3G Toimii, mutta 4G Ei - Mobiilinetti


Otsikolla en tarkoita, että 4G ei toimisi ollenkaan vaan sitä, että se on pätkinyt ja toiminut hitaasti jo kohta kaksi viikkoa. 

4G lataus on vaihdellut 2-15 Mbps välillä ja lähetys vaihtelee 0,25-15 välillä, kun taas normaalisti lataus on 30-60(ajasta riippuen) ja lähetys aina vähän vajaa 20.
Pingi on välillä 20 ja välillä taas 600 tuosta kahdeksannesta päivästä lähtien. 
(PARHAIMMILLAAN LATAUS: 119 /LÄHETYS: 60 /PING: 15 Lähelle ja 19 Soneran omalla testillä(Helsinki))

Kaikki mahdolliset olen kokeillut mistä olen ite tietoinen, vaikka tiesin että niistä ei apua ole. 
3G:tä varmaan joutuu käyttämään, kun se 4G ei tunnu toimivan ja ei ole mitään tietoa missään. Se 3G toimii niin kuin 3G:n olettaa toimivankin, tasanen 20/3 ja pingi on korkeampi, mutta ei liian paha sekään, 40-50ms.

Laite on tuo Huawei E5186s-22a ja liittymä on Rajaton Liikkuva Netti L 150Mbit/s
(Täysin sama paketti kuin kaverilla joka asuu reilu kilometrin päässä ja sillä toimii täydellisesti)

Olen jättänyt vikailmoituksen, mutta ajattelin tänne vielä tulla avautumaa, ku ei tällä *******alla netillä oikeen muutakaan voi tehä, ku käydä kirjottaa foorumille.

Neljä mahdollista syytä,
1. Liittymää on taas säädetty jotenkin tai vastaavaa vikaa.(Luultavasti)
2. Huawein 4G on sanomassa ittensä irti(Tuskin, toimii kaverin puhelimen SIM-kortilla 21Mbps ja tasaisesti(21 megan paketti))
3. SIM-Kortissa vika(Tuskin, ei katkeile pitkäksi aikaa, että joutuisi käynnistämään uudestaan tai odottaa lataavan uudestaan)
4. Slovakki naapureiden uusi antenni+lautasantenni(Hyvin epätodennäköinen, kohdistettu täysin eri suuntaan ja väliä on kuitenki jonkun verran + oma liittymä ei toiminut paljoa paremmin kaverillakaan, vaikka asuu kerrostalossa, sillä yleensä toimii vähän paremmin, mutta vaikea verrata, kun on nii heitteleviä nuo nopeudet ollu viimeaikoina)


Eilen meni aamuun asti nopeuksia ja vanhoja antenneja testatessa, ei ollut ajasta ainakaan kiinni ja antenneista ei ollut apua nimeksikään.(Taas: vaikea verrata, kun heittelee nopeus) 

Mutta jos jollakin on jotakin vastaavaa ollut niin olisi hyvä tietää, että tarviiko tässä vaihtaa liittymää, korttia vai tuota masiinaa vai kaikkia. Tai jos joku tietää jotakin ei niin yleisiä ratkaisuja, boxin asetukset olen käynyt kaikki läpi. Kuudes päivä se toimi vielä yli 60 megasena.


3 kommenttia

Lisäystä vielä, toimii tasasesti tällä hetkellä 4G, mutta ei niin kuin pitäisi. 15/0,5 ja 22ms tai 6/18 ja 28ms

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Hei! Oletko testannut langallisesti vai langattomasti tuota nopeutta? Langallinen parempi vaihtoehto testeihin. Yksi mahdollisuus on se, että laite vaihtelee 4G -verkon eri taajuuksien välillä. Välillä käy huonommassa tukarissa. Kokeile siis lukittaa laite tiettyyn taajuuteen, kokeile kaikki 4G -taajuudet läpi ja valitse se, joka toimii parhaiten. Asetus löytyy Huawein valikoista.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@Purnipsi kirjoitti:

Hei!

 

Oletko testannut langallisesti vai langattomasti tuota nopeutta? Langallinen parempi vaihtoehto testeihin.

 

Yksi mahdollisuus on se, että laite vaihtelee 4G -verkon eri taajuuksien välillä. Välillä käy huonommassa tukarissa. Kokeile siis lukittaa laite tiettyyn taajuuteen, kokeile kaikki 4G -taajuudet läpi ja valitse se, joka toimii parhaiten. Asetus löytyy Huawein valikoista.


Näin juuri @Purnipsi!

 

Linkki tähän aiheeseen @Aatami187:

https://www.sonera.fi/asiakastuki/ohjeet/Huawei-E5186S?id=1420

 

Ohje sivulta 4G-yhteyden lukitsemiseen:

1. Kirjoita nettiselaimen osoiteriville verkkohallintasivun osoite 192.168.8.1 ja kirjaudu sisään. Käyttäjätunnus ja salasana ovat oletuksena admin.

 

Sieppaa1.PNG 

 

2. Klikkaa linkkiä Yhteysasetus ja valitse Mobiiliverkkoasetukset.

3. Valitse suositustilaksi Vain 4G tai Vain 3G. Voit tarkistaa oman alueesi 4G- ja 3G-kuuluvuuden Soneran kuuluvuuskartasta osoitteesta www.sonera.fi/kuuluvuus.

 

Sieppaa2.PNG

 

4. Klikkaa Käytä-painiketta ja vastaa avautuvaan ikkunaan OK.

 

Huomioi, että lukitessasi ohjelman käyttämään vain 3G-verkkoa tai 4G-verkkoa, ei modeemi käytä muita saatavilla olevia matkapuhelinverkkoja automaattisesti. Tämä voi aiheuttaa yhteysongelmia, jos siirryt alueelle, jossa kyseistä verkkoa ei ole saatavilla.

 

Muokattu 21.6.2016 klo 7.44

 

Minulla on kyseinen laite käytössäni kiinteänä että langattomana. Tämä ratkaisu auttoi pätkimiseen, koska laite ei enää hae automaattisesti verkkoa eri taajuuksien välillä. Käytän 4G 1800 MHz -yhteyttä koska tällä alueella toimii 800 ja 1800 MHz taajuus :smileyvery-happy:

 

Tämä on hyödyllinen sivusto: https://www.cellmapper.net/map joka näyttää tukiasemat ja yhteydet alueella (suuntaa antava) :smileytongue:

 

Tässä vielä aiheeseen liittyvä keskusteluni:

http://klaani.sonera.fi/t5/Puhelinliittymat-ja-mobiilinetti/Huawei-E5186-reitittimen-nettiyhteysongelmat/m-p/127269/highlight/true#M5874

Vastaa