Telia TV syyskuun uusimmat vuokraelokuvat

  • 7 September 2022
  • 0 kommenttia
  • 25 katselukertaa

Kunniamerkki +11Syyskuulle saatiin Telia TV Vuokraamoon jälleen uutta katsottavaa sekä aikuisille että lapsille. Olen koonnut tähän esittelyyn muutaman mainioita arvosteluja saaneita elokuvia. Luvassa on mm. kotimaista draamaa, toimintaa, seikkailua, trilleriä sekä komediaa. Viihdettä on siis moneen makuun ja jokaiselle jotain! 😁> Osa leffoista on jo katsottavissa, osan pariin pääset myöhemmin syyskuun aikana.

 

Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -tunnuksia, ota ne saman tien käyttöösi maksutta. Tiesithän, että ensimmäinen leffavuokraus on maksuton! 📺>


Sisällysluettelo:

Tytöt tytöt tytöt

The Northman

The Bob's Burgers Movie

DC Superlemmikkien liiga
Everything Everywhere All at Once
Suurenmoisen lahjakkuuden sietämätön taakka
Top Gun: Maverick
Downton Abbey: Uusi aikakausi
Firebird

 

Tytöt tytöt tytöt

 

Vuokraamossa: Nyt katsottavissa

Genre: Draama

Ikäraja: K12

Kesto: 1h 36min

 

Tytöt tytöt tytöt on kotimainen käsikirjoituksesta kiitetty draama, joka kertoo siitä miten paras ystävä on aina tukena, niin hyvässä kuin pahassa. Näin on myös Mimmillä (Aamu Milonoff) ja Rönköllä (Eleonoora Kauhanen), joilla ei elämän suunta ole aina selvillä. Nuoruudessa maailma on aina avoin. Työt kohtaavat bileissä Emman (Linnea Leino), joka on kansainvälisille areenoille tähtäävä taitoluistelija ja jolle tulevaisuuden suunnitelmat ovat täysin selvät.

 

Juhlissa tapahtuu kuitenkin jotain yllättävää, eikä sen jälkeen mikään ole niin kuin ennen. Tästä alkaa ajanjakso, jona tunteet ovat suurempia kuin elämä itse - kaikki hetket ovat täynnä energiaa ja jokainen päivä on uusi mahdollisuus. Tytöt tekevät mitä haluavat, lupia kyselemättä. 

Tytöt tytöt tytöt on ensimmäinen suomalainen pitkä fiktioelokuva, joka on valittu Sundancen kilpasarjaan.  Elokuva voittikin Sundancen elokuvajuhlien yleisöpalkinnon. Elokuvan on ohjannut Alli Haapasalo, käsikirjoittanut Daniela Hakulinen ja Ilona Ahti. Käsikirjoituksen on kerrottu nousevan parhaiden suomalaisten tekstien joukkoon. Tämä elokuva on siis ehdottomasti nähtävä! 

 

 

The Northman

 

Vuokraamossa: Nyt katsottavissa

Genre: Toiminta, seikkailu, draama, trilleri

Ikäraja: K 16

Kesto: 2h 17min

 

Kiitetyn Robert Eggersin ohjaama The Northman on eeppinen saaga ja raadollinen kertomus viikinkiprinssistä Amlethistä (Alexander Skarsgård), joka lähtee kostamaan isänsä murhan ja pelastamaan äitinsä. Hän soluttautuu orjaksi ja tapaa Olgan (Anya Taylor-Joyn), johon rakastuu. Järkytyksekseen Amleth huomaa, että hänen äitinsä, kuningatar Gudrún (Nicole Kidman), on murhatun miehensä veljen puoliso ja näillä on yhteinen lapsi.

 

Elokuva on toteutukseltaan erittäin pikkutarkka ja myös tarina on hämmästyttävän todenpitävä historiallisesta näkökulmasta katsottuna. Elokuvasta ei puutu väkivaltaa eikä raakuutta. Mysteeri ja yliluonnollisuudet ovat myös todentuntuisia, niin kuin siihen aikaan uskomuksilla on ollut tapana. Musiikissa on pyritty käyttämään ajanaikaisia soittimia. Kaiken kruunaa vaikuttava näyttelijäkaarti, johon kuuluvat myös Claes Bang, Ethan Hawke, Björk ja Willem Dafoe


 

The Bob's Burgers Movie

 

Vuokraamossa: Nyt katsottavissa

Genre: Animaatio, seikkailu, komedia

Ikäraja: K 12

Kesto: 1h 42min

 

The Bob’s Burgers Movien on Bob’s Burgers -hittisarjaan perustuva kehuttu elokuva. Tarina starttaa siitä kun puhjennut vesijohto aiheuttaa valtavan vajoamisreiän suoraan Bob's Burgersin eteen, estää asiakkaiden pääsyn ravintolan sisäänkäynnille ja pilaa Belchereiden suunnitelmat menestyksekkäästä kesästä.


Bobin ja Lindan yrittäessä pitää yrityksen pystyssä lapset yrittävät ratkaista mysteerin, joka voi pelastaa perheen ravintolan. Kun vaarat vain lisääntyvät, nämä altavastaajat auttavat toisiaan löytämään toivoa ja taistelevat päästäkseen takaisin tiskin taakse, jonne he kuuluvat.

 

The Bob’s Burgers Movien ovat ohjanneet sarjan luojat Loren Bouchard ja Bernard Derriman. Käsikirjoituksesta vastaavat Bouchard ja Nora Smith.
Ääninäyttelijöinä toimivat tv-sarjasta tutut H. Jon Benjamin, Dan Mintz, Eugene Mirman, Larry Murphy, John Roberts, Kristen Schaal, David Wain, Zach Galifianakis ja Kevin Kline.

 

 

DC Superlemmikkien liiga

 

Vuokraamossa: 12.9. (Premium-leffan vuokrahinta 20 €)

Genre: Perhe, lapset, toiminta, Sci-fi, komedia

Ikäraja: K 7

Kesto: 1h 46min

 

Suomeksi puhutussa DC Superlemmikkien liiga -elokuvassa Superkoira Krypto (Lari Halme) ja Superman (Petteri Summanen) ovat erottamattomat parhaat ystävykset, jotka jakavat samat supervoimat taistellessaan rinta rinnan rikoksia vastaan Metropoliksessa. Kun Superman ja loput Justice Leaguesta kidnapataan, Krypton tulee vakuuttaa sekalainen joukko koiratarhan asukkaita – Ace-koira (Joonas Saartamo), möhömahainen minipossu PB (Anna-Maija Tuokko), Merton-kilpikonna (Hanna Pakarinen) ja Chip-orava (Antti Lang)– hallitsemaan omia vastalöydettyjä voimiaan ja auttamaan häntä pelastusoperaatiossa.

 

Tässä animaatioelokuvassa annetaan Supermanille uusi syntytarina, sillä Kryptolla on isäntänsä tapaan supervoimia ja ulkoilulenkit tehdäänkin yleensä lentäen. Krypton on vaikea tulla toimeen toisten koirien kanssa ja  Superman-isäntä onkin sille tärkeintä elämässä. Kaksikon elämän harmonia alkaa kuitenkin rakoilla, kun kuvioon astuu Lois Lane (Jenni Poikelus)

 

Elokuva on vauhdikas, hauska ja mutkaton ja se uppoaa söpöine eläinhahmoineen takuuvarmasti perheen pikkukatsojille. Elokuvan muut suomalaiset ääninäyttelijät ovat Ria KatajaIikka ForssCarl-Kristian RundmanVeronica Verho, Katja AakkulaJon-Jon GeitelLeo Abu IkhilorPetri Hanttu.

 

 

Everything Everywhere All at Once

 

Vuokraamossa: 12.9.

Genre: Komedia, toiminta, Sci-fi

Ikäraja: K 16

Kesto: 2h 19min

 

Everything Everywhere All at Once on Daniel Kwanin ja Daniel Scheinertin ohjaama hauska, jännittävä, mielikuvituksellinen ja liikuttavan sydämellinen scifi-toimintaseikkailu Evelynistä (Michelle Yeoh), joka ei kykene hoitamaan verojaan pesulan omistajana. Evelynin yritys on konkurssin partaalla ja kaiken lisäksi hänen miehensä Waymond (Ke Huy Quan) haluaa avioeron. Pariskunnalla on tytär nimeltä Joy (Stephanie Hsu), joka tuo tyttöystävänsä Beckyn (Tallie Medel) kylään eikä Evelyn tiedä miten asiaan suhtautuisi oikein. Elämäänsä kyllästynyt nainen päätyy hullunkuriseen seikkailuun, jossa ainoastaan hän kykenee pelastamaan maailman tutkimalla elämäänsä liittyviä multiversumeja.

 

Letterboxdin Top 250 -listauksessa kärkisijalle yltänyt ja kriitikot ympäri maailman hurmannut Everything Everywhere All at Once on ehdottomasti katsomisen arvoinen!

Elokuvan muissa pääosissa ovat Jenny Slate, Harry Shum Jr., James Hong ja Jamie Lee Curtis.

 

 

Suurenmoisen lahjakkuuden sietämätön taakka

 

Vuokraamossa: 19.9.

Genre: Toiminta, komedia

Ikäraja: K 12

Kesto: 1h 47min

 

Tom Gormicanin elokuva Suurenmoisen lahjakkuuden sietämätön taakka on rakastava kunnianosoitus Nicolas Cagen uskomattomalle uralle. Elokuvassa Nicolas Cage esittää fiktiivistä itseään. Meno on siis todellisuutta hieman hullumpaa ja neuroottisempaa, mikä tekeekin elokuvasta hauskan, mutta samalla upean.

 

Elokuvan Cagella elämä ei ole ruusuilla tanssimista; vaimo (Sharon Horgan) on lähtemässä, teinitytär Addy (Lily Mo Sheen) häpeää isänsä tekemisisä ja näyttelijäurakin on syöksykierteessä. Pankkitilikin näyttää huolestuttavalta, joten Nicolas hyväksyy agenttinsa tarjoaman miljoonan dollarin sopimuksen keikasta näyttelijän superfaniksi tunnustautuneen upporikkaan rikollispomo Javin (Pedro Pascal) syntymäpäiväjuhliin Mallorcalle. Cagen näyttelijätaidot joutuvat yllättäen todelliseen testiin, kun hänet värvätään CIA:n huippusalaiseen operaatioon. 

 

Elokuvan on ohjannut Tom Gormican ja kolmatta pääosaa näyttelee Neil Patrick Harris.

 

Top Gun: Maverick

 

Vuokraamossa: 19.9.

Genre: Toiminta, draama

Ikäraja: K 12

Kesto: 2h 11min

 

Top Gun: Maverick on jatko-osa vuoden 1986 elokuvalle Top Gun – lentäjistä parhaat. Omasta mielestäni tämä on ehdottomasti tälle vuodelle upein näkemäni toimintaelokuva! Tom Cruise on edelleen uskomattomassa vedossa, ja hän sekä Miles Teller loistavatkin henkeäsalpaavan jännittävän ja viihdyttävän ikonisen elokuvan pääosissa. 

 

Yli 30 vuotta laivaston hävittäjälentäjänä palvellut Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) tunnetaan huimapäisenä koelentäjänä, joka yrittää kaikin keinoin välttää aktiiviuran päättävän ylennyksen. Hän palaa kuitenkin kapteeni Maverickin rooliin, kun hänet määrätään kouluttamaan Top Gun -kokelaita ainutlaatuiseen, erittäin vaaralliseen ja lähdes mahdottomaan erikoistehtävään. On katsottava myös pahimpia pelkoja suoraan silmiin, ja tämä vaatii siihen osallistuvilta lentäjiltä suunnattomia uhrauksia. 

 

Epävarman tulevaisuuden ja menneisyyden haamujen piinaama Maverick joutuu kohtaamaan sekä Bradley “Rooster” Bradshaw’n (Miles Teller), joka on Maverickin edesmenneen ystävän, tutkaupseeri Nick “Goose” Bradshaw’n poika. Goose kuoli lento-onnettomuudessa Maverickin ollessa koneen ohjaksissa, ja tapahtuma on edelleen suurena kuiluna Roosterin ja Maverickin välillä. 

 

Muissa elokuvan pääosissa nähdään Jennifer Connelly, Val Kilmer ja Ed Harris. Elokuvan on ohjannut Joseph Kosinski ja käsikirjoittaneet Ehren Kruger, Eric Waren Singer ja Christopher McQuarrie.

 

 

Downton Abbey: Uusi aikakausi

 

Vuokraamossa: 19.9.

Genre: Draama, romantiikka

Ikäraja: S

Kesto: 2h 5min

 

Downton Abbeyn maailma tuodaan jälleen mallikkaasti televisiosarjasta uudeksi mukaansatempaavaksi valkokangastarinaksi. Koko alkuperäinen näyttelijäkaarti palaa rooleihinsa uudessa elokuvassa, ja joukkoon liittyvät Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye, Dominic West ja Jonathan Zaccaï.


Leskikreivitär saa tietää perineensä menneisyytensä tuttavuudelta Ranskasta huvilan. Osa perheestä suuntaa innokkaasti tutustumaan uusiin tiluksiin, kun muu väki jää huolehtimaan kartanolla toteutettavien elokuvakuvausten mallikkaasta sujumisesta. Nämä tuovatkin tapahtumiin monenlaista jännitystä ja draamaa. Elokuvan puvustus sekä lavastus ovat tapansa mukaan näyttävät ja Maggie Smith leskikreivitär loistaa jälleen Violet Crawleyn roolissaan. 

 

Elokuvan on ohjannut Simon Curtis sekä Julian Fellowes, joka on myös elokuvan käsikirjoittanut.

 

 

Firebird

 

Vuokraamossa: 19.9.

Genre: Draama, romantiikka

Ikäraja: K 12

Kesto: 1h 47min

 

Firebird on tositapahtumiin perustuva koskettava rakkaustarina, joka sijoittuu kylmän sodan aikaan Neuvostoliiton ilmavoimiin Virossa.

 

Nuori sotamies Sergey (Tom Prior) laskee levottomana päiviä palveluksensa loppumiseen, mutta hänen elämä mullistuu, kun urhea hävittäjälentäjä Roman (Oleg Zagorodnii) saapuu tukikohtaan. Uteliaisuuttaan hän ja Roman ajautuvat koettelemaan rakkauden ja ystävyyden rajaa samalla, kun heidän ja komentajan sihteeri Luisan (Diana Pozharskaya) välille kehittyy vaarallinen kolmiodraama. Sergeyn on pakko kohdata menneisyytensä, Romanin ura on vaarassa ja Luisa kamppailee pitääkseen perheensä koossa. Kun kaikki alkaa paljastua, he riskeeraavat vapautensa ja elämänsä KGB:n tutkinnan ja kaiken näkevän neuvostohallinnon pelon alla.


Kun Peeter Rebanen ohjaama Firebird sai maailman ensi-iltansa Tallinnassa, paikallisesta mediasta ja kulttuuri-väestä koostuva yleisö osoitti suosiotaan seisten. Samaan aikaan brittiläinen Attitude-lehti rankkasi elokuvan yhdeksi vuoden parhaista gay-teemaisista elokuvista. Tekijät ovat onnistuneet kertomaan Fetisovin tarinan ilman turhaa kiihkoa ja elokuvasta välittyy suuri rakkaus, joka myös toistuu ohjaajan puheessa tuon tuosta.

 

"Toivon että elokuva herättää empatiaa ja rakkautta. Se oli päällimmäinen tavoitteeni. Sillä ei ole väliä kuka rakastaa ja ketä. Me kaikki voimme paremmin jos olemme onnellisia keskenämme tällä pienellä planeetalla."

 

Mikä leffoista sun mielestä on pakko nähdä, ja mitä suosittelet muillekin? 🙂>

Lue myös


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa