4G suuntaaminen Tampere Kiveliö

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 5 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Mihin "kellonsuuntaan" kannattaisi 4g ristipolarisaatioantenni kääntää täällä Itä-Tampereella?
Katuosoiteeni näkyy asiakasnumeron takaa.

Onko Linnainmaan tukiasema lähin? Se taitaa olla hieman haasteellinen suoraan edessä olevien rakennusten vuoksi.
Onko Kangasala puoleiselle Aisakellontien kentän uudelle mastolle tulossa länteenpäin suuntaavaa 4g tukiasemaa? Sinne olisi lähes esteetön yhteys ja lyhyt matka.

3 kommenttia

Hei tuukeka!

Kiitos viestistäsi. Tällä hetkellä osoitettasi lähinnä sijaitseva Soneran 4G-verkon tukiasema on Hussankadulla, ja sinun osoitteestasi katsottuna suunnassa kello 11 ja etäisyys on noin 600 metriä. Kyseinen tukiasema toimii 4G-verkon taajuudella 1800 MHz. Tukiasema on tosin melko lailla samassa suunnassa kuin mainitsemasi noin 2,5 kilometrin etäisyydellä oleva Linnainmaan tukiasema.

Aisakellontiellä olevassa tukiasemassa otetaan alustavan suunnitelman mukaan 4G-verkko käyttöön noin vuoden kuluttua. Samassa suunnassa eli kello viiden suunnassa, mutta hieman kauempana (n. 1,5 kilometriä) Vatialantiellä olevassa tukiasemassa otetaan 4G-verkko käyttöön alustavan suunnitelman mukaan ensi kesään mennessä.

Aisakellontiellä oleva tukiasema tulee toimimaan 4G-verkon taajuudella 800 MHz ja Vatialantiellä oleva tukiasema puolestaan taajuudella 1800 MHz. Kyseessä ovat alustavat suunnitelmat, joten aikatauluihin voi vielä tulla muutoksia puoleen tai toiseen.
Kiitos kattavasta ja selkeästä vastauksesta! Uskon että tästä on apua muillekin lähiseudun asiakkaille.
Vaihtoehtojahan oli paljon ja varsinkin ensi vuoden puolella lisää.
Näiden tietojen perusteella suuntasin antennin nyt Hussankadulle ja hyvältä vaikuttaa kun liittymässä on tuo 50 Mbit/s maksiminopeus.
http://www.speedtest.net/iphone/1032513137.png
http://www.speedtest.net/my-result/i/1032513137
Hei tuukeka!

Kiitos viestistäsi. Erittäinkin hyvältä kyllä näyttävät nopeustestien tulokset. Myös lähtevän liikenteen (upload) nopeudet ovat hyvällä tasolla.

Sonera Liikkuva Netti Aito 4G Teho - ja Aito 4G Max -liittymien lähetysnopeutta onkin nostettu nopeudesta 5 Mbit/s nopeuteen 50 Mbit/s, joka on siis teoreettinen maksiminopeus. Voidaankin siis sanoa, että liittymäsi maksiminopeudet ovat 50/50 Mbit/s.

Vastaa