4G LTE

  • 11 December 2014
  • 20 kommenttia
  • 32 katselukertaa

Koska tulee Pelkosenniemen mastoon tai Pyhätunturin mastoon luvattu 4G-yhteys. Luvattiin ensin jo keväällä siirtyi syksyyn, ei vaan kuulu?
Minulle lähetettiin jo 4G LTE mokkula sitä varten.

20 kommenttia

Eipäs kuulu mtn. Kartta on vanhaa tietoa?
Hei aazie,

en tiedä millaiset suunnitelmat ovat aiemmin olleet, mutta nykyisen suunniltelman mukaan Pyhätunturilla olevaan mastoon on tavoitteena saada 4g-laajennus valmiksi lokakuussa 2014. Ihan vieressäsi olevaan tukiasemaan taas 4g-verkon valmistuminen vie vuoden 2015 loppuun. Pahoittelut omalta osaltani, että sinulle kerrotut suunnitelmat ovat muuttuneet ja viivästyneet.

Mikä tikkumalli sinulla on käytössäsi? Sopimukseesi kuuluva tikku tukee 3g-verkkoa ja liittymälläsi oleva palvelu on myöskin 3g-palvelu.
Juu, Huawei E 3276, ja näkyy kyllä 3G. Kiitos taas uusista lupeista.
Entinen E 3131 heitti pelaamasta, joten sain tuon 4G sopivan tilalle. Odotellessa....
aazie kirjoitti:
Juu, Huawei E 3276, ja näkyy kyllä 3G. Kiitos taas uusista lupeista.
Entinen E 3131 heitti pelaamasta, joten sain tuon 4G sopivan tilalle. Odotellessa....


Hei aazie,
no sittenhän sinulla on valmiina 4g-laite. Asiakasnumerollasi löytyvä liikkuvalaajakaistan nettipaketti on 3g-käyttöön ja se tulee vaihtaa 4g-palveluun ennen kuin voit tikulla käyttää 4g-verkkoa.
Lokakuu lopuillaan, eikä mtn kuulu. Luulisi tuon Pyhätunturinkin mastosta saavan 4g:n tai ainaskin dual carrierin, kun etäisyys näkyvään mastoon alle 20km linnuntietä? Siis suunta-antennit on.

e. niin vielä, kait tuo Telewellin reititin TW-LTE / 4G /3G 802.11ac pelaa teillä. Ainaskin manuaali lupaa. Siinä on tikkupaikka myös, eli ei tartte laittaa koneeseen. Tässä 2 ulkoista antennia ja 1 sisäinen, kaikki taajudet lupaa. En ole viel kokeillut, kun vasta sain, ADSL:llä mennään nyt ja 3g varana.
Sitten kun yhteys varmaa, vaihdetaan 4g.
Hei aazie,

Pyhätunturille on tullut nyt lokakuun puolivälissä 4G käyttöön.

Tuosta laitepuolesta, kannattaa testata. http://www.helpson.fi osaa antaa siihen sitten paremmin tukea.
Hups, eipäs ole tullut kokeiltua. Pitääkös mun muuttaa liittymätyyppiä?
http://www.speedtest.net/my-result/3864991197 Otti tuon Tampereelle?

Paras nopeus ollut 14.96 / 4.8


Syaani palaa välissä, nyt sininen, taas syaani eli ei oikein antenninsuuntaus onnistu. Lyhyenlaiset nuo kaapelit, pitää siirtää konetta vissiin.
Eli teenkös tyhjää työtä, kun 4g-mastoon matkaa vajaa 20km, masto kyllä näkyy. Mokkula pakotettu 4g:hen. Pitääkös minun vaihtaa liittymätyyppiäkin. Mokkula on se Huawei E 3276.


Tässä esimerkki ADSL 24/1 nopeudesta.

http://www.speedtest.net/my-result/3865002246
Ei tuo kuuluvuuskartta näytä edelleenkään Pyhätunturin mastoon kuuluvuutta, liekkös päivitys laahaa jäljessä? Eli taitaa mennä tuon lähimaston 3g:llä.

Jeps, asia selvisi. 4g LTE ei koske kuin pyhätunturin laskettelukeskusta ja lähialuetta. Kumma, kun toi minua lähellä oleva masto ei saanut vielä 4g:tä, vaikka asentajat noin lähellä? Siihen muistaakseni luvattu vasta ensi vuonna. No, silloin voidaan olla jo toisella operaattorilla, kun Saunalahdella on jo 4g täällä.
Hei aazie!

Pyhätunturin alueella oleva 4G-verkon tukiasema toimii taajuudella 1800 MHz, jolloin peittoalue ei todennäköisesti ulotu sinun osoitteeseesi.

Asiakasnumerosi perusteella tarkistettuna nimissäsi on Sonera Liikkuva Netti -liittymä, joka on 3G-verkon liittymä tällä hetkellä, joten tämä liittymä ei voikaan toimia 4G-verkossa, vaikka käyttäisitkin liittymää 4G-verkon kuuluvuusalueella. Onkohan sinulla käytössäsi jokin toinen liittymä, jossa on 4G-verkon ominaisuudet voimassa?

Osoitettasi lähinnä sijaitsevaan tukiasemaan on myös suunniteltu 4G-verkon käyttöönottoa, mutta tarkempi aikataulu ei vielä ole selvillä. Aivan lähiaikoina käyttöönotto ei kuitenkaan tapahdu.

Matkapuhelinverkkomme laajennuksista ja parannuksista löytyy lisätietoa osoitteessa:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... omeid=3417

Sivua päivitetään tällä hetkellä viikoittain, joten aivan reaaliaikaista tietoa laajennuksista ei löydy.
Elikkäs ei kannata vielä muuttaa 3g:tä 4g:ksi? Vai?
Hei aazie!

Peittoaluekarttastamme ei löydy aivan reaaliaikaista tietoa kuuluvuusalueista. Karttaa tullaan jatkossa päivittämään useammin.

Voit halutessasi päivittää liittymäsi 4G-liittymäksi, jotta voit testata, toimiiko 4G-verkko sinun osoitteessasi. Mikäli kuuluvuutta ei vielä kuitenkaan ole, voidaan liittymäsi palauttaa takaisin 3G-liittymäksi. Käytössäsi oleva Huawei E3276 toimii myös 4G-verkossa, joten uutta laitetta sinun ei tarvitse hankkia.
Hei aazie!

Oletkin jo ollut yhteydessä asiakaspalveluumme ja asiaa on käsitelty. En huomannut tarkistaa, että sinulla on myös kiinteän verkon laajakaista, joka osaltaan vaikuttaa asiaan.
Jeps, kiitos Tapani.
Olin todellakin yhteydessä ja teiltä soitettiin sekä sanottiin, että kokeilun takia soppari jatkuisi taas 2v. Siihen en lähtenyt, ihme touhua, kun vain epävarma kokeilu. Liitymillä hintakin sama. Eli oli 3g tai 4g. Panehan vauhtia asioihin (tyttäriin lähinnä ). :D

e. ei tässä hätää nopeuksissa ole, kun mobiili 3g menee 15/5 suuripirtein ja ADSL:

http://www.speedtest.net/my-result/3875100270
Tuo 4g kokeilu ei ole selvinnyt vieläkään. Ei ole soiteltu uudestaan?
aazie kirjoitti:
Tuo 4g kokeilu ei ole selvinnyt vieläkään. Ei ole soiteltu uudestaan?


Hei aazie,

luvattiinko sinulle soittaa uudelleen sopimuksen / 4g-päivittämisestä? Ymmärsin tuosta 1.11. kirjoittamastasi viestistä että olit ollut itse asiakaspalveluumme yhteydessä ja et ollut vielä kiinnostunut päivittämään sopimusta.
Jeps, kun ei, niin ei olla suosiollisia minun ehdotukseen. Menee liian monimutkaiseksi tämä jo.
Hei aazie!

Kieltämättä monimutkaiselta asia kuulostaa. Kyllä Sonerallakin on käytössä kahden viikon tyytyväisyystakuu, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että mikäli liittymä ei toimikaan asiakkaan vakituisessa kotiosoitteessa, on asiakkaalla oikeus peruuttaa etämyynnissä/puhelimitse tekemänsä tilaus 14 vuorokauden kuluessa.

Oliko tästä tyytyväisyystakuusta aikaisemmin mitään puhetta asiakaspalvelumme kanssa?
Ei ollut puhetta, eli he eivät valistaneet minua, vaikka tiesinkin asian. Sillä puhunkin monimutkaisuudesta ja sinun laittamisesta tytöt ruotuun. 😃
Nyt sain vastauksen tarjouskyselystä Saunalahdelta, 4g LTE+ Huawei B593 + sim, 16.90e / kk. Puhelinyhteydestäkin hyvä tarjous. ADSL:äähän sieltä ei saa, but antoivat kokeilla ja hyvin pelittää 4g. Tyly olis vaan maksaa kahta päällekkäin, no Sonera loppuu Toukokuussa. Mietitään tätä, kun kukaan ei enään Soneralta tätä huolehdi, siis, että olisin saanut kokeilla. Saati sitten infottu aspasta tuota kokeiluaikaa???

Nopeus parilla mittauksella kaverin liittymästä omalla E3276 tikulla 30-42 M / 10-15M ja nopeus näyttäisi olevan Dual Carrier. Hyvä kuites.

Vastaa