Kysymys

3G verkon sulkeminen, Pohjois-Savo

  • 13 October 2023
  • 6 kommenttia
  • 301 katselukertaa

Kunniamerkki +2

Hei,

 

Kysyisin onko täällä tietoa mikä on Pohjois-Savossa tilanne 3G/4G- verkon lakkattuttamisen/päivityksen suhteen.  Asun siis Suonenjoella maaseudulla ja asiaa tutkittuani ja soitettuani mm. DNA:lle sain vastauksen että täällä Suonenjoen itäpuolella ei olla Suomen Yhteisverkon (DNA/Telia yhteisverkko) alueella.  Yhteisverkko näyttää loppuvan Cellmapperin mukaan noin 15 kilometrin päähän. Alueella on tällä hetkellä  Telialla vain 3G- verkko. Mastoon 2 kilometriä. 4G mastoon on matkaa linnutietä 9 kilometriä. 

Tuleeko 3G:stä 4G tai 5G vai 2G?

Kiitos!


6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei,

Olet oikeassa, Suonenjoki ei kuulu tällä hetkellä Yhteisverkkoon, Cellmapperista on helppo todeta, että missä raja liikkuu:

Telia ei ole kertonut vielä tuon alueen aikatauluja, mutta jos tukiasemassa on tällä hetkellä vain 2/3G, niin mitä todennäköisimmin se saa myös 4/5G:n. Todennäköisesti koko tukiasema päivitetään uuteen tekniikkaan. Näitä päivityksiä kannattaa tarkkailla Telian Kuuluvuuskartan “rakenteilla olevat tukiasemat” osiosta. Siellä on aina noin 3kk eteenpäin olevat. Toki jos annat jonkin paikannimen, niin on Telian moderaattorit tarkistelleet, mitä alueen verkolle on tapahtumassa.

Kunniamerkki +2

Hei,

 

Suonenjoen ja Leppävirran rajalla, lähimasto on Cellmapperissa 6402 (Band 8). Speedtestissä latausnopeus 5 Mb.

Rakenteilla olevien asemien kartassa ei näytä olevan Jyväskylän ja Kuopion välillä tällä hetkellä mitään.

 

Kiitos. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

Yhteisverkko on laajentumassa Suonenjoelle aikanaan, jolloin kaikki päivittyy 4/5G:ksi. Yhteisverkko poistaa ensi vuonna 3G:n pois käytöstä, kuten Teliakin.

Kunniamerkki +2

Hei,

 

Onko tilanteesta kuulunut mitään uutta? Yhteydet tuntuu hidastuneen. Cellmapper näyttää verkkona UMTS GSM 900.

 

Kiitos

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei,

 

Onko tilanteesta kuulunut mitään uutta? Yhteydet tuntuu hidastuneen. Cellmapper näyttää verkkona UMTS GSM 900.

 

Kiitos

Hei,

Suonenjoella näyttää olevan käynnissä jokin muutostyö:

 

Rakenteilla-kartassa ei näy tulevien kolmen kuukauden ajalle vielä päivityksiä. Tuosta sinisenä näkyvästä huoltotyöstä varmaan moderaattorit voivat kurkata, että tuoko se lisänopeuksia alueelle.

Kunniamerkki +2

Lisätietona 23.1 ollut huolto jossa sininen läiskä osui Suonenjoen itäpuolelle osui tänne asuinalueelle. (Iso läiskä Itä-Suomen alueella yleisesti). Yhteyksiin ei vielä vaikutusta. Aiemmin kyllä oli HSPA+ mutta nyt siis UMTS verkko toiminnassa. 

Vastaa