Viikonlopun leffatärpit - La La Land ja A Star Is Born


Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

Kesä on jo ovella ja kevyet kesäfiilikset, joten eikös sen vuoksi ole hyvä aika musikaalille?


 


A Star Is Born (2018)


 


Romanttinen musikaali


136min


K12


 


Bradley Cooperin esikoisohjaus A Star Is Born on heti sukeltanut katsojien sydämiin. A Star Is Born -elokuvan Ally-rooli on Lady Gagan ensimmäinen elokuvapäärooli. Elokuva sai kahdeksan Oscar-ehdokkuutta vuoden 2019 Oscar Gaalassa. Se palkittiin parhaasta kappaleesta "Shallow". Kappale voitti myös parhaan kappaleen Golden Globe-, Critics choice- ja Grammy -palkinnot. A Star Is Born on kolmas versio elokuvasta Tapahtuipa Hollywoodissa (1937). Aiemmat versiot ovat vuosilta 1954 ja 1976.


 


Ystäväni varoitti etukäteen, että "varaa sitten nessuja mukaan, ja puolisolle kans!" Ei yhtään huono neuvo. Jo elokuvan alkumetreiltä näin kuinka tämä elokuva tulee iskemään kovaa. Lady Gagan mieletön ääni pääsee oikeuksiinsa ja tuo kylmät väreet kerta toisensa jälkeen. Elokuvassa on laulun lisäksi mahtava äänimaailma ja Cooper revittelee sähkökitaran kanssa ja hempeilee akustisen kitaran kanssa.


 


A Star Is Born kertoo kantrimuusikko Jackson Mainesta (Bradley Cooper), joka rakastuu laulajan urasta haaveilevaan Allyyn (Lady Gaga). Ally on jo lähes luopunut toivosta saatuaan niin monesti hylkäävän vastauksen levy-yhtiöiltä. Jack houkuttelee Allyn kuorestaan saaden tämän luottamaan itseensä ja yltämään ennennäkemättömiin suorituksiin. Elokuvan edetessä seurataan herkkää, mutta rakoilevaa rakkaustarinaa. Jackin elämä on rankkaa lääkkeiden ja alkoholin kanssa. Syntyy haasteita, kun Allyn ura lähtee nousuun ja Jackin laskuun. Suosittelen katsomaan, ihastumaan ja rakastumaan! Kuuntele Spotifysta elokuvan soundtrack.


  


La La Land (2016)


 


Musikaali


128 min


Sallittu kaikenikäisille


 


La La Land oli yksi vuoden 2016 puhutuimmista elokuvista. Se palkittiin Oscar-palkinnoin parhaasta ohjauksesta, naispääosasta, musiikista, laulusta, lavastuksesta ja kuvauksesta. Näiden lisäksi se sai useamman Golden Globe -palkinnonkin. 


 


Elokuva alkaa upeasti! Suuren ja perinteikkään Hollywood-musikaalin tuntuun päästään heti alkukohtauksesta, kun pitkät autojonot seisovat Los Angelesin moottoritiellä ruuhkassa, ja yllättäen yhdestä autosta nousee nainen laulamaan ja tanssimaan yli autojen konepeltien ja kattojen. Tähän yhtyy pian liuta kymmeniä ja satoja muita värikkäästi pukeutuneita tanssijoita, ja täydellinen musikaalikohtaus on valmis! Elokuva on kautta linjan kuvattu ja leikattu kunnioittaen vanhaa elokuva- ja musikaalityyliä, mikä luo tähän päivään sijoittuvaan kertomukseen ihastuttavan lisän. Viipyvä ja kiireettömän tuntuinen kerronta tekee hyvää tämän ajan ainaiselle kiireen tunnulle.


 


Tarina kertoo Miasta (Emma Stone) ja Sebastianista (Ryan Gosling), jotka tahoillaan haaveilevat toinen näyttelijänurasta ja toinen omasta jazz-klubista. Mia käy koe-esiintymisissä yhdessä toisensa perään, ja Sebastian soittaa pianoa klubeilla. Ohjaaja Damien Chazelle saa tyylillään kerrottua herkästi ja intensiivisesti unelmien tavoittelemisesta, niiden saavuttamisesta sekä hinnasta, jonka siitä joutuu elämässään maksamaan.


 


Musikaalien rakastajana tämä kyllä osui ja uposi kaikin mahdollisin tavoin!


  


 


Lue myös: 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa