4G-nopeuksia Loviisassa


Olen tuossa tarkastellut tuota rakenteilla olevat verkot karttaa ja Cellmapperilla jo käytössä olevia tukiasemia Loviisan seudulla ja hiukan tuntuu siltä, että täällä seudulla alkaa verkko olla valmis. Toisaalta kun tarkastelee verkosta irtoavia nopeuksia tuntuu myös siltä, että verkko alkaa olla "ihan valmis". Aamuisin saa ihan järjestelmällisesti irti 30Megan latausnopeuksia, mutta näin iltaisin alkaa ihan turha usein olla vaikeaa saada edes sitä 10Megan vauhtia. Pahimmillaan ollaan jossain 4-5Megaa vauhdissa ja se tuntuu nyt tosiaan ikävän hitaalta kun jo ehti tottumaan yli 10Megan vauhteihin.

Eli oikastaan haluaisin kysyä mikä lienee tulevaisuuden visio. Olisiko odotettavissa jotain mikä voisi nopeuksia vielä palauttaa, vai onko nyt tyytyminen vaan vähitellen hidastuvaan maailmaan?


9 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

@RRuo58 kirjoitti:


Olen tuossa tarkastellut tuota rakenteilla olevat verkot karttaa ja Cellmapperilla jo käytössä olevia tukiasemia Loviisan seudulla ja hiukan tuntuu siltä, että täällä seudulla alkaa verkko olla valmis. Toisaalta kun tarkastelee verkosta irtoavia nopeuksia tuntuu myös siltä, että verkko alkaa olla "ihan valmis". Aamuisin saa ihan järjestelmällisesti irti 30Megan latausnopeuksia, mutta näin iltaisin alkaa ihan turha usein olla vaikeaa saada edes sitä 10Megan vauhtia. Pahimmillaan ollaan jossain 4-5Megaa vauhdissa ja se tuntuu nyt tosiaan ikävän hitaalta kun jo ehti tottumaan yli 10Megan vauhteihin.Eli oikastaan haluaisin kysyä mikä lienee tulevaisuuden visio. Olisiko odotettavissa jotain mikä voisi nopeuksia vielä palauttaa, vai onko nyt tyytyminen vaan vähitellen hidastuvaan maailmaan?


Eikös tuolla seudulla ole valokuidun saatavuus ihan mallillaan? Melkein jos se ei kohtuuttoman kallis, käyttäisin sitä. Mitäs on signaalin laatu, RSRQ ja SINR? Vaikka olisi vahva signaali, tulisi sen olla myös laadukas.

Valokuitua saa ihan vaan 3000€ halpaan hintaan, joten ei nyt näillä näkymin kiinnosta. Signaalin laatu on ihan tasaisen samaa aamulla ja illalla, mutta illalla sen kautta tulee vaan huomattavasti vähemmän bittejä.

Antenneja on tullut ostelluksi ja käännellyksi ja signaaleja ihmeteltyä moneen kertaan, mutta kun ei vaan iltaisin tule enemmän bittejä niin ei tule. Tosin tiedän ihan hyvin, että minun laitteissanihan se on ongelma on, mutta kunhan heitin kysymyksen.

Oletko testannut muut operaattorit? Se on useimmiten helpoin tapa saada paremmat nopeudet. Ja mitä tulee siihen kuidun rakennusmaksuun, niin hyvää ei saa halvalla. Jos saatavuus on kuitenkin tuolla hinnalla, kannattaa kysellä LPO :lta saako maksun ositettua esim. 5 vuoden ajalle liittymämaksun yhteyteen.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

@RRuo58 kirjoitti:


Valokuitua saa ihan vaan 3000€ halpaan hintaan, joten ei nyt näillä näkymin kiinnosta. Signaalin laatu on ihan tasaisen samaa aamulla ja illalla, mutta illalla sen kautta tulee vaan huomattavasti vähemmän bittejä.Antenneja on tullut ostelluksi ja käännellyksi ja signaaleja ihmeteltyä moneen kertaan, mutta kun ei vaan iltaisin tule enemmän bittejä niin ei tule. Tosin tiedän ihan hyvin, että minun laitteissanihan se on ongelma on, mutta kunhan heitin kysymyksen.


Jos minulle tarjottaisiin kuitua tuohon hintaan, ottaisin sen. Nostaa paljon rakennuksen arvoa, kun on tietoliikenne kunnossa. Kuitu=vakaus, mobiili=epävakaus. Laatu maksaa... Kuten Kimppikoo kirjoitti, miten muut operaattorit toimivat?

Valitettavasti on tullut testattua muutkin operaattorit ja tässä osoitteessa Soneralla on ehdottomasti paras kuuluvuus.

Tuo kuidun hinta on minusta vaan liian kova. Jos tosiaan pitää ensin Loviisan Puhelimelle maksaa kuidun vetämisestä niin että tekeevät kunnon voiton ja sitten pitää vielä maksaa sen kuidun käytöstä 50€ kuussa, että saa edes 100/50 yhteyden niin saavat kuitunsa pitää. Tiedän hyvin että se on yksi syy miksi täälläpäin on 4G yhteydet enemmän tai vähemmän ruuhkaisia. Tunnen useamman kaupungin keskustassa asuvan, joka saisi kuidun hiukan halvemmalla, mutta silti käyttää 4G:tä.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

@RRuo58 kirjoitti:


Valitettavasti on tullut testattua muutkin operaattorit ja tässä osoitteessa Soneralla on ehdottomasti paras kuuluvuus.Tuo kuidun hinta on minusta vaan liian kova. Jos tosiaan pitää ensin Loviisan Puhelimelle maksaa kuidun vetämisestä niin että tekeevät kunnon voiton ja sitten pitää vielä maksaa sen kuidun käytöstä 50€ kuussa, että saa edes 100/50 yhteyden niin saavat kuitunsa pitää. Tiedän hyvin että se on yksi syy miksi täälläpäin on 4G yhteydet enemmän tai vähemmän ruuhkaisia. Tunnen useamman kaupungin keskustassa asuvan, joka saisi kuidun hiukan halvemmalla, mutta silti käyttää 4G:tä.


No jopas, kovaa hintaa on hyvä pitää, kun ei oikein muuta yhteyttä ole saatavilla, ja ihmiset kuitenkin ostavat. :smileyfrustrated: Lisää kapasiteettia tuonne pitäisi operaattoreiden tuoda. Voihan sellainen olla jopa suunnitelmissa, tiedä sitä?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Lisäkapasiteetista kannattaa  olla yhteydessä Asiakaspalveluumme tai laittaa viestiä tarkempien osotteiden kera Omien Sivujen kautta. Sieltä löytyy kuuluvuuspalaute jota kautta viestiä saadaan eteenpäin verkon suunnitteluun.

Eli maksat mieluummin pari kymppiä kuussa 5 Mbit/s nopeudesta kuin viisi kymppiä taatusta 100 Mbit/s nopeudesta? Mielestäni ihan hyvä hinta/laatusuhde kuituliittymässä kun vertaa tuohon mobiiliin!

Mutta eipä muuta kuin hyviä surffailuja ja kapasiteetin nostamisen odottelua. 

Laitoin kuuluvuuspalautetta, chattasin ja soitin ja kitisin, että aamuisin vielä saa melkein 30 megaa, mutta iltaisin vaan 2-3 megaa, eikä mikään auttanut. No laittamalla modeemiin DNA:n simmin korjaantui laitteissani oleva ongelma jonkin verran. Nyt tulee taas melkein 20 megaa. Kyllä helpotti oloa huomattavasti, kun voi iltaisinkin taas katsoa edes yle areenaa ilman pätkimistä.

Vastaa