Viikon elokuvauutuudet: Fingerpori & The Addams Family


Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16


 


Tällä viikolla pidetään hauskaa sarjakuvien parissa! 


 


Elokuvat Fingerpori ja The Addams Family pitävät huolen, että niin pienillä kuin isommillakin on hauskaa TV:n ääressä. Molemmat elokuvat löydät Telia TV vuokraamon uutuuksista. 


 


Fingerpori


 


Ikäraja: 12


Genre: komedia


Kesto: 85 minuuttia


 


Luetko aina lehdistä Fingerpori-sarjakuvat? Siinä tapauksessa tiedät mitä tuleman pitää. Lyhyistä sarjispätkistä on tehty neljään eri episodiin jaettu komediakimara. Elokuvan suurin viehätys ei välttämättä kiteydy vain sanaleikkeihin ja vitseihin, vaan osaltaan myös sen retroon lavastukseen, puvustukseen ja maskeeraukseen. Pertti Jarlan sarjakuvien taivuttaminen valkokankaalle on ollut ohjaaja Mikko Koukille haastava savotta, jossa on tarvinnut osata yhdistää sekä fingerporismia etä tarinankerrontaa.


 


Kari Väänäsen esittämä Fingerporin kaupunginjohtaja Aulis Homelius saa elokuvan ensimmäisen parikymmenminuuttisen. Homeliuksen tarinaa seurataan päivän verran aamusta iltaan kotoa kaupungintalolle töihin, illaksi saunailtaan ja juhlatilaisuuteen. Työvelvoitteiden lisäksi Homeliuksen elämää haastaa parisuhteen kiemurat. Hänen tielleen osuu jos jonkinlaisia tilanteita, jotka on verhottu parin kuvan pituisista sarjakuvasanaleikeistä juoneen sidotuiksi tapahtumiksi tai välähdyksistä.


 


Päihdeongelmainen lähihoitaja Krapula-Päivi (Pirjo Lonka) valottaa meille elämäänsä juuri eronneena elämänsä tuuliajossa. Päivä alkaa, kun hän löytää itsensä huonovointisena kotoaan seurassaan vieras mies. Työt neuvolatuurajana kutsuvat, ja parin tasoittavan jälkeen Päivi on jälleen työkuntoinen. Meluavat lapset töissä eivät helpota Päivin oloa, mutta hän selviää päivästään ja pääsee taas keskittymään treffiseuran hakuun. 


 


Tutkija Heimo Vesan (Santtu Karvonen) elämä on onnellista. Hänellä on vaimo Irma (Linda Wiklund), kissa sekä työ tiedekeskus Fingerpolissa. Idylli on täydellinen. Paitsi, että Irman äiti ilmestyy yllättäen heille asumaan. Äiti on vanhuudenvaivoista kärsivä höpsähtänyt vanha rouva, jota lentoemäntänä työskentelevä ja muutaman päivän työreissulle lähtevä Irma ohjeistaa Heimon käsittelemään hellin ottein ja äidin tahtoa myötäillen. Äidistä paljastuu piirteitä, joita Irma ei ole uskoa todeksi. 


 


Rivo-Riitalla (Jenni Kokander) on 70-luvulle tunnelmaltaan jämähtänyt baari, jossa hän pitää jämäkällä otteella huolta asiakaskunnastaan. Tarinan alussa Riitta käy naistenlääkärillä saamassa tuomion muun muassa yksinäisyydestä. Lääkäri antaa elämänohjeita Rivo-Riitalle iloisempaan elämään, ja hän koettaakin löytää Päivässä rakastettavaksi -kurssilta tatsin parempaan tulevaisuuteen. Riitta koettaa kovasti, ja tuntuukin ainakin hetkellisesti löytävän itsestään iloisen puolen. 


  


The Addams Family


 


Ikäraja: 7


Genre: koko perheen animaatio


Kesto: 88 minuuttia


 


Addamsin perhe tulee taas! Elokuva perustuu Charles Addamsin sarjakuviin 80 vuoden takaa, jotka tuotiin valkokankaalle ensikertaa vuonna 1991 ja jatko-osa nähtiin kahta vuotta myöhemmin. Sitä ennen Addamsit oli nähty jo TV-sarjanakin.


 


Addamsin perheeseen kuuluu äiti Morticia (Charlize Theron), isä Gomez (Oscar Isaac) sekä lapset Wednesday (Chloë Morezt) ja Pugsley (Finn Wolfhard). Gomez, Morticia ja koko Addamsin perhe joutuu pakenemaan New Yorkista kesken hääseremonian, koska vihaiset ja suvaitsemattomat ihmiset ovat saaneet heistä tarpeekseen. Perhe muuttaa New Jerseyn kupeeseen hylättyyn, pelottavaan mielisairaalaan, jota ympäröi sumu. Täällä he saavat olla rauhassa ja koti on heille juuri se oikea.


 


Vuosia myöhemmin taloa ympäröinyt sumu hälvenee ja perheelle selviää, että heidän uusi kotinsa sijaitsee keskellä modernia pikkukylää. Kylä ja sen talot on remontoitu tosi-tv-ohjelmaa varten myyntitarkoitukseen. Kun Margaux Needler (Allison Janney) - tosi-tv:n juontaja - näkee hylätyn talon kukkulan päällä kylänsä keskellä, hän haluaa tehdä asialle jotain. Margaux haluaa häätää Addamsin perheen pois kylästään, koska he eivät suostu muuttamaan tapojaan. Joutuvatko Addamsit taas muuttamaan ja vaihtamaan kotia?


  


Lue myös näistä koko perheen elokuvista: 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa