Viikonlopun leffatärpit - Kursk ja Aquaman


Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14


Tämän viikonlopun Telia TV vuokraamon leffatärpit noudattelee hieman aiempaa, eli on tositapahtumia ja on supersankareita. Tämän viikon toisistaan varsin erilaisia elokuvia yhdistää yksi elementti, meri.


 


Aquaman


 


Worlds of DC:n kuudes elokuvalohkaisu Aquaman sain ensi-iltansa vuoden 2018 syksyllä. 


 


Majakanvartija Thomas Curry (Temuere Morrison) pelastaa valtakunnastaan karanneen Atlantiksen kuningattaren, Atlannan (Nicole Kidman) tämän huuhtoutuessa rannikolla. Thomasin ja Atlannan yllättävä tapaaminen kehittyy rakkaudeksi, ja pian pari saa pojan, Arthurin (Jason Momoa), joka on perii äitinsä kyvyt ja pystyy kommunikoimaan merenelävien kanssa. Atlanta joutuu kuintekin palaamaan Atlantikseen hänen kihlattunsa Orvaxin lähettämien sotilaiden mukana, ja jättää perheensä päättäväisesti suojellen mutta samalla kaihoisasti taakseen.


 


Aikuistuessaan Arthur huvittelee poikkeavien kykyjensä kanssa suorittamalla erilaisia sanakaritekoja, kuten pelastamalla merihädässä olevia merirosvoja. Elämä majakalla saa yllättävän käänteen, kun Atlantiksessa kaivataan apua, ja mystinen Mera (Amber Heard) saapuu noutamaan Arthurin mukaansa seitsemän meren kuningaskuntaan. Vain Arthur voi pelastaa kuningaskunnan sodalta maanpäällistä kansaa vastaan. Estääkseen sodan, Arthurin on osoitettava olevansa oikea kuningas ja estettävä veljensä Ormin (Patrick Wilson) julistamasta sotaa.


 


Elokuva erottuu supersankarigenren joukosta upeasti toteutetulla vedenalaisella maailmallaan. Vesi elementtinä on otettu haltuun yksityiskohtaisesti uskottavalla toteutuksella. Atlantis on toteutettu pikkutarkasti viimeistellen kelluvaa liikehdintää ja kuplivaa puhetta myöten. Elokuvan juoni on hieman monimutkainen ja nopeatempoinen, ja suosittelenkin pitämään katseen tiukasti kiinni ruudusta alusta loppuun saakka! 


  


Kursk


 Muistatko tapauksen, kun syvällä Barentsinmeressä räjähti elokuussa vuonna 2000? Tämä mm. Jahti-elokuvasta tutun ohjaaja Thomas Vintergergin, Pelastakaa sotamies Ryan -elokuvan käsikirjoittaja Robert Bessonin ja tunnettujen näyttelijöiden kuten Colin Firthin, Lea Seydouxin, Matthias Schoenaertsin, Max von Sydowin ja Michael Nyqvistin tähdittämä elokuva kertoo Venäjän pohjoisen laivaston sukellusvene Kurskista ja sen torpedoharjoituksissa tapahtuneesta onnettomuudesta, joka johti sukellusveneen räjähdyksessä henkiinjääneiden sotilaiden piinaavan ja lopulta epäonnisesti päättyneen selviytymistaistelun.


 


En tietääkseni pode ahtaanpaikankammoa, mutta jo tutustuessani elokuvaan ennen sen katsomista saatoin tuntea selittämätöntä ahdistavaa ja puristavaa tunnetta. Syvät vedet eivät ole lempijuttuni, joten sekin toi oman lisänsä tunteeseen. Ihan nappivalinta siis tämä elokuva minulle, vai mitä:smileywink: Leffa on varma valinta sinulle ainakin siinä tapauksessa, jos haluat palata 19 vuoden takaiseen merionnettomuuteen ja nähdä merenalaiset osin toki kuvitellut tapahtumat erittäin läheltä.


 


Kankeasti johdetut ja ulkomaailmalle salamyhkäisen tuntuisesti viestityt pelastustoimet antavat elokuvassa ajoittain toivoa onnellisesta lopusta, mutta kuten tiedämme, sellaista emme saaneet. Apu tuli hivenen liian myöhään. 


 
 


 


Katso myös:0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa