Skip to main content
Katseluvinkit

Viisi syytä katsoa House of the Dragon -sarja

  • 31 July 2024
  • 0 kommenttia
  • 45 katselukertaa
Viisi syytä katsoa House of the Dragon -sarja

Oletko fantasiasarjojen tai kenties Game of Thrones -fani, mutta et ole vielä antanut mahdollisuutta House of the Dragon -sarjalle? Tässä artikkelissa kerron, mikä tekee huippusuositusta uutuussarjasta katsomisen arvoisen. Syvennytään seuraavaksi miksi House of the Dragon on ehdottomasti “must watch” -sarja!

 

HBO Max ja discovery+ ovat yhdistyneet uudeksi Max-palveluksi. Pääset katsomaan House of the Dragonia ja muita Maxin sarjoja sekä elokuvia liittymäasiakkaan etuhintaan.

 

House of the Dragon

 

Genre: toiminta, seikkailu, draama, fantasia

Julkaisuvuosi: 2022–

Ikäraja: 16

IMDb: 8.4

 

Westerosin fantasiamaailmassa sijaitseva sarja House of the Dragon kertoo Targaryen suvun sisäisestä taistelusta saada valtaistuin itselleen ja hallita koko kuningaskuntaa. Kaikki alkaa siitä, kun kuningas Viserys I (Paddy Considine) nimeää tyttärensä Hraenyran (Emma D'Arcy) perijäkseen. Keskiaikaan naishallitsija oli ennenkuulumatonta Westerosissa ja kuninkaan päätös aiheuttaakin paljon hajasanoja valtakunnassa.

Myöhemmin kuningas saa myös poikalapsen, jota monet pitävät oikeana perillisenä Hraenyran sijaan. Jo ennen uuden hallitsijan virkaanastumista kuiskiminen on alkanut. Myös kuninkaan veli Daemon (Matt Smith) on aina haikaillut kuninkaaksi ja pitää itseään oikeutettuna seuraavaksi kruunun perijäksi veljensä jälkeen. Viseryksen lapsien vanhetessa ja kuninkaan tilan heiketessä alkaakin soppa kehkeytyä, kun puhe valtakunnan perijästä tulee ajankohtaiseksi.

House of the Dragon perustuu George R. R. Martinin kirjaan Fire and Blood, joka sijoittuu noin 200 vuotta ennen Game of Thronesin tapahtumia. Targaryenien suku hallitsee valtakuntaa lohikäärmeratsastajiensa saattamana aiheuttaen pelkoa vihollisissaan. Muut Westerosin suvut joutuvatkin varomaan astumasta Targaryeneja vastaan tai he saattavat kohdata kohtalonsa. Tämän vuoksi monet suvuista ovat hankalan tilanteen edessä, kun useammat Targaryeneista pyytävät liittolaisiaan mukaan sotaan.

Sarja sisältää niin spektaakkelimaisia kohtauksia, raakaa sotaa, juonittelua, kuin myös erinomaista tarinankerrontaa. Lisäksi sarjassa nähdään fantasiamaailmoille tunnetusti lohikäärmeitä, taikuutta, ennustuksia sekä upea Westerosin mystinen maailma. Lisää sarjan juonesta voit lukea sarjan esittelyartikkelistamme!

 

Viisi syytä katsoa House of the Dragon -sarjaa

 

  1. Sarja tapahtuu samassa maailmassa kuin suurta suosiota kerännyt Game of Thrones: Tällä kertaa myös Game of Thrones ja Fire and Blood kirjan kirjoittanut George on mukana luomassa ja kirjoittamassa sarjaa, jotta sarja kykenee kuvastamaan kirjan tunnelmaa täydellisesti.

  2. Paljon poliittista draamaa ja perhesotkuja: House of the Dragon vie katsojan Targaryenien valtakaudelle, jolloin he olivat valtansa huipulla. Monimutkaiset valtataistelut ja perheiden väliset konfliktit kuin petokset tekevät sarjaan jatkuvasti yllättäviä käänteitä.

  3. Visuaalinen loisto: Sarja sijoittuu Westerosin upeaan maailmaan, jossa odottaa upeita maisemia, vaikuttavia linnoja ja loistavia tehosteita. Jos pidit Game of Thronesin visuaalisesta ilmeestä, tämä sarja ei varmasti tuota pettymystä.

  4. Kiinnostavat päähahmot: Sarja seuraa tarinaa kaikkien Targarynien perspektiivistä, jolloin pääset sisälle heidän kaikkien ajatuksiin ja persooniin. Tämä luo mielenkiintoisen kulman miettiä kenestä itse pidät eniten ja kenet tahdot nähdä lopulta valtaistuimella.

  5. Paluu Westerosiin: Oletko janonnut lisää tarinoita Westerosin maailmassa? Siinä tapauksessa sinun on ehdottomasti katsottava House of the Dragonia sillä tämä sarja polkaisee heti isomman vaihteen silmään ja pitää katsojansa varpaillaan mielenkiintoisella juonellaan.

 

Katsojan arvosana: 8/10

 

House of the Dragon kertoo myyttisestä kuningaskunnasta, jossa ihmisten raa’at luonteenpiirteet muovaavat valtakuntaa. Politiikan monimutkaiset ja kimurantit pelit pitävät katsojan tiukasti kiinni otteessaan, eikä hetkeäkään halua jättää väliin. Yksityiskohtia on runsaasti, ja ainutlaatuiset hahmot kantavat mukanaan omia tarinoitaan.

Virheetön visuaalinen ilme luo taustan jokaiselle hetkelle. Myös CGI-tietokonegrafiikka näyttää erinomaiselta. Tarkkaan harkitut äänitehosteet ja erinomainen taustamusiikki lisäävät immersiota. Prequel toivottaa uudet katsojat tervetulleiksi ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua Game of Thrones -sarjaan.

Vaikka joskus uudet tulokkaat saattavat jäädä kaipaamaan kunnollista prologia, House of the Dragonista tulee mielenkiintoinen jaksojen edetessä. - eräs IMDb -käyttäjä

 

Kurkkaa sarjan traileri alta!

 

Oletko sinä vielä katsonut House of the Dragonia tai kiinnostuitko sarjasta? Kerro mielipiteesi alla kommenteissa!

 

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa