Katseluvinkit

Wallander-elokuvat MTV Katsomossa

 • 19 April 2024
 • 0 kommenttia
 • 73 katselukertaa
Wallander-elokuvat MTV Katsomossa
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Kehuttu ruotsalainen elokuvasarja Wallander kertoo kirjailija Henning Mankellin luomasta ystadilaisesta rikoskomisariosta, Kurt Wallanderista. Nyt jännittäviä Wallander-elokuvia julkaistaan MTV Katsomoon! Suosittelenkin samantien hyppäämään mukaan Wallanderin murhia ja rikoksia täynnä olevaan arkeen, sillä osat ovat Katsomoon ilmestyttyään kuukauden ajan katsottavissa. Ensimmäinen osa, Ennen routaa julkaistiin MTV Katsomoon maaliskuun lopussa, ja tämän jälkeen elokuvasarjan seuraavia osia on lisätty suoratoistopalveluun aina kerran viikossa. 

Wallander-elokuvasarja käynnistyi vuonna 2004, ja se voidaan jakaa kolmeen kauteen. Ensimmäinen ja toinen kausi koostuvat 13 elokuvasta, viimeisessä kolmannessa kaudessa on kuusi elokuvaa. Kaiken kaikkiaan elokuvia on siis 32, ja viimeiset niistä ovat julkaistu vuonna 2013. Pääosassa Kurt Wallanderin roolissa nähdään kaikissa elokuvissa Krister Henriksson, joka on itsensä Mankellin rooliin valitsema. Rikoskomisario Wallander on työlleen omistautunut, melko tavallinen keski-ikäinen mies. Hänellä on ajoittain hieman ongelmia vihanhallinnassa ja ihmissuhteissaan, eikä elämäntavoissakaan aina ole kehumista. Elokuvissa onkin sopivassa suhteessa niin rikoksien selvittelyä Ystadissa, kuin Wallanderin yksityiselämänkin kiemuroita.

 

Ensimmäinen kausi

 

Ensimmäinen kausi alkaa, kun Kurt Wallanderin tytär Linda Wallander (Johanna Sällström) valmistuu poliisikoulusta ja aloittaa työt isänsä rinnalla Ystadin poliisilaitoksella. Isän ja tyttären välit ovat aina olleet hieman mutkikkaat, eikä asiaa juurikaan auta heidän tuore, kehnosti alkava työkaveruutensa ja keskenään erilaiset työskentelytapansa. Kaudella myös muita keskeisiä hahmoja on Wallanderin ryhmän poliisit Stefan Lindman (Ola Rapace), sekä Ann-Brit Höglund (Angela Kovács). Yhdessä Ystadin rikospoliisit kohtaavat muun muassa kiivaan uskonlahkon, julmia rituaali- ja kidutusmurhia, huume- ja ihmiskauppaa sekä uusnatseja ja sadomasokismia. 

 

Ensimmäisen kauden elokuvat

 1. Ennen routaa
 2. Kylähullu
 3. Veljekset
 4. Pimeys
 5. Afrikkalainen
 6. Heikkous
 7. Mastermind
 8. Valokuvaaja
 9. Peitenimi
 10. Pilvilinna
 11. Veriside
 12. Jokeri
 13. Salaisuus

 

Toinen kausi

 

Vuonna 2009 käynnistynyt Wallander-elokuvasarjan toinen kausi on edellistä kautta kenties poliittisesti enemmän kantaa ottavampi. Ensimmäisen kauden jälkeen Linda Wallanderin näyttelijän, Johanna Sällströmin kuolema laittoi toisen kauden osalta suunnitelmat uusiksi, kun korvaavaa näyttelijää ei haluttu ottaa. Myös Stefan Lindman ei ole enää hahmona tällä kaudella mukana. Uusina poliiseina Kurt Wallanderin rinnalla Ystadin asemalla nähdään kaksi uutta harjoittelijaa, Isabelle (Nina Zanjani) sekä Pontus (Sverrir Gudnason). Yhdessä he kohtaavat jälleen mutkikkaita rikoksia ja murhia, joissa teemana on tällä kertaa esimerkiksi terrorismi, huumeiden salakuljetus, venäläinen mafia sekä kunniaväkivalta. Toisen kauden elokuvissa sukelletaan myös lisää keskeisten hahmojen yksityiselämään paljastaen heistä yllättäviä salaisuuksia.

 

Toisen kauden elokuvat:

 1. Kosto
 2. Syyllisyys
 3. Kuriiri
 4. Varas
 5. Sellisti
 6. Pappi
 7. Vuoto
 8. Ampuja
 9. Kuoleman enkeli
 10. Haamu
 11. Perintö
 12. Velkoja
 13. Todistaja

​​​​

 

Kolmas kausi

 

Kolmannen kauden elokuvat ilmestyivät vuonna 2013, ja niissä keskitytään Wallanderin muistisairauteen. Näihin elokuviin myös Kurt Wallanderin tytär, Linda Wallander (Charlotta Jonsson) tekee paluun. Hänellä on tätä nykyä puoliso ja lapsi, ja uusi rooli isoisänä vaatiikin Kurtilta alkuun pientä totuttelua. Rikoksia ratkaistaessa Wallanderin muistisairaus alkaa vähitellen näkymään ja haittaamaan poliisityöstä suoriutumista. Hän kuitenkin haluaa piilottaa sairautensa viimeiseen asti, sillä Wallander ei ole valmis luopumaan hänen elämässään isossa roolissa olevasta poliisityöstä. Murhia, katoamisia ja ihmiskauppaa on jälleen luvassa tälläkin kaudella, samalla kun Kurtista itsestään tulee koko ajan hajamielisempi sairauden edetessä. Onnistuuko häneltä yhä rikoksien selvittäminen, vai onko käynnissä ennemminkin kamppailu vääjäämätöntä uran loppumista vastaan?

 

Kolmannen kauden elokuvat:

 1. Rauhaton mies
 2. Kadonnut
 3. Petos
 4. Kaipaus
 5. Tuhopolttaja
 6. Surulintu

 

Psst! Kaikki Wallander-elokuvat ovat vuokrattavissa myös Telia Play Vuokraamosta.

 

Lue lisää:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa