4G ei vaan toimi tietyllä alueella jossa pitäisi toimia

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 10 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Hei,

Voiko esim muutaman vuoden vanha sim-kortti olla syyllinen siihen ettei 4G toimi alueella jossa kuuluvuuskartan mukaan on erinomainen kuuluvuus joka suuntaan pitkän matkaa?

LTE verkko näkyy puhelimen verkkolistalla, mutta siihen ei pysty yhdistämän. Puhelin (Sony Xperia Z2) kyllä yhdistää 4G verkkoon esimerkiksi Keravan keskustassa, mutta asuinalueellani Keravan Virrenkulmassa ei 4G verkkoon pääse.

4 kommenttia

Minulle kerrottiin että oma sim-korttini vuodelta 2012 on 4G-yhteensopiva. Jossain toisaalla oli aiemmin kommentoitu että pitää olla vm. 2013 kortti. Tiedä sitten mitä uskoa.

Kuuluvuuskartat ovat todellakin liian optimistisia. Meilläkään ei 4G toiminut vaikka kartan mukaan ollaan parhaalla kuuluvuusalueella.
Hei JAASARTO!

Katsoin asiakasnumerosi perusteella liittymää ja nyt näyttää siltä, että liittymätyyppisi ei tue 4G-verkkoa. Liittymä siis tulee päivittää 4G-liittymäksi.
Moi!

Kertaalleen vaihdoimme liittymän 4G:ksi mutta verkkoa ei löytynyt ollenkaan (mokkula oli yhteysohjelmalla pakotettu 4G:hen). Ilmeisesti 1,5 km lähimmältä tukiasemalta on liian pitkä matka, kun välissä on pientä mäkeä ja puustoa. Ymmärsin että alueellemme on tulossa alkuvuodesta uusi 1800 Mhz tukiasema jolloin etäisyys puoliintuu. Silloin voisi kokeilla toimivuutta uudelleen.
Hei JAASAARTO!

Sinänsä noin 1,5 kilometrin etäisyys lähimpään 4G-verkon tukiasemaan ei ole liian pitkä, mutta liittymän käyttöosoitteen ja tukiaseman välinen maasto ja rakennuksetkin vaikuttavat kuuluvuuteen.

Toivottavasti alueen 4G-verkon peittoaluetta laajennetaan alustavien suunnitelmien mukaisesti, jolloin 4G-verkon kuuluvuus pitäisi olla hyvä myös sinun osoitteessasi.

Vastaa