Katseluvinkit

Valkokankaalta vuokraamoon – esittelyssä uutuuselokuvat Kandahar ja Insidious: The Red Door

  • 4 September 2023
  • 1 kommentti
  • 50 katselukertaa
Valkokankaalta vuokraamoon – esittelyssä uutuuselokuvat Kandahar ja Insidious: The Red Door
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Telia Play Vuokraamo tarjoaa syyskuussa muutamia niin sanottuja Premium-elokuvia, jotka ovat juuri olleet katsottavissa leffateattereissa, tai niiden esitykset valkokankaalla ovat edelleen käynnissä. Toimintaa, kauhua ja mysteereitä rakastavalle nämä kaksi uutuuselokuvaa ovat ehdottomasti katsomisen arvoiset. Ja mikä parasta, omalta kotisohvalta ei tarvitse lähteä minnekään!

Vinkki! Ota käyttöösi maksuton Telia Play -sovellus ja tutustu kuukauden elokuvauutuuksiin. Uutena asiakkaana saat ensimmäisen normaalihintaisen leffavuokrauksen veloituksetta. 

 

Kandahar

 

Vuokrattavissa: 4.9.2023

Genre: Toiminta, trilleri

Kesto: 1h 59 min.

Ikäraja: K16

IMDb: 6.0

 

Toukokuussa ensi-iltana saanut tiivistunnelmainen toimintatrilleri kertoo Tom Harrisista (Gerard Butler), joka toimii freelance-peitetyöntekijänä CIA:n kanssa. Harris saa työtehtäväkseen asentaa haittaohjelman Iranin ydintutkimuslaitokseen. Hänen tehtävänsä onnistuu ja laitos tuhoutuu. Iskuun liittyen Iranin hallinto pidättää brittitoimittaja Nina Toussaint-Whiten (Luna Cujai), joka kertoo omista epäilyistään tekijän suhteen.

Kotimatkalla Harris saa uuden työtarjouksen, ja kattaakseen tyttärensä lääketieteen opinnon kulut, hän hyväksyy tarjouksen. Tehtävänä on tuhota Iranin koko ydinohjelma, ennen kuin he ehtivät tehdä jotain pahempaa. Harris kuitenkin kuulee henkilöllisyytensä paljastuneen, ja se tekee hänestä haavoittuvan useille vihollisille. Operaatio Afganistanissa, lähellä Iranin rajaa käy todella vaaralliseksi ja agentin on paettava kannoillaan maailman parhaimmat palkkasoturit ja vihollisen erikoisjoukot. Pääsy Kandahariin evakuointipaikalle on ainoa mahdollisuus pelastua. Siellä häntä odottaa joko liittoutuneiden helikopterit tai hänen nimensä sisältävä luoti.

Ric Roman Waughin ohjaamassa ja Mitchell LaFortunen käsikirjoittaman vauhdikkaan elokuvan päänäyttelijöinä ovat Gerard Butlerin ja Luna Cujain lisäksi muun muassa Navid Neganban, Ali Fazal, Travis Fimmel ja Elnaaz Norouzi. Tapahtumien kuvauspaikkana on Saudi-Arabia. Räjähdysten ja jännityksen täyttämää elokuvaa on kehuttu erityisesti sen toimintakohtauksista. Myös tarina itsessään, sekä elokuvassa olevat hahmot ovat saaneet kiitosta. Elokuvasta käy hyvin ilmi kuinka kaikki ei ole niin mustavalkoista, asioilla on monta puolta ja niin sanottujen pahojenkin joukossa on myös aina niitä, jotka yrittävät taistella hyvän puolesta.

 

 

 

Insidious: The Red Door

 

Vuokrattavissa: 25.9.2023

Genre: Kauhu, mysteeri

Kesto: 1h 47 min.

Ikäraja: K16

IMDb: 5.6

 

Heinäkuussa ensi-iltansa saaneessa Patrick Wilsonin ensiohjauselokuvassa palataan Riivattu-kauhuleffan alkutaipaleille. Siinä yhdeksän vuotta sitten Lambertin perheen poika Dalton vajosi koomaan ja hänen isänsä Josh pelasti pojan rinnakkaistodellisuudesta, mutta joutuikin itse riivatuksi myöhemmässä jatko-osassa. Uutuuselokuvassa pelot käyvät toteen ja perheen on kohdattava menneisyyden hirvittävimmät kauhut uudelleen. Insidious-elokuvasarjassa on yhteensä neljä aiemmin ilmestynyttä leffaa ja The Red Door on siis järjestyksessään viides elokuva.

Insidious: The Red Door palaa Lambertin perheen luokse. Perheen vanhemmat Renai (Rose Byrne) ja Josh (Patrick Wilson) ovat eronneet ja isoäiti Lorraine on hiljattain poistunut perheen keskuudesta. Dalton (Ty Simpkins) on lähdössä opiskelemaan yliopistoon ja perheen isä lähtee kyyditsemään poikaansa ensimmäisenä koulupäivänä, jotta he voisivat samalla paikata tulehtuneita välejään. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan ja riidat roihahtavat uusiin liekkeihin. Dalton aloittaa taiteen opintonsa yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa professori Armaganin (Hiam Abbass) johdolla. Armagan pyytää opilaitaan menemään syvälle sisäisiin pelkoihin, jolloin Dalton alkaa yllättäen muistelemaan mitä hänelle tapahtui lapsena. Nämä muistot avaavat karmivan ”punaisen oven” The Further-ulottuvuuteen. Sieltä verenpunaiset demonit ja muut pelottavat asiat vyöryvät jälleen Daltonin elämään ja vetävät myös isä Joshin mukaan outoihin näkyihin.

Kauhuelokuvien jatko-osat eivät yleensä ole olleet varsinaisia kassamagneetteja, eivätkä tarinankerronnaltaan mitenkään erityisiä. Tämän kyseisen elokuvan alkuosaa on kuitenkin kehuttu lupaavaksi ja yllättäväksi. Patrick Wilsonin ensiohjaus on saanut kehuja ja leffa onnistuu säikäyttämään paatuneemmankin katselijan. Uutuuselokuvan pääosissa näyttelevät Ty Simpkinsin, Rose Byren ja Patrick Wilsonin lisäksi muun muassa Andrew Astor, Juliana Davies, Steve Coulter ja Sinclair Daniel.

 

 

📽 Jännittäviä katseluhetkiä 📽

 

Lue myös nämä:

 

 


1 kommentti

Kunniamerkki

Tulee katselulistalle!

Vastaa