Katseluvinkit

Telia TV Vuokraamon suosituimmat leffat TOP 10

  • 17 January 2023
  • 0 kommenttia
  • 518 katselukertaa
Telia TV Vuokraamon suosituimmat leffat TOP 10
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Jäikö joku leffa katsomatta elokuvateatterissa? Oscar-ehdokkaat, kassamagneetit ja muut herkulliset leffauutuudet löydät Telia TV:n Vuokraamosta! Laajasta valikoimasta nappaat katsottavaa jokaiseen hetkeen, juuri silloin kuin haluat. Ja miten helppoa se on! Telia TV sovelluksella vuokraat elokuvat netistä, eikä kinosi ole sidottu kotisohvaan, vaan kulkee aina mukanasi. Leffaa ei tarvitse katsomisen jälkeen lähteä palauttamaan, sekin hoituu aivan automaattisesti ja itsekseen. 

No mitä sitten katselisi? :) Olen koonnut tähän artikkeliin TOP 10 vuokratuimmat leffat, joten voit aloittaa vaikkapa näistä! Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen ilmaiseksi. 

 

Sisällysluettelo

 

 

007 No Time to Die

 

Genre: Toiminta, Trilleri

Ikäraja: K16

Kesto: 2h 43min

 

Elokuvassa 007 No Time to Die Bond (Daniel Craigin) on jättänyt aktiivipalveluksen, nauttii rauhallisesta elämästä Jamaikalla ja rakkaussuhteesta edellisestä osasta tutun tohtori Swannin (Léa Seydoux) kanssa. Seesteisyyttä ei kuitenkaan kauaa kestä, sillä hänen vanha ystävänsä Felix Leiter (Jeffrey Wright) CIA:sta pyytää apua siitäkin huolimatta, että 007-numero on annettu nuorelle kollegalle (Lashana Lynch). Siepatun tutkijan pelastustehtävä osoittautuu odotettua vaikeammaksi ja vie Bondin vaarallisella teknologialla aseistautuneen mysteeririkollisen jäljille.


Uusi James Bond -tuotanto on koko elokuvasarjan yllätyksellisin ja dramaattisin, seikkailujen valioyksikkö. Käsikirjoitukseen on upotettu mehukkaita yllätyskäänteitä, ja viimeinen puolituntinen on dramaattisinta, mitä Bond-elokuvissa on koskaan nähty. Elokuva on erityinen myös siinä mielessä, että se jää Daniel Craigin viimeiseksi esiintymiseksi salaisen agentin roolissa.


Elokuvassa nähdään muissa pääosissa: Ana de Armas, Ben Whishaw, Billy Magnussen, Christoph Waltz, Dali Benssalah, David Dencik, Lisa-Dorah Sonnet, Naomie Harris, Ralph Fiennes, Rami Malek ja Rory Kinnear.

 

 

 

Top Gun: Maverick
 

Genre: Toiminta, Draama

Ikäraja: K12

Kesto: 2h 11min 

 

Top Gun: Maverick on jatko-osa vuoden 1986 elokuvalle Top Gun – lentäjistä parhaat. Omasta mielestäni tämä on ehdottomasti tälle vuodelle upein näkemäni toimintaelokuva! Tom Cruise on edelleen uskomattomassa vedossa, ja hän sekä Miles Teller loistavatkin henkeäsalpaavan jännittävän ja viihdyttävän ikonisen elokuvan pääosissa. 
 
Yli 30 vuotta laivaston hävittäjälentäjänä palvellut Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) tunnetaan huimapäisenä koelentäjänä, joka yrittää kaikin keinoin välttää aktiiviuran päättävän ylennyksen. Hän palaa kuitenkin kapteeni Maverickin rooliin, kun hänet määrätään kouluttamaan Top Gun -kokelaita ainutlaatuiseen, erittäin vaaralliseen ja lähdes mahdottomaan erikoistehtävään. On katsottava myös pahimpia pelkoja suoraan silmiin, ja tämä vaatii siihen osallistuvilta lentäjiltä suunnattomia uhrauksia. 
 
Epävarman tulevaisuuden ja menneisyyden haamujen piinaama Maverick joutuu kohtaamaan sekä Bradley “Rooster” Bradshaw’n (Miles Teller), joka on Maverickin edesmenneen ystävän, tutkaupseeri Nick “Goose” Bradshaw’n poika. Goose kuoli lento-onnettomuudessa Maverickin ollessa koneen ohjaksissa, ja tapahtuma on edelleen suurena kuiluna Roosterin ja Maverickin välillä. 
 
Muissa elokuvan pääosissa nähdään Jennifer Connelly, Val Kilmer ja Ed Harris. Elokuvan on ohjannut Joseph Kosinski ja käsikirjoittaneet Ehren Kruger, Eric Waren Singer ja Christopher McQuarrie.

 

 

 

Luokkakokous 3 - Sinkkuristeily

 

Genre: Komedia, Kotimainen

Ikäraja: K12

Kesto: 1h 44min

 
Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily on vuonna 2021 ensi-iltansa saanut komediaelokuva, jonka on ohjannut Renny Harlin. Elokuva on jatkoa Luokkakokous-sarjan aikaisemmille elokuville Luokkakokous (2015) ja Luokkakokous 2 – Polttarit (2016).
 
Elokuvassa kaverukset Tuomas (Jaajo Linnonmaa) ja Niklas (Aku Hirviniemi) vievät yhteisen työttömyydestä ja yksinäisyydestä kärsivän ystävänsä Antin (Sami Hedberg) sinkkuristeilylle parantaakseen hänen itsetuntoaan ja mielenterveyttään. Hän itse olisi valmis vaipumaan itsesääliin, mutta kaksi muuta herraa ovat asiasta täysin eri mieltä. Matkalle mukaan päätyy myös Antin dementoitunut isä (Pertti Sveholm).
 
Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily on ensimmäinen tänä vuonna ensi-iltaan tullut elokuva, joka on saavuttanut elokuvateattereissa 150 000 katsojarajan. Kyseessä on vuoden 2021 katsotuin elokuva elokuvateattereissa. Mielipiteet ja arvosteluissa annetut tähdet on tämän elokuvan kohdalla kovastikin jakautuneet. Toiset  👍 ja toiset 👎  Kumpaan sinä kuulut, sen tiedät elokuvan nähtyäsi!  

 

 

 

Spider-Man: No Way Home

 

Genre: Seikkailu, Toiminta, Komedia

Ikäraja: K12

Kesto: 2h 28min


Poikkeuksellinen juonikuvio vetää mukanaan viimeisimpään Spider-maniin, sillä ensikertaa supersankarin henkilöllisyys paljastuu. Se laittaa pasmat sekaisin ja jopa hänen lähipiirinsä vaaralle alttiiksi. Spider-Man joutuu pyytämään Tohtori Oudolta apua salaisuutensa palauttamiseksi, mutta taikaloitsu repiikin auki heidän ulottuvuutensa kutsuen esiin vielä voimakkaammat viholliset. Näin vahvoja vihollisia Hämis ei ole joutunut ennen kohtamaankaan, ja tilanne muuttaa niin hänen koko tulevaisuutensa kuin Multiversuminkin.
 
Tämän lyhentämätön versio elokuvasta sisältää 11 minuuttia enemmän herkullisia kohtauksia alkuperäiseen verrattuna, joten tosifanien kannattaa tarttua tähän leffaan. Leffan on ohjannut John Watts, ja se perustuu Chris McKennan ja Erik Sommersin käsikirjoitukseen. Pääosissa nähdään mm. Tom Holland, Zendaya ja Benedict Cumberbatch.
 

 

 

Jurassic World: Dominion 

 

Genre: Tieteis- ja seikkailuelokuva

Ikäraja: K12

Kesto: 2h 27min

 
Legendaarinen Jurassic-elokuvien sarja sai jatkoa, kun sen kuudes osa Jurassic World: Dominion julkaistiin keväällä 2022. Leffassa nähdään niin vanhoja tuttuja kuin uusiakin hahmoja, ja tehosteissa ei tälläkään kertaa ole säästelty. Tapahtumat sijoittuvat neljä vuotta Isla Nublarin tuhon jälkeiseen aikaan. Vallan kahvassa tuntuu olevan niin ihminen kuin dinot. Säilyttääkö ihminen asemansa, kun dinosaurukset ovat nousseet rinnalle saalistaen pedon elkein? 
 
Se, tuoko Dominion hyvää jatkumoa Jurassic-tarinalle, jääköön jokaisen katsojan omaksi päätökseksi. Käsikirjoituksesta on vastannut kolmikko Colin Trevorrow, Derek Connolly ja Emily Carmichael. Ohjaajana on Colin Trevorrow, mies kahden edellisenkin Jurassic Parkin takaa. Näyttelijäkaarti on pitkä, mainittakoon heistä B. D. Wong, Bryce Dallas Howard, Campbell Scott, Chris Pratt, Daniella Pineda, DeWanda Wise, Dichen Lachman, Isabella Sermon, Jeff Goldblum, Justice Smith, Laura Dern, Mamoudou Athie, Omar Sy, Sam Neill ja Scott Haze.


 

 


Omerta 6/12

 

Genre: Jännitys, Toiminta

Ikäraja: K12

Kesto: 1h 54min

 

Omerta 6/12 on Aku Louhimiehen ohjaama toimintaelokuva, joka perustuu Ilkka Remeksen romaaniin 6/12. Elokuva on saanut ensi-iltansa vuonna 2021 ja sen pääosissa nähdään Jasper Pääkkönen, Nanna Blondell, Sverrir Gudnason ja Cathy Belton. Elokuvassa seurataan Euroopan Unionin Omerta-erikoisjoukoissa olevaa suojelupoliisi Max Tanneria (Jasper Pääkkönen), joka joutuu neuvottelijaksi panttivankitilanteeseen. Vaikka leffa perustuu Ilkka Remeksen romaaniin, kirjassa ei ole Tanneria, vaan siitä on otettu mukaan sen kiinnostava perusjuoni.
 
Suomen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto keskeytyy, kun serbialaiset terroristit hyökkäävät presidentinlinnaan ja ottavat juhlavieraat panttivangeiksi. Suojelupoliisi Max Tanner määrätään neuvottelijaksi panttivankitilanteeseen. Iskun tarkoituksena ei ole horjuttaa vain Suomen ja suomalaisten turvallisuutta, vaan suunnitelmana on aiheuttaa turvallisuuspoliittinen kaaos koko Euroopassa. Tannerin tehtävänä on selvittää, kuka on iskun takana ja se vaatii häneltä rohkeita, ja joltain osin myös kipeitäkin ratkaisuja. Onko Euroopan tulevaisuus turvattu?

 


 

Dog


Genre: Draama, Komedia

Ikäraja: K12

Kesto: 1h 41min

 
Amerikkalainen draamakomedia Dog on julkaistu vuonna 2022 ja sen ohjauksesta vastaavat Channing Tatum sekä Reid Carolin. Channing Tatum nähdään myös leffan nimikkoroolissa, ex-sotilas Jackson Briggsinä. Briggs lähtee yhdessä Lulu-koiran kanssa tien päälle ehtiäkseen kaatuneen sotilaskaverin hautajaisiin. Elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jane Adams, Kevin Nash, Q’orianka Kilcher, Ethan Suplee, Emmy Raver-Lampman sekä Nicole LaLiberte. Lulun roolissa nähdään kolme identtistä belgianpaimenkoira malinoisia nimeltään Britta, Zuza ja Lana.
 
Jackson Briggs saa ilmoituksen hänen entisen sotilaskaverinsa Riley Rodriguezin kuolemasta. Paikallisessa baarissa pidetään muistotilaisuus, johon Briggs osallistuu ja sen jälkeen hänet kutsutaan Fort Lewisiin erityistehtävään. Briggsin pitää saattaa Rileyn sotilaskoira Lulu hautajaisiin. Hän kuitenkin alkuun epäröi matkaan lähtöä, sillä Lululla on taustallaan aggressiivista käytöstä. Pian kuitenkin kaksikko lähtee matkaan vuoden 1984 Ford Broncolla ja kiiruhtavat alas Tyynenmeren rannikkoa kohti Arizonaa. Matkan varrella molemmat oppivat paljon toisistaan, ystävyydestä ja elämästä.
 

 

 

Uncharted

 

Genre: Toiminta, Seikkailu

Ikäraja: K12

Kesto: 1h 54min

 

Uncharted esittelee katujen kasvatti Nathan Draken (Tom Holland) ja kertoo hänen ensimmäisestä aarteenmetsästysseikkailustaan viisaan partnerinsa Victor "Sully" Sullivanin (Mark Wahlberg) kanssa. Elokuva alkaa tutustumalla nuoreen Nathan Drakeen, joka toimii baarimikkona. Nathan ja hänen veljensä suunnittelivat aarrejahtia, mutta Nathanin veljen katoamisen vuoksi suunnitelma kariutuu. Nathanin tavatessa Sullyn kaikki kuitenkin muuttuu. Eeppinen toimintaseikkailu seuraa Natea ja Sullya vaarallisella matkalla, jonka tavoitteena on löytää "kaikkien aikojen suurin aarre" samalla, kun he seuraavat vihjeitä löytääkseen Naten pitkään kadoksissa olleen veljen.

 

Huippusuosittuun Uncharted videopelisarjaan perustuva elokuva tarjoaa nopeatempoisia toimintakohtauksia, seikkailua upeissa maisemissa sekä hyvää huumoria. Etenkin Nathanin ja Victorin väliset vuoropuhelut luovat hauskoja hetkiä. Elokuva sopiikin hyvin moneen makuun eikä jätä katsojaa kylmäksi. Elokuvan ohjaajana toimii Ruben Fleischer ja käsikirjoittajina Art Marcum sekä Matt Holloway.

 

 


The Northman


Genre: Toiminta, Seikkailu, Draama, Trilleri

Ikäraja: K16

Kesto: 2h 17min

 

Robert Eggersin ohjaama kiitetty elokuva The Northman on eeppinen saaga ja raadollinen kertomus viikinkiprinssistä Amlethistä (Alexander Skarsgård), joka lähtee kostamaan isänsä murhan ja pelastamaan äitinsä. Hän soluttautuu orjaksi ja tapaa Olgan (Anya Taylor-Joyn), johon rakastuu. Järkytyksekseen Amleth huomaa, että hänen äitinsä, kuningatar Gudrún (Nicole Kidman), on murhatun miehensä veljen puoliso ja näillä on yhteinen lapsi.
 
Elokuva on toteutukseltaan erittäin pikkutarkka ja myös tarina on hämmästyttävän todenpitävä historiallisesta näkökulmasta katsottuna. Elokuvasta ei puutu väkivaltaa eikä raakuutta. Mysteeri ja yliluonnollisuudet ovat myös todentuntuisia, niin kuin siihen aikaan uskomuksilla on ollut tapana. Musiikissa on pyritty käyttämään ajanaikaisia soittimia. Kaiken kruunaa vaikuttava näyttelijäkaarti, johon kuuluvat myös Claes Bang, Ethan Hawke, Björk ja Willem Dafoe.

  

Venom: Let There Be Carnage
 

Genre: Toiminta, Scifi

Ikäraja: K16

Kesto: 1h 37min

 

Eddie Brock (Tom Hardy) pyrkii elämään avaruudesta laskeutuneen, loisen tavoin toimivan symbioottinsa Venomin kanssa. Samalla kun Eddie haluaa saada toimittajan uransa takaisin raiteilleen edellisen elokuvan tapahtumien jälkeen, Venom haluaa syödä ihmisiä ja paljastaa itsensä maailmalle. Etsiessään seuraavaa jymyjuttuaan Brock saa yksinoikeuden haastatella kuolemaantuomittua sarjamurhaaja Cletus Kasadya (Woody Harrelson). Kasady karkaa vankilasta ja saa selville Eddien salaisuuden, saatuaan tartunnan symbiootti Carnagesta.

 

Venom: Let There Be Carnage on vuonna 2021 ensi-iltansa saanut supersankarielokuva, joka perustuu Marvel Comicsin sarjakuvien Venom-sarjakuvahahmoon. Elokuvan on ohjannut Andy Serkis ja käsikirjoittanut Kelly Marcel. Muissa pääosissa ovat Michelle Williams, Naomie Harris, Reid ScottStephen Graham, Peggy Lu, Laurence Spellman, Little Simz, William Barbour ja Jose Palma.


 

 

Mukavia hetkiä elokuvien parissa! :) 

Lue myös
 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa