Katseluvinkit

Toukokuun MTV Katsomon uutuuselokuvat

  • 8 May 2024
  • 0 kommenttia
  • 331 katselukertaa
Toukokuun MTV Katsomon uutuuselokuvat
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17

MTV Katsomon toukokuussa jännitetään Suomen taivalta jääkiekon MM-kisoissa. Vastapainoksi luvassa on roppakaupalla elokuvia. Katseluun saamme mm. dokumentit Murhaoikeudenkäynti TikTokissa ja Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band, sotaelokuvat Devotion ja Come Out Fighting sekä lapsille uudistetun Muumipeikko ja pyrstötähti animaation. Esittelen sinulle nyt koko tämän kuun uutuuskattauksen! 

 

Tiesithän, että Telian liittymäasiakkaana nautit MTV Katsomon laatuviihteestä ja urheilusisällöistä etuhintaan.

Suosikkisisällöt kulkevat mukanasi maksuttomalla Telia Play -sovelluksella.

Voit myös katsoa samaa sisältöä samanaikaisesti sekä Telia Play -boksilla että sovelluksella.
 

 

Sisällysluettelo:  

 

Last Seen Alive

 

Katsottavissa MTV Katsomo+ -tilauksella

Kesto: 1 t 35 min
Ikäraja: K16
Genre: Toiminta
IMDb: 5.7

 

Last Seen Alive on vuoden 2022 toimintatrilleri, jonka pääosissa nähdään Gerard Butler ja Jaimie Alexander. He esittävät avioparia, Williä ja Lisaa, jotka kamppailevat suhteensa kanssa ja päättävät pitää tauon. Kun hän jättää vaimonsa hotellille, tämä katoaa mystisesti ja Will joutuu pääepäillyksi. Hän sukeltaa kaupungin rikollisen alamaailman syövereihin ja yrittää paeta viranomaisia aikaa vastaan löytääkseen vaimonsa. Hän ottaa lain omiin käsiinsä etsiessään kadonnutta vaimoaan.

Elokuvan on ohjannut Brian Goodman ja käsikirjoittanut Marc Frydman. Se on saanut vaihtelevia arvosteluja kriitikoilta, mutta saavutti menestystä Netflixissä, jossa se nousi Yhdysvaltojen katsotuimmaksi elokuvaksi ja pääsi “Top 10 Most Watched Films” -listoille useissa maissa. Gerard Butler on kertonut, että hän otti tämän elokuvan todellisena haasteena. Hänelle nimittäin näytettiin vain ensimmäiset kymmenen sivua käsikirjoituksesta, ja loput improvisoitiin kuvauksissa. Elokuva kuvattiin kahdeksassa päivässä, ja Butlerin mukaan se oli sekä haastavaa että jännittävää. Muu näyttelijäkaarti joutui sopeutumaan hänen suoritukseensa, kun ei ollut aavistustakaan siitä, mitä hän sanoisi seuraavaksi. 
 

 

Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band

 

Katsottavissa MTV Katsomo+ -tilauksella

Kesto: 1 t 37 min
Ikäraja: K16
Genre: Dokumentti
IMDb: 7.4

 

Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band on kanadalainen Oscar-palkitun Daniel Roherin ohjaama musiikkidokumentti Robbie Robertsonista ja hänen vaikutusvaltaisesta rockbändistään The Band, joka tunnetaan sekä omasta musiikistaan että Bob Dylanin säestäjänä. Elokuva on muotokuva vaikutusvaltaisesta juurimusiikkiryhmästä ja se perustuu osittain Robbie Robertsonin vuoden 2017 muistelmiin. Dokumentti sai ensi-iltansa 5. syyskuuta 2019 Toronton kansainvälisen elokuvafestivaalin avajaiselokuvana, mikä oli ensimmäinen kerta, kun festivaali valitsi kanadalaisen dokumenttielokuvan tähän rooliin.

Dokumentissa kuvataan Robbie Robertsonin nuoruutta ja sitä kuinka hän ja neljä muuta miestä loivat yhden kestävimmistä ryhmistä populaarimusiikin historiassa. Tässä yhdistyy harvinaista arkistomateriaalia, valokuvia, ikonisia kappaleita ja haastatteluja monien Robertsonin ystävien sekä yhteistyökumppaneiden kanssa, kuten Bruce Springsteen, Eric Clapton, Van Morrison, Martin Scorsese, Peter Gabriel ja Taj Mahal. Dokumentti on saanut positiivisia arvioita kriitikoilta ja se on saanut myös katsojilta korkeita arvosanapisteitä. Elokuva on kuvattu humoristisena, varoittavana ja tunnustuksellisena tarinana, joka on liikuttava kuvaus Robertsonin henkilökohtaisesta matkasta, vastoinkäymisten voittamisesta ja ystävyydestä, joka johti musiikilliseen menestykseen ja historiaan.
 


Murhaoikeudenkäynti TikTokissa

 

Katsottavissa 3.5. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella ja maksutta MTV Katsomossa

Kesto: 0 t 59 min
Ikäraja: K7
Genre: Dokumentit
IMDb: -

 

Uunituoreessa dokumentissa Murhaoikeudenkäynti TikTokissa (The Idaho Murders: Trial by TikTok) Love Island UK:sta tuttu Zara McDermott matkustaa Idahoon perehtymään murhatapaukseen, jossa neljä osavaltion yliopiston opiskelijaa löytyi surmattuna omasta kodistaan marraskuussa 2022. Tapaus herätti ennennäkemättömän teoriatulvan TikTokissa, jossa sisällöntuottajat ympäri maailman yrittivät ratkaista tapausta ilman vedenpitäviä todisteita. Kaikki, mitä poliisi lausui tai jätti lausumatta, poiki lisää spekulaatiota ja uusia videoita.

Paikallinen poliisi sai yli 20 000 vihjettä tapaukseen liittyen, ja aiheesta tehdyillä TikTok-videoilla on yli 2 miljardia näyttökertaa. Dokumentti tarjoaa syvällisen katsauksen tapahtumiin ja niiden vaikutuksiin sosiaalisessa mediassa.
 

 

Come out Fightig

 

Katsottavissa 24.5. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella ja myös MTV:n maksukanavilla

Kesto: 1 t 25 min
Ikäraja: K16
Genre: Draama
IMDb: 4.0

 

Come Out Fighting on vuonna 2022 julkaistu elokuva, joka sijoittuu toisen maailmansodan aikaan. Se kertoo tarinan amerikkalaislentäjästä, jota jahtaa armoton saksalainen lentäjä. Amerikkalaisen kone joutuu tulituksen kohteeksi, mutta hän onnistuu pelastautumaan laskuvarjolla. Hän päätyy saksalaiselle alueelle ja alkaa taistella henkensä edestä. Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukkojen yksikkö lähetetään epäviralliselle pelastustehtävälle vihollislinjojen taakse etsimään komentajaansa. Yhdessä 761. panssaripataljoonan avulla heidän on selviydyttävä ja palattava ehjinä takaisin kotiin. 

Elokuvan juoni ja toiminta sijoittuvat jännittävään ilmataisteluun, jossa on mukana rankkoja kohtauksia. Selviävätkö vahvimmat tässä korkean oktaanin toimintaseikkailutrillerissä? Elokuva on saanut eriäviä arvosteluita, mutta sen on kerrottu kertovan hyvin taistelun aiheuttamia tunteita. Erityisesti Hyram Murphy on saanut kiitosta miten hän roolissaan esittää luutnantti Hayesin kärsivän taisteluväsymyksestä ja miten se voi vaikuttaa sotilaisiin. 
Elokuvan muissa päärooleissa nähdään mm. Kellan Lutz (Luutnantti Frank Ross), Dolph Lundgren (Majuri Chase Anderson), Michael Jai White (Kersantti AJ ‘Red’ McCarron) ja Tyrese Gibson (Kersantti Warran Crecy).
 


Muumipeikko ja pyrstötähti


Katsottavissa 29.5. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella

Kesto: 1 t 15 min
Ikäraja: S
Genre: Lapset, animaatio
IMDb: 7.6


Muumipeikko ja pyrstötähti on uudistettu versio rakastetusta muumiklassikosta. Alunperin vuonna 1993 julkaistu animaatio on teknisesti päivitetty nykyaikaan, ja samalla elokuva on saanut täysin uuden äänimaailman. Elokuva perustuu Tove Janssonin samannimiseen kirjaan vuodelta 1946.

Elokuvan juoni kietoutuu tarinan ympärille, kun eräänä sateisena iltana Muumilaakson rauhaisaan idylliin saapuu filosofiksi esittäytyvä Piisamirotta ennustamaan koko maapalloa kohtaavaa katastrofia. Yhtäkkiä kesä ei olekaan enää niin kuin ennen, ja Muumipeikon, Nipsun sekä Pikku Myyn on lähdettävä vaikeakulkuiseen seikkailuun tähtitornivuoren huipulle selvittämään, onko maailmanloppu todella tulossa.

Elokuvan visuaalinen ilme on päivitetty, mutta tarina ja hahmot ovat edelleen tuttuja ja rakastettuja. Jos olet Muumien ystävä, tämä uusi versio tarjoaa mahdollisuuden kokea Muumipeikko ja pyrstötähti uudelleen modernissa muodossa! 

 

 

Lapua 1976


Julkaisupäivä ilmoitetaan myöhemmin

Kesto: 1 t 52 min
Ikäraja: K12
Genre: Draama
IMDb: 6.9


Elokuva Lapua 1976 on tositapahtumiin perustuva draama, joka kertoo ihmisistä, jotka joutuivat keskelle Lapuan Patruunatehtaan räjähdystä. Tämä traaginen tapahtuma on yksi Suomen rauhanajan historian tuhoisimpia onnettomuuksia.

Elokuvan päähenkilö Matti Holma (Konsta Laakso) työskentelee patruunatehtaalla kuten moni muukin paikkakuntalainen. Tehtaanjohtajan tytär Kaisa Mäkelä (Linnea Leino), palaa kotiseudulleen ja aloittaa työt lataamossa, mikä herättää Matissa vanhoja muistoja. Heillä on yhteinen menneisyys, ja vaikka Kaisa on kihlautunut toisaalla, vanha rakkaus leimahtaa uudelleen. Elokuvan tarina kertoo rohkeudesta, menetyksistä ja toivosta kohtalokkaan räjähdyksen jälkeen.

Elokuvan on ohjannut Toni Kurkimäki ja käsikirjoittanut Tuukka Haapamäki. Se on kuvattu Lapualla keväällä 2022. Neljällä Jussilla palkittu Lapua 1976 on tositapahtumiin perustuva koskettava tarina rakkaudesta, rohkeudesta ja toivosta sekä tapahtumaketjusta, joka ravisteli koko eteläpohjalaista yhteisöä.  

 


Devotion


Katsottavissa 31.5. alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella ja myös MTV:n maksukanavilla

Kesto: 2 t 19 min
Ikäraja: K12
Genre: Toiminta, draama
IMDb: 6.6


Devotion on vuonna 2022 julkaistu amerikkalainen sotaelokuva, joka perustuu Adam Makosin vuonna 2015 julkaistuun kirjaan Devotion: An Epic Story of Heroism, Friendship, and Sacrifice. Elokuva kertoo Jesse Brownin (Jonathan Majors) ja Tom Hudnerin (Glen Powell) välisestä toveruudesta Korean sodan aikana. Jesse on ryhmän ainoa musta jäsen, joka joutuu kestämään syrjintää ja rasismia joka taholla. Miehistä tulee paitsi läheiset ystävät, myös laivaston tunnetuimpiin kuuluva lentäjäkaksikko.

Elokuvan on ohjannut J.D. Dillard ja käsikirjoittaneet Jake Crane sekä Jonathan Stewart. Muissa pääosissa nähdään Christina Jackson, Daren Kagasoff, Joe Jonas, Nick Hargrove, Spencer Neville ja Thomas Sadoski. Devotion on saanut positiivisia arvioita kriitikoilta ja yleisöltä, mutta koki COVID-19-aikakauden kääntöpuolen kokemalla taloudellisen flopin. Jos olet kiinnostunut sotaelokuvista, Devotion on sinulle mielenkiintoinen katsottava! 

 

 

Löysitkö näistä itsellesi mielenkiintoista katsottavaa? 😊

 

Lue myös:

 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa