Viikonlopun leffatärpit: Spider-Man: Into the Spider-Verse ja Juice 


On jälleen viikonlopun leffatärppien aika! Tällä kertaa mukaan valikoituivat suursuosion saavuttanut Spider-Man: Into the Spider Verse sekä supisuomalainen nostalgiatrippi Juice. Nappaa leffat katsottavaksi suoraan vuokraamosta. Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen ilmaseksi. 


 


Spider-Man: Into the Spider-Verse


 


K-12


117 min


 


Spider-Man: Into the Spider-Verse on julistettu yhdeksi parhaista Spider-Man elokuvista, eikä suotta. Parhaan animaatioelokuvan Oscarin napannut Spider-Man: Into The Spider-Verse on kaikin puolin hurmaava katselukokemus, joka antaa katsojalle ajateltavaa. Elokuvaan mahtuu erilaisia animaatiotyylejä, itseironiaa ja huimia ääniraitoja.


 


Miles Morales on suurkaupunkilaisteini, joka kamppailee muun nuorison tavoin koulutehtävien parissa, venyy vanhempiensa paineiden ristitulessa ja hengailee mielellään ystäviensä kanssa. Normaaleista puitteista huolimatta Miles ei ole ihan tavallinen teini: hän saa sattumalta hämähäkkimiehen voimat itselleen. Pian Miles onkin kiskaistu mukaan Spider-Verseen, eli sarjakuvista tuttuun hämähäkkiuniversmiin muiden Spider-Manien kanssa. Aiemmista Spider-Man elokuvista vanha tuttu Peter Parker on myös mukana tarinassa muiden Spiderien joukossa.


 


Spider-Man: Into the Spider-Verse on tehty suurella ammattitaidolla yksityiskohtia ja viittauksia myöten. Elokuva on ehdoton kaikille Spidey-faneille ja kutkuttava katselukokemus myös aihetta vähemmän tunteville. 


 


  


 


Juice


 


K7


105 min


 


Diggaatko Juice Leskisen lyriikkaa tai muisteletko kaiholla 70-80-lukuja? Tämä voisi olla siinä tapauksessa juuri sinun leffavalintasi. Vaikkei osuisi kohdalle kumpikaan kriteereistä, kuten ei itselläni suoranaisesti käynyt, niin tämän vuokraamon uutukaisen voisin väittää olevan siitä huolimatta nappivalinta.


 


Ohjaaja Teppo Airaksinen tiimeineen on erityisen autenttisesti saanut tuotua esiin niin puvustuksella, lavastuksella, valaistuksella, tyylillä 70- ja 80-lukujen tunnelmaa. Sitä melkein uskoo olevansa 35-45 vuoden takaisessa ajassa, vaikka itse allekirjoittanut ei mitään etenkään 70-luvusta muistakaan.


 


Huvittavia ja hauskoja hetkiä on elokuvassa Juicen varsin sutjakkaan kielenkäytön ansioista ripoteltu alusta loppuun. Hän on oli varsinainen sanaseppo, niin kuin hänen runoistaan ja sanoituksistaan tiedämmekin, ja se näkyi ja kuului hänen ulosannissaan monin tavoin. Toisaalta elokuvassa käsitellään väistämättä myös alkoholismin ja herkän taiteilijasielun yhdistelmän mukanaan tuomia ongelmia, ja erityisesti esiin on nostettu vaimon ja tyttären raskaat osat perheenisän ja miehen lähdettyä viinan matkaan. Täysin faktoihin elokuvan tapahtumat eivät perustu, värityskynää on käytetty esimerkiksi kuvatessa jännitteitä bändiläisten välillä ja rakkauselämän kuvioita.


 


Riku Niemisen esittämä Juice ei ole päälleliimattu tai imitoitu hahmo, vaan sopivalla tavalla omannäköinen ja -kuuloinen versiointi alkuperäisestään. Nieminen on myös muusikko ja hän vetääkin musiikkiosuudet itse, mikä tekee katselu- ja kuuntelukokemuksesta entistä kiinnostavamman.


 


Suosittelen lämpimästi katsomaan ja kuulemaan Juicen!


  


Lue myös nämä:0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa