TOP 10 elokuvaa C Moressa 


C Moren suoratoistopalvelussa löydät Elokuvat -osiosta kategorian, jossa on listattuna elokuvia IMDb-arvosanan mukaan. Keräsin sinulle tähän kymmenen parasta elokuvaa esittelyyn. Ja täytyy myöntää, että listauksessa on monta klassikkoa, mutta en ollut vielä nähnyt näitä kaikkia! C Moren saat käyttöösi muutamalla klikkauksella verkkosivuiltamme. 5G-asiakkaana saat suoratoistopalvelun maksutta vuodeksi (norm. 8,95€/kk). 


 


Forrest Gump (1994)


IMDb 8.8.


 


Forrest Gump (Tom Hanks) on mies, joka on elämänsä aikana ollut osallisena monissa tärkeissä tapahtumissa. Hän on tavannut lukuisia kuuluisia ihmisiä, saanut mitalin Yhdysvaltain presidentiltä ja sijoittanut vahingossa oikeaan aikaan oikeaan firmaan. Hän ei itse ymmärrä, kuinka merkittäviä nämä kohtaamiset ovat olleet. Elokuva on läpileikkaus sympaattisen Forrest Gumpin elämään, kun hän yllättäen bussipysäkillä alkaa avautua vieruskaverilleen elämästään ja hurmaa ihmiset tarinallaan. Forrest Gump -elokuva on voittanut kuusi Oscar-palkintoa. Pääosissa Hanksin lisäksi ovat muun muassa: Robin Wright, Gary Sinise, Sally Field ja Mykelti Williamson


 


  


Inception (2010)


IMDb 8.8


 


Dominic Copp (Leonardo DiCaprio) on unenryöstäjä eli hän tunkeutuu ihmisten alitajuntaan ja ryöstää tietoja, joita ei muuten saisi. Copp yrittää kääntää elämänsä epärehellisen suunnan ja varastamisen sijaan istuttaa ihmisen mieleen ajatuksen paremmasta tulevasta. Inception vangitsee katsojansa ja pitää otteessaan ihan viimeisille minuuteille saakka. Elokuvan suosiosta kertoo sekin, että Inception sai neljä Oscar-palkintoa vuonna 2011. Inceptionissa nähdään DiCaprion lisäksi muita huippunäyttelijöitä kuten Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page ja Tom Hardy


 


  


Matrix (1999)


IMDb 8.7


 


Klassikkoelokuva Matrixin keulakuvana nähdään Keanu Reeves. Hän näyttelee tietokoneohjelmoija Thomas A. Andersonia, joka tunnetaan myös nimellä Neo. Elokuvassa selviää, että ihmisten luulema todellisuus onkin virtuaalinen maailma eli Matrix, jossa koneet ovat ottaneet vallan ja ihmiset ovat vain sähkön tuottajia. Neo ja hänen ystävänsä Trinity (Carrie-Anne Moss) lähtevät palauttamaan järjestyksen takaisin oikeille raiteille. Elokuva voitti neljä Oscar-palkintoa. Merkittävää roolia Matrix elokuvassa näyttelee myös Laurence Fishburne.


  


Pelastakaa sotamies Ryan (1998)


IMDb 8.6.


 


Pelastakaa sotamies Ryan on ysärin klassikkoelokuva ja listauksen toinen Tom Hanksin tähdittämä elokuva. Steven Spielbergin sotaelokuva kertoo kahdeksasta miehestä, jotka saavat tehtävän pelastaa sotilaan nimeltä James Francis Ryan. Näyttää siltä, että Ryanin perheen kaikki muut pojat ovat kaatuneet sodassa ja nyt ainoa elossa oleva poika täytyy löytää ja tuoda elävänä kotiin. Toisen maailmansodan aikaan sijoittuva elokuva on voittanut viisi Oscar-palkintoa. Pääosissa myös: Tom Sizemore, Jeremy Davies ja Edward Burns.


  


Seven - Seitsemän (1995)


IMDb 8.5.


 


Seitsemän on trilleriklassikko 90-luvulta, jossa poliisikaksikko Davis Millis (Brad Pitt) ja William Sommerset (Morgan Freeman) selvittävät murhia. Elokuvan nimi "Seitsemän" viittaa murhaajan tapaan perustaa tapponsa seitsemään kuolemansyntiin, jotka ovat: ylpeys/turhamaisuus, kateus, viha, laiskuus, ahneus, ylensyönti ja himo. Elokuva sai ensi-iltansa 1995 ja on ollut ehdolla Oscar-gaalassa parhaasta leikkauksesta. 


  


Whiplash (2014)


IMDb 8.5.


 


Kolmella Oscarilla palkittu Whiplash on draamaelokuva, joka kertoo kunnianhimoisesta Andrew Neiman (Miles Teller) nimisestä jazzrumpalista. Hän pääsee koulun yhtyeeseen, jota luotsaa ankara Terence Fletcher (J. K. Simmons). Neiman saa pian huomata, että soitonopettajan metodit ovat pelottavia ja jopa väkivaltaisia. Rumpalilupaus harjoittelee soittoa niin paljon, että hänen kätensä menevät aivan verille. Kaikki tämä vain, jotta opettaja Flecther vaikuttuisi. Lopulta Fletcherin toiminta ahdistaa yhden yhtyeen jäsenen mielenterveyden hajoamiseen saakka ja Andrew Neiman tekee kaikkensa, jotta opettaja saataisiin virasta. Elokuvassa näyttelee muun muassa myös Melissa Benoist ja Austin Stowell.


  


Leon (1994)


IMDb 8.6.


 


Elokuvassa seurataan palkkamurhaaja Leonia (Jean Reno). Hänen naapurissaan tapahtuu murha ja perheestä jää eloon vain 12-vuotias Mathilda (Natalie Portman). Nuoren tytön mieltä jää kalvamaan 4-vuotiaan pikkuveljen kuolema. Leon tutustuu sattuman kautta Mathildaan ja lopulta päätyy ottamaan tämän oppiinsa. Mathilda kuulee vahingossa keskustelun, jossa poliisi Stansfield (Gary Oldman) kertoo perheen kuolemasta. Stansfield ei ole mikä tahansa poliisi, vaan hän on huumeriippuvainen ja pahasti sekaantunut alamaailmaan. Mathilda on kostonhimoinen ja haluaa saada Stansfieldin vastuuseen. 


  


Kohtauksia eräästä avioliitosta (1974)


IMDb 8.5.


 


Alkuperäiseltä nimeltään Scener ur ett äktenskap on ruotsalainen elokuva, joka kertoo Mariannen (Liv Ullman) ja Johanin (Erland Josephson) avioliitosta. Heillä on kaksi tytärtä ja alkuun annetaankin ymmärtää, että heillä on onnellinen liitto. Kuitenkin elokuvan edetessä ilmenee, että avioliitto ei olekaan ikuinen ja puolisoiden elämänkatsomus eroaa toisistaan liian paljon. Kohtauksia eräästä avioliitosta oli alunperin kuusiosainen televisiosarja, mutta siitä on leikattu myös kahden tunnin elokuvaversio.


 


The Shining / Hohto (1980)


IMDb 8.4.


 


Hohto sai ensi-iltansa 1980 ja siitä on myöhemmin tehty muutama eri versio. Kauhuelokuva kertoo kirjailijasta Jack Torrancesta (Jack Nicholson), joka muuttaa hotellin talvihoitajaksi. Hän muuttaa perheineen hotelliin ja ei kulu kauaa, kun hotellissa alkaa tapahtua yliluonnollisia asioita. Jackilla on vaikeuksia uuden kirjan kirjoittamisen kanssa ja hän erakoituu perheestään. Ajan kuluessa Jackin mielenterveys pettää ja hän sekoaa ja saattaa perheensä vaaraan. Pääosissa myös: Shelley Duvall ja Danny Lloyd.


  


Your Name (2016)


IMDb 8.4.


 


Japanilainen anime-elokuva kertoo lukioikäisestä Mitsuha Miyamizu nimisestä tytöstä ja saman ikäisestä Taki Tachibana nimisestä pojasta. He pystyvät yhtäkkiä vaihtamaan kehojaan toistensa kanssa ilman, että he ovat koskaan tavanneet. Mitsuha ja Taki elävät välillä toistensa elämää ja auttavat toisiaan elämän pulmissa. He keksivät keinon viestiä toisilleen mitä ovat toisen elämälle tehnyt välissä. Vaihtaessaan takaisin omaan kehoonsa he jättävät muistilappuja kertoakseen siitä, mitä on viimeisimmäksi tapahtunut. Päähenkilöiden äänissä kuullaan Mone Kamishiraishi ja Ryunosuke Kamiki.


  


Oliko tässä listassa joku sun lemppareista vai tuliko listauksen elokuvat yllätyksenä?


 


Lue myös: 


 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa