4G ei toimi Tampereen Kaukajärvellä

  • 29 August 2018
  • 2 kommenttia
  • 1 katselukerta

Luulisi jo tänä päivänä, kun operaattorit suunnittelevat 5G-verkkoja, että 4G toimisi kaupunkialueilla. Tampereen Kaukajärvellä ei toimi yleensä edes 3G, vaan eipä. Hyvin usein käytössä on EDGE tai GPRS yhteys, eli data ei liiku lainkaan. Kun kävelee ulos ja noin 20m kiinteistöstä, alkaa monesti myös 4G toimia.

 

Joskus Sonera-aikaan Soneran sivuilta löytyi paikka jättää palautetta verkon kuuluvuudesta, mutta ilmeisesti Telia tietää verkkonsa olevan aivan muuta kuin kuuluvuuskartoissa väritetty. Olen kyllä pitänyt meteliä Telian verkon huonoudesta ja saanutkin usean kaverin valitsemaan sen sijaan kilpailijan liittymän. Nyt alkaa itselläkin tulla mitta täysi - ilmeisesti kuuluvuutta voi parantaa vain operaattoria vaihtamalla.


2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Hei @KATSalonen ja tervetuloa Telian yhteisöön! Kannattaa varmaan kokeilla ennen operaattorin vaihtoa sisäkuuluvuutta prepaid liittymillä Elisalta ja DNA:lta.Tässä hieman tietoa sisäkuuluvuudesta 4G:llä, mitkä asiat vaikuttavat siihen ja kuinka voidaan sitä parantaa :https://www.telia.fi/asiakastuki/liittymat/puhelimen-kaytto/sisakuuluvuuden-parantaminen

Ongelmana saattaa olla talon eristykset ja ulkoseinien materiaali, joka blokkaa signaalin tulemasta sisään. Onko ikkunoiden vieressä parempi signaali vai vetääkö sielläkin nollia? Itse joudun joskus siirtymään ikkunan viereen nettiä käyttäessäni asuinrakennuksen ääni- ja lämpöeristysten ja betoniseinän paksuuden takia.

 

Cellmapperistä,https://www.cellmapper.net/map kannattaa tarkistaa alueen kuuluvuus sekä mastojen säteilysuunta, ja asettua mastoa lähinnä olevan ikkunan viereen niin yhteyden kuuluisi olla parempi. Telialle voi myös laittaa kehitysehdotuksia uusien tukiasemien rakentamista ajatellen.

Vastaa