Katseluvinkit

Uusi Barbie-elokuva saapuu Telia Play Vuokraamoon!

  • 6 September 2023
  • 0 kommenttia
  • 601 katselukertaa
Uusi Barbie-elokuva saapuu Telia Play Vuokraamoon!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +8

Kansainvälisen huippusuosion saanut Barbie-elokuva tulee Premium-elokuvana Telia Play Vuokraamoon! Uppoudu tähän vaaleanpunaiseen maailmaan, missä yhtäkkiä kaikki ei olekaan niin vaaleanpunaista. Tämä heinäkuussa 2023 ensi-iltansa saanut elokuva on ehdottomasti must-see! Artikkelin lopusta löydät myös henkilökohtaisen arvosteluni leffasta.

 

Vuokraamossa: 12.9.2023
IMDb: 7.4
Ikäraja: K7
Genre: Seikkailu, komedia, fantasia
Kesto: 1 t 54 min

 

Tilaa maksuttomat tunnukset Telia Play -sovellukseen, ja täydennä tilauksesi haluamillasi kanavapaketeilla. Maksat vain tilaamistasi sisällöistä ja palveluista, joten voit luoda täysin itsellesi sopivan paketin. Telia Play Vuokraamon käyttöön et tarvitse muuta kuin tunnukset, jotta pääset vuokraamaan lempileffojasi. 

 

Tarina, joka ei jätä kylmäksi

 

*Saattaa sisältää pieniä paljastuksia.

Elämä vaaleanpunaisessa Barbielandissa on täydellistä. Paitsi jos olet Ken. Barbie (Margot Robbie) kyseenalaistaa olemassaolonsa tarkoituksen ja joutuu eksistentiaalisen kriisin keskelle. Barbieland on hänen ainoa todellisuutensa, eikä tietoa muusta ole. Mitä siis tapahtuu kun täydellinen maailma alkaakin rakoilla? Barbie lähtee tosimaailmaan selättääkseen tämän kriisin – tietenkin yhdessä Kenin (Ryan Gosling) kanssa. Siellä he kohtaavat ennakkoluuloja ja egoistisuutta, sekä täysin uudenlaiset valta-asettelut sukupuolten välillä. Tosimaailma ei olekaan yhtä voimaannuttava naisille kuin Barbieland, mutta Ken vaikuttaa viihtyvän miehiä kunnioittavassa ympäristössä.

Näytelty Barbie-elokuva saattaa kuulostaa nuorten elokuvalta, jossa on yksittäisiä kohtauksia aikuisille, mutta se on oikeastaan juuri toisinpäin. Kaikki kohtaukset ja vihjaukset eivät välttämättä aukea samalla tavalla nuoremmille lapsille. Barbie sopii niin kevyen viihteen ystäville kuin herkkyyttä hakeville. Vaikka elokuva on rakennettu komedian tyylillä, on siihen sisällytetty syvällisiä monologeja yleisistä ajatuksista maailman vääryyttä kohtaan. Tarina kuvaa nuoren naisen ja miehen henkistä kasvua nyky-yhteiskunnassa, mikä ei aina ole niin yksinkertaista ja helppoa.

 

Ideologia elokuvan taustalla

 

Kokonaisuus perustuu Mattelin Barbie-nukkeihin, jotka ovat tunnetusti olleet monen tytön ensimmäinen kauneusihanne ja esikuva. Barbiet edustavat kauniita ja voimakkaita naisia, mikä näkyy Barbielandissa, jossa Barbiet ovat itsenäisiä naisia. Pieni lapsi on täynnä elämän intoa ja itseluottamusta, mutta vanhetessaan ajatukset usein muuttuvat ja epävarmuus lisääntyy. 

Elokuvassa otetaan kantaa sukupuolten väliseen tasa-arvoon, ja monet ovat kuvailleet sitä jopa feministiseksi. Tarina ei kuitenkaan koostu vain naisten ihannoimisesta, vaan siinä kuvataan rohkeasti myös miesten kokemia epävarmuuksia ja herkkyyttä. Elokuvassa on uskallettu rikkoa perinteisiä sukupuoli- ja rooliodotuksia. Hierarkkiset valta-asettelut, naiseuteen kohdistuvat odotukset ja oman identiteetin etsiminen ovatkin elokuvan suurimpia teemoja.

 

Tuotanto ja äänimaailma

 

Greta Gerwigin ohjaama ja käsikirjoittama Barbie on historian ensimmäinen naisen tuottama elokuva, joka on tuottanut yli miljardi dollaria. Gerwig onnistuu luomaan pinkin Barbie-maailman keskelle syvällisen tarinan taitavien näyttelijöiden, ja etenkin Robbie & Gosling -näyttelijäduon avulla. Rooleissa nähdään myös mm. Issa Rae, Kate McKinnon, John Cena, Will Ferrell ja Michael Cera.

Elokuvan soundtrack kruunaa kokonaisuuden, sillä äänimaailma on todella hiottu huippuunsa. Soundtrackilla kuullaan suuriakin artisteja, kuten Khalid, Dua LipaNicki Minaj, Billie Eilish ja Tame Impala. Tämä kannattaa ehdottomasti ottaa kuunteluun!

 

Arvostelu – suosittelen jokaiselle

 

Kyllähän tämä elokuva vie mukanaan ja inspiroi elämään. Suosittelen Barbie-elokuvaa aivan jokaiselle, sillä teemat ovat hyvinkin samaistuttavia. Ajatuksista puhutaan ääneen, eikä siten jää tilaa niin paljoa omalle pohdinnalle ja johtopäätöksille, mutta elokuva antaa tilaa itsetutkiskelulle täysin uudella tavalla. Nuorille lapsille teemat eivät välttämättä aukea samalla tavalla. Itse koin elokuvan melko kevyenä, sillä komedian tyyli söi tilaa todelliselta koskettavuudelta. Erilaisia kokemuksia on kuitenkin yhtä paljon kuin katsojiakin. Kansainvälinen suosio on täysin ansaittua, sillä samanlaista elokuvaa ei ole aikaisemmin nähty. On kuitenkin spekuloitu, että ehkä tällaisia elokuvia uskalletaan tehdä nyt enemmänkin.

 

⭐⭐⭐⭐
Arvosana: 4/5

 

Kurkkaa alta vielä traileri!

 

 

--

Lue myös:

 


Aihe on suljettu kommenteilta.