Viikon leffatärpit - Leijonakuningas (2019) & Frozen 1

  • 7 June 2021
  • 1 kommentti
  • 2 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +13


 


Lasten joululoma on käynnissä ja siten heillä kuten kenties koko perheellä on aikaa katsella yhdessä elokuvia. Frozen 2 -elokuva on saanut juuri ensi-iltansa elokuvateattereissa, joko ennätit käydä katsomassa sen? Jos et, niin nyt olisi hyvä hetki muistin virkistämiseksi ja fiiliksen nostatukseksi katsoa ykkösosa! Toinen oman aikansa merkittävä elokuva Leijonakuningas on tänään esittelyssä, sillä sen kuluneen vuoden versiointi on juuri ilmestynyt Telia TV vuokraamoon. Kannattaa huomioida elokuvien ikärajat. Kumpainenkin saattaa olla jännittäviä pienille katsojille yksinään katsottaviksi, ja heidän onkin hyvä katsoa ne turvallisesti aikuisen seurassa. 


 


Mukavaa joulunaikaa ja vuodenvaihdetta kaikille elokuvien ystäville!


 


Leijonakuningas 


 


Kesto: 118 min.


Genre: Draama, musikaali


Ikäraja: K12


 


Aika tarkalleen 25 vuotta sitten, eli joulukuussa 1994 ilmestynyt Leijonakuningas oli aikanaan valtava menestys, itsekin kävin sen katsomassa elokuvateatterissa, vaikka elin juuri teinivuosia ja moinen "lapsellisuus" olisi voinut olla kyseenalaista. Vaan ei ollut, sillä Leijonakuningas oli pidetty ja tunnustettu kaiken ikäisten joukossa. Itseäni siinä varmasti kiinnosti eniten Elton Johnin musiikki, ja kuolematon Can You Feel the Love Tonight kuuluu edelleen lempibiisieni joukkoon. 


 


Elokuvan raadollisuus, luonnon julmuus, ihastuttavat ja vihastuttavat erilaiset eläinhahmot ja niiden karaktäärit tekivät elokuvasta jo aikanaan mieleenpainuvan elokuvaelämyksen, ja nyt odotinkin näkeväni ja kokevani sen kaiken uudelleen potenssiin sata, kun tänä vuonna ilmestyi fotorealistisesti tietokoneanimoitu versio elokuvasta.


 


Itseeni Leijonakuninkaan uusi versio vetosi yllätyksekseni enemmän kuin alkuperäinen animaatio. Draamaa tuntui olevan enemmän kuin animaatiossa, johtuen kai oikeannäköisista eläimistä. Todentuntuinen upea luonto hurmaavine hahmoineen höystettynä fiktiivisellä otteella unohtamatta Leijonakuninkaan tarinaa ja ideaa upposi hyvin tällaiseen kissafaniin ainakin. Timon ja Bumba ovat vieläkin yhtä hauskat kuin 25 vuotta sitten piirrettynä! 


  


Frozen 1


 


Kesto: 102 minuuttia


Genre: Koko perheen animaatio


Ikäraja: 7


 


Melkeinpä päivälleen tasan kuusi vuotta sitten ilmestynyt ensimmäinen Frozen-elokuva on Disney-leffojen saralla noussut miltei kulttielokuvan asemaan niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa. Tai ainakin voin puhua omasta puolestani aikuisväestön edustajana. Se on muodostanut vahvan ilmiön, joka heijastuu niin tyttölasten suosituimpien nimilistojen kärkeen nousseina Anna- ja Elsa-niminä, Let It Go -tunnussävelmän ilmiömäisenä suosiona, Norja-kiinnostuksena maailmalla ja yleisenä prinsessabuumina lasten keskuudessa.


 


Satu perustuu H. C. Andersenin satuun Lumikuningattaresta. Walt Disneyllä oli jo yli 70 vuotta sitten suunnitelmia tehdä sen pohjalta elokuva, ja tuo suunnitelma viimein toteutui kuusi vuotta sitten. 


Taru sijoittuu Norjan vuonojen suuntaan kuvitteelliseen Arendellen maahan, jossa prinsessasiskokset Anna ja Elsa elävät. Maisemien lisäksi vaatetus ja rakennukset ovat saaneet vaikutteita 1800-luvun Norjasta. Elsa on kruununperillinen ja taikavoimiensa ansiosta hän pystyy hallita lunta ja jäätä. Tämä taito ei tiedä pelkkää hyvää hänelle ja siskolleen, oikeastaan koko Arendellen valtakunnalle. Siskosten tie onkin osin kivikkoinen ja haastava, ei pelkkää tarunhohtoista ja autuaallista prinsessaeloa. Tarinaa pehmentäviä hurmaavia hahmoja ovat lumiukko Olaf sekä Sven-poro, jotka vetoavat erityisesti lapsikatsojiin tarinan ollessa osin julmakin. 


  


Lue myös nämä koko perheen leffatärpit: 


Vastaa