Katseluvinkit

Telia TV tammikuun uusimmat vuokraelokuvat

  • 11 January 2023
  • 0 kommenttia
  • 38 katselukertaa
Telia TV tammikuun uusimmat vuokraelokuvat
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +13

Tammikuussa saamme Telia TV Vuokraamoon jälleen kehuttuja, kiisteltyjä sekä kritisoitujakin uutuusleffoja. Katsottavaa on jokaiselle; lastenleffaa perheen pienimmille, jännitystä aikuiseen makuun ja kaikkea siltä väliltä! Esittelen tässä artikkelissa muutaman arvosteluissa useamman tähden saaneen elokuvan. Osa näistä on jo katsottavissa, osa julkaistaan myöhemmin tammikuun aikana. 

 

Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -tunnuksia, ota ne saman tien käyttöösi maksutta. Tiesithän, että ensimmäinen leffavuokraus on maksuton! 

 

Sisällysluettelo:

 

Nope

 

Vuokrattavissa jo nyt

Genre: Trilleri, Kauhu, Sci-fi   

Ikäraja: K16

Kesto: 2h 10min

 

OJ (Daniel Kaluuya) ja Em Haywood (Keke Palmer) perivät isältään hevostilan ja velat painavat päälle. OJ on joutunut myymään perheen hevosia Jupelle (Steven Yeun), joka olisi kiinnostunut ostamaan myös koko tilan, jotta voisi laajentaa hevostilan naapurissa olevaa yritystään. OJ ja Em kokevat yön pimeydessä outoja tapahtumia ja pilvien takaa kurkistaa jotain erikoista.

 

Nope on vetävä jännäri, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Jordan Peele. Tämä ei ole perinteinen kauhuelokuva, joten jatkuvaa säikyttelyä ei ole luvassa. Elokuvan teema on erittäinkin kiehtova, mutta ei tyypilliseen tapaan kauhistuttava tai pelottava. 

 

 

Something in the Dirt

 

Vuokrattavissa jo nyt 

Genre: Sci-fi, Kauhu, Komedia

Ikäraja: K16

Kesto: 1h 50min

 

Kaksi naapurusta todistaa kerrostalossaan outoja ilmiöitä. He keksivät suunnitelman dokumentoida tapahtumia ja niittää niillä mainetta sekä mammonaa. Mutta pian he ovat itse pahimmassa vaarassa.

 

Pääosissa nähdään Justin Benson ja Aaron Moorhead, jotka ovat myös ohjanneet elokuvan. Muita päänäyttelijöitä ovat Sarah Adina Smith, Wanjiru Njendu, Vinny Curran, Gille Klabin, C. Cargill, Liam Gavin, Ariel Vida, Megan Rosati, David Lawson Jr., Michael Felker, Stefania Cella ja Rob Fee.

 

 

Amsterdam

 

Vuokrattavissa 13.1. alkaen

Genre: Komedia, Trilleri, Draama

Ikäraja: K16

Kesto: 2h 15min

 

Hämmentävän upealla näyttelijäkaartilla varustettu Amsterdam on omaperäinen, romanttinen, mustan komedian ja murhamysteerin sekoitus, joka yllättää katsojan kerta toisensa jälkeen. Elokuva kertoo kolmesta ystävyksestä, jotka löytävät itsensä erään Amerikan historian järkyttävimmän salajuonen keskiöstä. Amsterdam sisältää rakkautta, murhaa ja monipolvista juonittelua.

 

Amsterdam sai ristiriitaisen vastaanoton kriitikoilta: monet ylistivät lavastusta ja roolisuorituksia, mutta David O. Russellin käsikirjoitusta ja ohjausta kritisoitiin. Elokuva oli myös taloudellinen floppi. Pääosia esittävät Christian Bale, Margot Robbie ja John David Washington. Muita rooleja esittävät muun muassa Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Zoë Saldaña, Mike Myers, Michael Shannon, Timothy Olyphant, Andrea Riseborough, Taylor Swift, Matthias Schoenaerts, Alessandro Nivola, Rami Malek ja Robert De Niro.

 

 

Official competition

 

Vuokrattavissa 23.1. alkaen

Genre: Draama, Komedia

Ikäraja: K12

Kesto: 1h 54min

 

Penélope Cruz ja Antonio Banderas vihdoin samassa elokuvassa! Elokuvaohjaaja Lola (Cruz) saa uuden arvokkaan projektin: juuri 80 vuotta täyttänyt Humberto Suárez (José Luis Gómez) on satumaisiin rikkauksiin noussut lääketehtailija. Hän haluaa teettää tuleville polville elokuvan, johon hän hankkisi vain parhaat tekijät ja näyttelijät. Lola koettaa kesyttää kaksi näyttelijälegendaa, jotka ovat toinen toistaan itsekeskeisempiä. Ylistetty Hollywood-tähti Félix (Banderas) on tottunut olemaan kaiken keskipisteenä, kun taas radikaali teatterinäyttelijä Iván (Oscar Martínez) on aidon ja autenttisen perään. 


Kolmikko saa harjoituksiinsa käyttöönsä vajaakäytössä olevan Don Humberton säätiön hulppean ja modernistisen rakennuksen. Harjoitusten aikana kumpikin diiva saa tuta ehdottoman Lolan, joka ei arkaile taiteen nimissä mitenkään ja yhteentörmäyksiltä ei voida välttyä.

 

Elokuvan ovat ohjanneet argentiinalaiset Mariano Cohn ja Gastón Duprat. Käsikirjoituksen laatimiseen on heidän lisäkseen osallistunut Gastónin veli Andrés Duprat. Marianon ja Gastónin yhteinen taival ohjaajina näkyy tässä teoksessa hallittuna kokonaisuutena ja uskalluksena heittäytyä uskomattomaan tarinaan.

 

 

Supermarsu 2

 

Vuokrattavissa 27.1. alkaen

Genre: Lapset, Perhe

Ikäraja: S

Kesto: 1h 30min

 

Supermarsu 2 on Joona Tenan ohjaama suomalainen komedia- ja lastenelokuva. Elokuva perustuu Paula Norosen romaaniin Supermarsu palaa tulevaisuuteen. Noronen on myös Tenan lisäksi toinen käsikirjoittajista. Elokuva on itsenäinen jatko-osa vuoden 2018 koko perheen humoristiselle fantasiaseikkailulle Supermarsu-elokuvalle, joka oli yksi vuoden 2018 katsotumpia elokuvia. Se on nähtävillä C More suoratoistopalvelussa.

 

Elokuvassa Supermarsun on pelastettava mehiläiset, jotta se voi pelastaa maailman. Pelastaakseen mehiläiset sen on pelastettava koulun pahin kiusaaja. Elokuva tarttuu tärkeisiin yhteiskunnallisiin ja ekologisiin aiheisiin helposti ymmärrettävällä ja humoristisella tavalla.

 

Elokuvan pääosaa näyttelee Senni Peltoniemi. Muissa keskeisissä lapsirooleissa ovat Lucas Timperi, Lumo Levy ja Kaius Österman. Aikuisrooleissa ovat Essi Hellén, Eero Ritala, Mikko Penttilä, Jani Karvinen, Petteri Pennilä, Tommi Korpela ja Kari Hietalahti. Tämä elokuva on noteerattu myös ulkomailla ja valittiin Sidneyn elokuvafestivaalin viralliseen ohjelmistoon.

 

 

See How They Run

 

Vuokrattavissa 27.1. alkaen

Genre: Komedia

Ikäraja: K12

Kesto. 1h 38min

 

Elokuvassa See How They Run 50-luvun Lontoon West Endissä suunnitelmat hittinäytelmän elokuvaversiosta seisahtuvat äkillisesti, kun elokuvan Hollywood-ohjaaja löytyy murhattuna. Kyyninen, kaiken nähnyt ja elämän kyllästyttämä komisario Stoppard (Sam Rockwell) ja hömelö, innokas sekä virkaintoinen tuore konstaapeli Stalker (Saoirse Ronan) saavat murhamysteerin selvitettäväkseen. Hohdokkaiden teatteripiirien keskellä etsiväkaksikko ei tiedä millaiseen sotkuun he tempautuvat, kun löytävät itsensä mutkikkaan arvoituksen ääreltä tutkiessaan salaperäistä murhaa henkensä kaupalla.

 

Kuka lahtaa ihmisiä ympäri 50-luvun West Endiä? Käänteitä pursuava elokuva on tunnetun näyttelijäkaartinsa juhlaa. Se on leikkisä murhamysteeri, joka kutkuttaa, mutta ei ota itseään liian vakavasti.

 

 

Speak No Evil

 

Vuokrattavissa 30.1. alkaen

Genre: Trilleri

Ikäraja: K18

Kesto. 1h 38min

 

Bjørn (Morten Burian) ja Louise (Sidsel Siem Koch) ovat perhelomalla Toskanan auringon alla, kun he tapaavat hurmaavan alankomaalaisen pariskunnan. Patrick (Fedja van Huêt) ja Karin (Karina Smulders) kutsuvat Bjørnin ja Louisen vierailemaan heidän luokseen ja kuten pariskunnan ystävät vihjaavat, olisi epäkohteliasta kieltäytyä. Bjørn ja Louisen vierailu saa kuitenkin erilaisia käänteitä. Patrick ja Karin ovat näennäisen kohteliaita, kuten myös Bjørn ja Louise. Loma käy hetki hetkeltä epämiellyttävämmäksi, mutta pariskunta ei uskalla lähteäkään.

 

Speak No Evil on erinomainen kauhujännäri kohteliaisuuden vaaroista. Christian Tafdrupin elokuva on täydellinen sekoitus komediaa ja piinaavaa kauhua. Tämän elokuvan on kerrottu olevan vuoden 2022 kauhistuttavin ja upein kauhutuotos.

 

 

Mikä näistä leffoista herätti sinun mielenkiintosi, tai suosittelisitko jotain muuta elokuvaa joka olisi ehdottomasti katsottava? 


Lue myös

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa