Viikonlopun leffatärpit - Se mikä ei tapa & Tuntematon Mestari 


 


Se mikä ei tapa - The Girl in the Spider's Web (2018)


 


Jännitys/Draama


115min


K16


 


Elokuva on jatkoa 2011 julkaistulle The Girl with the Dragon Tattoo. Aiempi ja tämä uusi The Girl in the Spider's Web perustuvat löyhästi ruotsalaisen Stieg Larssonin "Millennium" kirjasarjaan. Uuteen elokuvaan pääosaan Lisbeth Salanderiksi valikoitui Claire Foy, joka on parhaiten tunnettu roolistaan The Crown sarjan kuningatar Elisabethina. 


 


Tunnelma on alusta alkaen hyvin tiivis ja juoni imaisee mukaansa. Lisbeth hakkeri, joka on palkattu koodaamaan NSA:lta ydinaseita kontrolloiva ohjelma. Lisbeth on sisäänpäinkääntynyt ja hän ottaa ikäänkuin supersankarimaisen hahmon pelastaessaan epäoikeudenmukaista kohtelua toisia kohtaan. Elokuvan edetessä palataan Lisbethin synkkään menneisyyteen ikäviin tapahtumiin. Olin yllättynyt siitä kuinka Foy pystyi näinkin kovanaamaiseen ja erilaiseen rooliin kuin mitä olin häntä tottunut The Crownissa näkemään. 


  


Tuntematon mestari (2019)


 


Draama


95 min


Sallittu kaikenikäisille


 


Telia TV:n vuokraamon yksi uutukaisista on Klaus Härön ohjaama Tuntematon mestari, joka monisäikeisesti kertoo perhesuhteista ja sukupolvien välisistä kuiluista, yrittäjyyden haasteista nykymaailmassa, siitä miten haastavaa on olla vanhana konkarina kivijalkayrittäjänä kilpaillulla ja marginaalisella alalla, missä nuoret polvet ajavat ohi.


 


Taidekauppias Olavi (Heikki Nousiainen) saa tyttärenpoikansa työharjoitteluun liikkeeseensä, ja haastavien alkuasetelmien jälkeen heidän yhteistyönsä sujuu mutkattomasti ja odottamattoman hyvin. Isoisästä ja Otosta (Amos Brotherus) tulee toisilleen läheisemmät kuin koskaan, ja Otto on korvaamattomana apuna heidän jäljittäessään erästä taideteosta, jonka Olavi löytää taidehuutokaupasta ja on tunnistavinaan sen arvokkaaksi. Taulusta kuitenkin puuttuu signeeraus, ja Olavi ja Otto päätyvätkin selvittämään teoksen mysteeriä ja todellista arvoa.


 


Elokuvasta ja sen mystisen taideteoksen maalarin jäljittämisestä innostuneena päädyin vapaapäivänäni leffan katsottuani jäljittämään omalla seinälläni roikkuvan isovanhemmilleni aiemmin kuuluneen taulun tekijää. Omassa taulussani on signeeraus, mutta kukaan ei ole siitä ottanut ennen tätä selkoa. Aikani sitä tuijoteltuani, netin käänteistä kuvahakua käytettyäni, eri nimiehdotuksia googleen syötettyäni lopulta tärppäsi! Sen verran sain jäljitettyä taiteiljaa, että voin vetää johtopäätöksen siitä ettei seinälläni roiku miljoonien arvosta taidetta. Tärkeintä oli kuitenkin saada mysteeri selvitettyä!


  


Lue myös: 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa