4G kuuluvuus Äkäslompolo

  • 26 March 2018
  • 5 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Hei,

Minulla käytössä Telian liittymä ja Microsoft 950. Mökillä Äkäslompolon Karilantiellä jaan yhteyden läppärille, TV:lle jne kännykästä.  Puhelimessa tolppia 2-3 paikasta riippuen ja jaettuna video streami pätkii helposti.

 

Olisiko yhteys parempi ja vahvempi, jos hankkisin mobiilinetin/reitittimen? Entä olisiko ulkoantenni

järkevä vaihtoehto? Missähän päin Karilantietä kattava tukiasema mahtaa olla?


5 kommenttia

https://www.cellmapper.net -sivustolta näkee nettimastojen sijainnin. Kannattaa kokeilla sijoittaa puhelin sen ikkunan luokse, missä suunnassa lähin masto sijaitsee. Valitse Country 244 Finland ja Provider 36 Yhteisverkko, niin karttaan ilmestyy mastot.

 

Erillinen modeemi olisi parempi vaihtoehto. Puhelimia ei ole suunniteltu pitkäaikaiseen netinjakoon useille laitteille. Telialtakin löytyy modeemeita, voit tutustua vaihtoehtoihin täältä.


 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

@Mika992 kirjoitti:


https://www.cellmapper.net -sivustolta näkee nettimastojen sijainnin. Kannattaa kokeilla sijoittaa puhelin sen ikkunan luokse, missä suunnassa lähin masto sijaitsee. Valitse Country 244 Finland ja Provider 36 Yhteisverkko, niin karttaan ilmestyy mastot. Erillinen modeemi olisi parempi vaihtoehto. Puhelimia ei ole suunniteltu pitkäaikaiseen netinjakoon useille laitteille. Telialtakin löytyy modeemeita, voit tutustua vaihtoehtoihin täältä.


 


Totta! Ja joissain paikoissa ulkoisilla antenneilla saadaan ihmeitä aikaan. Erityisesti silloin jos asunto on energiatehokkaasti rakennettu -> radioaallotkaan eivät läpäise hyvin rakenteita -> saadaan ulkoisella antennilla siepattua signaali ja saatettua se kaapelia pitkin päätelaitteelle. Myös päätelaitteella on väliä. SYV-alueella hyötyy mahdollisimman kehittyneestä laitteesta. Ehkä tällä hetkellä en ostaisi uutta routeria (pois lukien Netgear MR1100), sillä tänä vuonna nähtäneen varmaankin uusia laitteita päätelaitepuolella. Tämä päätellen siitä, että nykyiset laitteet ovat max. cat6, ja SYV-alueella hyötyy.

Kiitos vastauksestasi. Lähin tukiasema Rantalantiellä, n. 1,5km päässä. Eilen Pääsiäislauantaina tarkistin yhteyden nopeuden Telian nettimittarilla: Download 1.5Mbps ja upload 3.5Mbps. Tietysti juuri Pääsiäisen aikaan kuorma myöskin suurimmillaan Äkäslompolossa. Kannattaako reititintä edes yrittää, parantaisiko tilannetta todella?

 

 

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Hei @Toppen!Siellä näyttää olevan häiriötä matkapuhelinverkossa ja jopa tuon tien varrella : https://www.telia.fi/asiakastuki/viat-ja-hairiot/hairiokartat/hairiokartta2Korjaus näyttäisi kestävän vielä 3 viikkoa, mutta laitoin viestiä tästä Telialle toisen asian yhteydessä. Toivottavasti nopeudet tuosta paranee ja tietenkin reitittimellä saa parempia yhteyksiä kuin pelkällä puhelimella, varsinkin jaettaessa sitä useampaan laitteeseen.

Samasta aiheesta on viestittelyä toisessa ketjussa, johon saatiin vähän lisätietoa juuri. Korjauksen alla on kyllä, mutta keliolosuhteet hieman viivästyttävät tätä valitettavasti. 

Vastaa