3g


Asun Pirkanmaan ja keski-suomen rajalla korkealla mäellä ja mulla on näköyhteys kymmeniin mastoihin, joista varmaan jokunen on sonerankin.  Ongelma on se, että 3 g ei yhdistä kaikkia tulevia puheluita minulle, vaan saan sitten vastaajan tekstarina tietää, että on yritetty soittaa.  Monta tärkeää puheluakin on näin jäänyt saapumatta perille.  heti kun käännän yhteyden 2 g puolelle, niin ongelmaa ei ole.  Mistä tämä johtuu?  sim-kortista vai operaattorin verkosta.  On tosi kiusallista kun ei aina tänne tullessaan muista vaihtaa verkkoa ja yhteyttä minuun ei saada. Joskus tekstarikin on viipynyt matkalla 6 t.  Kun näköetäisyydellä on mastoja pilvin pimein, niin eikö se enää riitäkään yhteyden saamiseksi ja ongelmitta, vai mistä tämä verkon heilahtelu näin otollisilla paikoilla voi johtua!!


10 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Kertoisitko tarkemmin missä päin tämä korkea mäki on? Näillä tiedoilla vaikea löytää paikkaa ja selitystä tälle asialle.

Mäki sijaitsee osoitteessa Vasaramäentie 180, keuruu.  korkeus on 210 m. Eli Keuruu-Virrat puolivälissä.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Katselin maastokartalta osoitettasi ja mäkiä on esteenä joka suuntaan, missä tukiasemat sijaitsevat. Kuuluvuusongelmissa suosittelisin pöytä-GSM -puhelinta ja Multi-SIM -palvelua. Näillä saataisiin kuuluvuus toimimaan ja saisit puhelut ja tekstiviestit perille.

No muut mäet on kyllä matalampia kuin tämä.  mut olis kiva tietää missäpäin ne mastot sijaitsee, niin voisin itekki päätellä jääkö ne jonkun muun mäen varjoon.  Täältä on esteetön näkyvyys 180 astetta länteen/pohjoiseen, että eikö sillä linjalla ole yhtään mastoa. tietääkseni löytynee jokunen ainakin ja ne näkyy tänne, että syy ei voine olla maastoesteiden.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Lähin tukiasema on osoitteestasi kaakkoon 5km ja toinen on lounaaseen 6km. Etelässä eikä pohjoisessa ole lähellä Soneran tukiasemia, mitkä vaikuttaisi osoitteeseesi.

No kumpikin masto näkyy kyllä tänne, että ei niihin suuntaan maastoesteitä ole ja kuitenkin niin lähellä. Miten sitten näitten mastojen lähetyssuunnat, onko vain valtatien suuntaisesti?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Taajuudet ovat molemmissa UMTS 900MHz. Yleisesti näissä isojen teiden varsilla olevissa tukiasemissa on suuntaukset tien suuntaisesti sekä ympärille, missä on asutusta eniten.

 

Onko kotiosoitteessa lämpölasit / selektiivilasit? Toimiiko muualla puhelimesi ihan hyvin? Puhelimen suojakuorillakin on suuri merkitys, jos kuuluvuus on heikompi.

No onhan täällä lämpölasit ikkunoissa.  Mutta kun puhelin taskussa mukana kun liikkuu ulkonakin, niin sama ongelma, ettei niistä kiinni. Joskus tehnyt senkin, että katkaisee yhteyden ulkonakin kesken kaiken. Soneran liittymä ollut ainakin 5 v. ja nyt vasta viimoset 2 v. tehnyt tätä.  Ei vaikuta puhelin, koska jo vaihdettu sinä aikana pari kertaa. Palkkien mukaan 3 g yhteys menee välillä ihan nollille. 2 gpelaa. jotenki vain ihmetyttää tämmöinen vaihtelu kun kuitenkin mastot on vain n. 6 km päässä ja näköyhteys.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Laitatko tarkemmat tiedot tästä tilanteesta Soneran Omille Sivuille kirjaamalla meille vikailmoituksen. Tässä voi olla syy sekin, että matka on tukiasemilta pitkä ja käyttäjiä alueella on tullut, jolloin ei signaali enää tule perille samalla tavalla kuin aiemmin. Syy voi olla sekin, että yhteys pomppii tukiasemasta toiseen jatkuvasti. Laitetaan verkon asiantuntijat tutkimaan tilannetta tarkemmin.

jes laitan.  Sitä pomppimista tukiasemasta toiseen joku muukin ehdotti syyksi, että loikkiessaan katkeaa.

Kiitos!

Vastaa