Skip to main content

Those About to Die -uutuussarja vie katsojansa Rooman valtakuntaan gladiaattoritaisteluiden ja vaunukilpa-ajojen keskelle. Sarja sijoittuu vuoteen 79 jaa., jolloin Rooman keisari Vespasianus toimii viimeistä vuotta Rooman imperiumin hallitsijana. Jokainen haluaa nousta valtaan, mutta vain yksi voi jatkaa keisarina.  Antiikin Roomasta kiinnostuneelle tässäpä oikein varteenotettava suositus! Sarja on katsottavissa 28.9. alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

 

Tiesithän, että liittymäasiakkaanamme nautit MTV Katsomon sisällöistä etuhintaan?

 

Genre: draama, toiminta, historia
Julkaisuvuosi: 2024
Ikäraja: 16
IMDb: 6.6

 

Those About to Die kertoo Flaviusten hallitsijasuvusta, johon kuuluu keisari Vespasianus (Anthony Hopkins) sekä hänen poikansa Titus (Tom Hughes) ja Domitianus (Jojo Macari). Molemmat veljeksistä haluavat seurata isänsä jalanjälkiä, joten he juonittelevat toisiaan vastaan päästäkseen valtaan. Gladiaattoritaistelut ovat hallitsijasuvulle mieluista viihdettä, minkä vuoksi he rakentavatkin Flaviusten amfiteatterin, joka tunnetaan nykyään Colosseumina. 

Keisari pitää gladiaattoritaisteluita varten Rooman kansalaisia vankeina. Yksi vankiperheistä on Cala (Sara Martins) ja hänen kolme lastaan. Erityisesti hänen poikansa Kwame (Moe Hashim) haluaa kehittyä koko kaupungin suosituimmaksi gladiaattoriksi ja tuoda perheelleen kunniaa. Cala tuo sarjaan emotionaalista syvyyttä, jota saattaa muutoin puuttua Rooman imperiumin keskellä. Rooman kansalainen Tenax (Iwan Rheon) pyörittää vedonlyöntiä gladiaattoritaisteluista ja vaunukilpa-ajoista, mutta hänen haaveensa on nousta valtaan vielä jonain päivänä. Hän on valmis tekemään sen eteen kaikkensa.

Daniel Mannixin kirjaan perustuvan tv-sarjan on käsikirjoittanut Robert Rodat (Pelastakaa sotamies Ryan) ja ohjannut Roland Emmerich (Independence Day). Peacock-tuotantoa olevan sarjan budjettina on toiminut jopa 140 miljoonaa dollaria, joten siinä nähdään vakuuttavaa visuaalisuutta. Anthony Hopkinsin keisarin rooli jää melko sivuun, kun Game of Thronesistakin tutun Iwan Rheonin roolihahmo manipuloi kansalaisia päästäkseen valtaan. MTV Katsomo+ -tilaajat pääsevät nauttimaan ensimmäisellä viikolla kolme jaksoa, jonka jälkeen julkaistaan jakso viikossa. MTV3-kanavalla ja maksutta MTV Katsomossa sarjaa seurataan yhden jakson viikkotahdilla.

 

 

Johtaako sinunkin tiesi Roomaan tänä syksynä? 😉

 

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa