katseluvinkit

Telia Play Vuokraamon suositut toimintaleffat

  • 1 February 2024
  • 0 kommenttia
  • 60 katselukertaa
Telia Play Vuokraamon suositut toimintaleffat
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +13

Räjähdyksiä, takaa-ajoja ja kylmäpäisiä sankareita – toimintaleffat tarjoavat katsojilleen annoksen adrenaliinia pakattuna yhteen viihdyttävään käsikirjoitukseen. Tässä juttusarjassa esittelemme Telia Play Vuokraamon leffasuosikkeja genreittäin, ja tässä kuussa aiheena on toiminta! Olen valinnut artikkeliin peräti kolme Tom Cruisen tähdittämää leffaa, joista kaksi on ilmestynyt peräkkäin kahden viime vuoden aikana. Mukana on myös uusi 57 Seconds, joka viihdyttää varmasti aikamatkailusta kiinnostuneita. 😎 Otetaanpa sitten lähempi katsaus näihin suosikkeihin!

 

Jos sinulla ei vielä ole Telia Play -tunnuksia, voit ottaa ne käyttöösi maksutta. Tiesithän, että ensimmäinen leffavuokraus on maksuton, ja koskee alle 8,80 € -hintaisia vuokraelokuvia. Huom! Elokuvien hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta ylöspäin. Premium-elokuvat ovat uunituoreita leffoja, jotka ovat samaan aikaan myös elokuvateattereissa katsottavissa ja siksi vuokrahinta on niissä korkeampi. 

 

Sisällysluettelo:

 

Mission Impossible: Dead Reckoning Part One

 

Julkaisuvuosi: 2023

Ikäraja: 13 

Kesto: 2 t 43 min

IMDb: 7.7

 

Vaarallinen tehtävä -elokuvasarjan viimeisin osa sisältää odotetusti vauhdikkaita kohtauksia ja jännittäviä stuntteja. Erikoisagentti Ethan Huntin (Tom Cruise) ja hänen IMF-tiiminsä tehtävänä on saada haltuunsa vaarallinen ase ennen kuin se joutuu koko ihmiskuntaa uhkaaviin käsiin. Mukana menossa on tietenkin koko IMF-tiimi Luther (Ving Rhames), Benji (Simon Pegg) sekä uutena hahmona pikkurikollinen Grace (Hayley Atwell). 

Yli kaksi ja puolituntinen elokuva kutsuu Cruise-faneja lepuuttamaan silmiään mitä vauhdikkaammissa takaa-ajoissa Rooman ja Itävallan idyllisissä maisemissa. Juonenkäänteet tuntuvat kuitenkin paikoin monimutkaisilta ja jopa merkityksettömiltä kokonaiskuvaa ajatellen, ja mielestäni tapahtumat olisi voinut tiivistää kahteen tuntiin. Mission ImpossibleDead Reckoning Part One tarjoaa kuitenkin runsaasti viihdykettä ja visuaalisesti huikeaa elokuvakerrontaa, joten ehdoton suositus tälle!

 

 

Top Gun: Maverick

 

Julkaisuvuosi: 2022

Ikäraja: 13

Kesto: 2 t 10 min

IMDb: 8.3

Top Gunin (1986) jatko-osa Top Gun: Maverick on elokuva, joka odotutti itseään vuosikausia ja ilmestyi viimein lockdown-vuosien jälkeen. Joseph Kosinskin ohjaama massiivinen Hollywood-tuotanto nousi heti vuoden 2022 katsotuimmaksi elokuvaksi, eikä syyttä.

Hengästyttävien taisteluhävittäjäkohtausten (jotka olivat muuten aitoja) lisäksi elokuva tarjoaa uskottavia roolisuorituksia. Päähahmojen välillä on kemiaa, joka vetoaa osittain nostalgian tunteeseen. Oikeassa elämässä kurkkusyöpää sairastava Tom “Iceman” Kazinski (Val Kilmer) nähdään lyhyessä, mutta koskettavassa kohtauksessa.  

 

 

57 Seconds

 

Julkaisuvuosi: 2023

Ikäraja: 15

Kesto: 1 t 39 min

IMDb: 5.4

Rusty Cundieffin (Fear of a Black Hat) ohjaamassa elokuvassa 57 Seconds on kiinnostava lähtöasetelma: it-bloggari Franklin (Josh Hutcherson) löytää mystisen sormuksen, jolla voi matkustaa yhdellä painalluksella 57 sekuntia menneisyyteen. Viihdyttävän sci-fi-toimintatrillerin tarina käynnistyy lupaavasti ja pitää otteessaan, jos pieniin epäjohdonmukaisuuksiin ei kiinnitä liikaa huomiota. Franklin hankkii itselleen sormuksen avulla tyttöystävän ja kasan rahaa, mutta sitten alkaakin tulla mutkia matkaan. 

Elokuvan parhaan roolin suorittaa mielestäni lääkefirman pahis Sig, jota näyttelee Greyn anatomiastakin tuttu Greg Germann. Teknologiaguru Antonia näyttelee Oscar-palkittu Morgan Freeman tuttuun, karismaattiseen tyyliinsä. 57 Seconds ei ole kerännyt pelkästään positiivista kritiikkiä, mutta se tarjoaa kuitenkin katsojalleen varsin viihdyttävän leffakokemuksen.

 

 

 

American Made

 

Julkaisuvuosi: 2017

Ikäraja: 15

Kesto: 1 t 55 min

IMDb: 7.1

 

1980-luvulle sijoittuvassa American Madessa Tom Cruise hyppää hieman erilaiseen rooliin. Huolettoman sankarin sijaan Cruise nähdään lentäjä Barry Sealina, Medellínin kartellin huumekuriirina ja Yhdysvaltain huumepoliisi DEA:n tietolähteenä. 

Elokuva käsittelee moraalisia ja eettisiä dilemmoja; asekauppojen ja muiden hämäräbisnesten ansiosta Seal perheineen kieriskelee rahassa, ja amerikkalainen unelma käy toteen. Samalla alkavat ongelmat kasautua. Doug Limanin (Medusan verkko, Edge of Tomorrow) ohjaama vauhdikas toimintakomedia perustuu löyhästi tositapahtumiin, ja se sai ilmestyttyään enimmäkseen positiivisen vastaanoton. 

 

 

Gladiaattori

 

Julkaisuvuosi: 2000

Ikäraja: 15 

Kesto: 2 t 35 min

IMDb: 8.5

 

Tämä eeppinen seikkailuklassikko kuljettaa katsojan antiikin Rooman loiston ja raadollisen taistelumaailman sydämeen. Ohjaaja Ridley Scottin mestariteos kertoo Rooman kenraalin Maximuksen (Russel Crowe) uskomattomasta matkasta voitokkaaksi gladiaattoriksi. Keisari Marcus Aureuliuksen poika Commodus (Joaquin Phoenix) murhaa isänsä vallanhimossaan ja kääntyy Maximusta vastaan. Yhdessä John Mathiesonin kameratyöskentelyn ja säveltäjä Hans Zimmerin äänimaailman kanssa Gladiaattori tarjoaa katsojalleen suorastaan unohtumattoman elokuvaelämyksen.

Tiesitkö muuten, että elokuvan jatko-osa on Gladiaattori 2 on parhaillaan jälkituotannossa? Elokuvan pitäisi ilmestyä tänä vuonna. Niin ikään Ridley Scottin ohjaamaa elokuvaa tähdittää Paul Mescal Luciuksen roolissa. Elokuvassa nähdään myös Pedro Pascal (The Last of Us), Denzel Washington, Matt Lucas sekä Peter Mensah.

 

 

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa