunnan loppu. Joshua ja hänen eliittisotilaiden joukkonsa tunkeutuvat vihollislinjojen taakse, syvälle synkille tekoälyn hallitsemille maille. Pian käy kuitenkin ilmi, että tuhoamiskäskyn kohteena oleva maailmaa uhkaava ase onkin pieni lapsi.

 

 

Oppenheimer

 

Vuokrattavissa 18.2.
IMDb
: 8.4
Genre: Draama, jännitys, historiallinen
Ikäraja: 12
Kesto: 3 t 0 min
 

Christopher Nolanin käsikirjoittama ja ohjaama Oppenheimer on IMAX®-kameroilla kuvattu eeppinen trilleri, joka tutustuttaa katsojat ristiriitaiseen ja salaperäiseen mieheen, joka vaarantaa koko maailman voidakseen pelastaa sen. Elokuvan pääosassa nähdään Cillian Murphy J. Robert Oppenheimerina ja Emily Blunt näyttelee hänen vaimoaan, biologi ja kasvitieteilijä Katherine ”Kitty” Oppenheimeria. Oscar®-voittaja Matt Damon esittää Manhattan-projektin johtajaa kenraali Leslie Groves Jr:ää, ja Robert Downey Jr. on Yhdysvaltain atomienergiakomission puheenjohtajan Lewis Straussin roolissa.

Oscar®-ehdokas Florence Pugh esittää psykiatri Jean Tatlockia ja Benny Safdie teoreettista fyysikkoa Edward Telleriä. Michael Angarano esittää Robert Serberiä ja Josh Hartnett uraauurtavaa yhdysvaltalaista ydinfyysikkoa Ernest Lawrencea.

Elokuva perustuu Kai Birdin ja edesmenneen Martin J. Sherwinin Pulitzer-palkittuun kirjaan American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer. Oppenheimeria on kuvattu 65 millimetrin IMAX®-kameroilla tavalliselle 65 millimetrin elokuvafilmille. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun on kuvattu IMAX®-kameroilla analogista mustavalkokuvaa.

 

 

Indiana Jones and the Dial of Destiny

 

Vuokrattavissa 23.12.
IMDb
: 6.6
Genre: Toiminta, seikkailu
Ikäraja: 12
Kesto: 2 t 35 min
 

Harrison Ford palaa legendaarisen sankariarkeologin rooliin ikonisen elokuvasarjan viidennessä osassa. Indiana Jones löytää itsensä uudesta aikakaudesta ja lähestyy eläkkeelle jäämistä. samalla hän kamppailee nykymaailmaan sopeutumisen kanssa, sillä maailma näyttää kasvaneen hänestä yli. Pian liiankin tutut pahan lonkerot palaavat vanhan kilpailijan muodossa, jonka vuoksi Indyn on puettava hattunsa ja nostettava piiskansa vielä kerran varmistaakseen, ettei ikivanha ja voimakas antiikkinen esine joudu vääriin käsiin. Fordin rinnalla elokuvan pääosissa nähdään Phoebe Waller-Bridge (“Fleabag”), Antonio Banderas (Kärsimys ja kunnia), John Rhys-Davies (Kadonneen aarteen metsästäjät), Shaunette Renee Wilson (Black Panther), Thomas Kretschmann (Das Boot), Toby Jones (Jurassic World: kaatunut valtakunta), Boyd Holbrook (Logan), Oliver Richters (Black Widow), Ethann Isidore (Mortel) ja Mads Mikkelsen (Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet).

Elokuvan on ohjannut James Mangold (Le Mans 66 - Täydellä teholla, Logan).

 

 

Dumb Money

 

Vuokrattavissa 27.12.
IMDb
: 6.9
Genre: Komedia, draama
Ikäraja: S
Kesto: 1 t 45 min
 

Dumb Money on varsinainen Daavid vastaan Goljat -tarina, joka perustuu järjettömään tositarinaan tavallisista ihmisistä, jotka käänsivät Wall Streetin päälaelleen ja rikastuivat tekemällä GameStopista (kyllä, ostoskeskuksen videopelikaupasta) maailman kuumimman yrityksen. Kaiken keskellä on tavallinen tyyppi Keith Gill (Paul Dano), joka aloittaa koko tapahtumasarjan upottamalla säästönsä osakkeisiin ja julkaisemalla siitä postauksen. Kun hänen postauksensa alkavat räjähtää käsiin, mullistuu myös hänen ja kaikkien hänen seuraajiensa elämä. Kun osakevinkistä tulee liike, kaikki rikastuvat - kunnes miljardöörit alkavat taistella vastaan, ja molempien osapuolten maailmat kääntyvät ylösalaisin.

Dumb Money muissa rooleissa nähdään mm. Pete Davidson, Vincent D’Onofrio, America Ferrera, Nick Offerman, Anthony Ramos, Sebastian Stan, Shailene Woodley ja Seth Rogen. Elokuvan on ohjannut Craig Gillespie ja käsikirjoittanut Lauren Schuker Blum sekä Rebecca Angelo perustuen Ben Mezrichin kirjaan “The Antisocial Network”.

 

 

Spede

 

Vuokrattavissa 28.12.
IMDb
: 5.7
Genre: Kotimainen, draama
Ikäraja: 7
Kesto: 1 t 34 min
 

Pertti ’Spede’ Pasasen elämästä ja urasta kertova elokuva käy läpi ikonisen viihteentekijän innovatiivisinta elokuvatuotantovaihetta. Elokuva valottaa kulissien takaisia tapahtumia 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuron syntytarinaan ja kansansuosioon, sekä Speden väsymätöntä taistelua viihteen puolesta ajan elokuvataidepiirejä vastaan. Millainen Spede Pasanen oli persoonana, työkaverina, viihdetaiteilijana – ja puolisona?

Spede Pasasen roolissa nähdään Riku Nieminen. Vesa-Matti Loiria näyttelee Aku Sipola, Simo Salmisena nähdään Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena Joonas Nordman. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen. Elokuvan on ohjannut Aleksi Delikouras, käsikirjoittaneet Antti Heikkinen ja Delikouras ja se pohjautuu Tuomas Marjamäen Spede, nimittäin (2017) ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina (2021) -elämänkertoihin. Olemme tehneet elokuvasta myös laajemman esitettelyn, jonka löydät linkin takaa!

 

 

Saw X

 

Vuokrattavissa 29.12.
IMDb
: 6.6
Genre: Kauhu
Ikäraja: 18
Kesto: 1 t 58 min
 

John Kramer (Tobin Bell) on palannut. Tässä SAW-elokuvasarjan toistaiseksi kammottavimmassa tarinassa tutkitaan Jigsaw’n aikaisemmin kertomatta jäänyttä järkyttävää ja hyvin henkilökohtaista peliä. Tapahtumat sijoittuvat SAW I:n ja II:n väliin.

Sairas ja epätoivoinen John matkustaa Meksikoon riskialttiiseen ja kokeelliseen lääketieteelliseen toimenpiteeseen toivoen ihmeparannusta syövästään. Koko operaatio onkin petos, jolla pyritään vain hyväksikäyttämään haavoittuvimmassa asemassa olevia. Kuuluisa sarjamurhaaja löytää uuden tarkoituksen kostaakseen huijareille. John palaa työhönsä tunnusomaisella tyylillään – fyysisesti raakojen, kierojen ja ovelien ansojensa avulla.

 

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa