Katseluvinkit

Viisi valittua - HBO Maxin ensimmäinen suomalainen dokumenttisarja

  • 2 June 2023
  • 0 kommenttia
  • 61 katselukertaa
Viisi valittua - HBO Maxin ensimmäinen suomalainen dokumenttisarja
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Viisi valittua on HBO Maxin ensimmäinen suomalainen dokumenttisarja, jossa seurataan Sanna Marinin johtaman hallitusviisikon vaiheita muutosten ja kriisien keskellä. Samalla pääsemme tutustumaan naisiin julkisuuskuvan takana – miten yhdistää työ ja yksityiselämä. Tämä kolmiosainen Max Original -dokumentti saa ensi-iltansa HBO Max -suoratoistopalvelussa perjantaina 9. kesäkuuta ja kaikki jaksot julkaistaan kerralla katsottavaksi.

Sanna Marin valitaan 34-vuotiaana johtamaan Suomea ja hänestä tulee maailman nuorin pääministeri. Hänen ympärilleen muodostuu viiden naisministerin ryhmä – joista myös monet ovat alle 35-vuotiaita. Pian nämä naiset kohtaavat ongelmia, kun maailmanlaajuinen koronapandemia leviää Suomeen. Ministeriviisikko joutuu tekemään vaikeita päätöksiä sen suhteen, miten selviytyä pandemiasta. Naiset ohjaavat Suomen pandemian läpi, mutta seuraava kriisi on jo edessä, kun sota syttyy ja syöksee koko Euroopan ahdinkoon. Ministerin työ on hermoja raastavaa, mutta omaa elämää täytyy silti elää. Keitä ovat nämä kunnianhimoiset naiset, jotka vievät poliittista kulttuuria eteenpäin ja inspiroivat ihmisiä ympäri maailmaa?

Dokumenttisarjassa päästään tutustumaan tämän ministeriviisikon elämään läheltä. Mistä he ovat tulleet, mikä heitä motivoi, mikä teki heistä poikkeuksellisia poliitikkoja? Dokumentissa ääneen pääsevät Sanna Marin, Annika Saarikko, Li Andersson, Maria Ohisalo sekä Anna-Maja Henriksson. Sarjan on tuottanut FremantleMedia ja ohjauksesta vastaa Mia Halme. Vastaavina tuottajina toimivat HBO Maxin Hanka Kastelicova ja Christian Wikander. Suomen lisäksi Viisi valittua tullaan näkemään myös muissa Euroopan HBO Max -maissa sekä Yhdysvalloissa.

 

 

--

Lue myös:

 


Aihe on suljettu kommenteilta.