4G todella hidas vaikka 200M liittymä


Empä olis uskonut että littymän nopeus olis noin HIDAS Taitaa lähteä liittymä vaihtoon piakkoin jos tää jatkuu Edit MinnaLN: kuva upotettu postaukseen.


12 kommenttia

Tervetuloa Yhteisöön @pasihei07! Toivottavasti löydät täältä kiinnostavia aiheita ja hyödyllisiä artikkeleita. :smileyhappy: Mobiiliverkon toimivuuteen vaikuttaa tukiaseman käyttäjämäärät ja sinun sijaintisi tukiasemaan nähden. Oletko huomannut muuttuuko nopeudet, jos olet jossain toisessa osoitteessa?

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +7

Morjens.

 

Olisi mielenkiintoista tietää myös sijainti huonolle yhteydelle (kunnan / kaupungin tarkkuudella).

 

Kesälomien alkaessa verkot joutuvat melkoiselle koetukselle kun käyttäjien määrä lisääntyy koululaisten ollessa vapaalla.

 

Saman huomasin itsekin kun kotona (pohjois-savossa) otin aamulla nopeustestin. Maanantait on muutenkin täällä tukkosia päiviä. Sivukylillä tilanne voi olla vielä heikompi kun mökkiläiset saapuvat lomien viettoon.

 

Voihan siellä olla tukiasemassakin "bitti vinossa". Mitä itse ymmärrän tuosta tuloksestasi niin tukiasema on kuormittunut käyttäjämäärään nähden. Itse otan yleensä 3 mittausta peräkkäin ja katson mittausten keskiarvon.

 

Ongelman pitkittyessä yhteys tekniseen tukeen... Ei se yhteys välttämättä ole yhtään parempi toisellakaan operaattorilla. Tässä on toki paikkakuntien välillä eroja, riippuen verkon laajuudesta ko alueella.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Signaalinvoimakkuus (RSRP) on hyvä, mutta RSRQ ja SINR ovat luokattomia. Nuo ovat laadun mittareita. Noilla arvoilla toimintaotoiminta onkin väistämättä noin huonoa. Koska RSRP on noin hyvä, lienet paikassa, johon kuuluu useampi tukiaseman tai eri tukiasemien solut. Olet kenties lähellä tukiasemaa. Voi olla, että et saa tilannetta parannettua mitenkään. Puhelimissa ei voi oikein lukita taajuuttakaan. Kontaktoisin Telian aspaa, jotta voisivat katsoa, miltä näyttää heidän päästään asennointisi tukiasemaa kohtaa ja mitä tukiasema on syönyt.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

@pasihei07@  kirjoitti:

Empä olis uskonut että littymän nopeus olis noin HIDAS Taitaa lähteä liittymä vaihtoon piakkoin jos tää jatkuu

 

Edit MinnaLN: kuva upotettu postaukseen.Ilmeisesti tukiasemassa on vain B20 800 MHz (tai sitten muita taajuuksia ei ole jostain syystä cellmapperiin rekisteröitynyt) eli siellä on vähän kapasiteettia ottaen huomioon että ollaan kaupunkialueella.

 

Signaali on aika vahva, mutta laatu luokaton ja häiriöitä kammottavasti. Käyttöpaikkasi lienee semmoinen, että operaattorin vaihto on todennäköisesti ainoa vaihtoehto, jolla voi merkittävästi parantaa tilannetta nopeasti.

 

Onko tuo nopeustesti tehty tietokoneella, jossa puhelin on hotspottina vai onko sulla myös erikseen mokkula? Mikä puhelin ja/tai mokkula käytössä?

OnePlus 6t + LG G3 ja wifi hotspot joilla testattu

@pasihei07  Tästä olisi hyvä ottaa yhteyttä meihin niin päästään katsomaan tilannetta tarkemmin. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

@pasihei07@  kirjoitti:

OnePlus 6t + LG G3 ja wifi hotspot joilla testattu


Jos paikansin oikein tuon kohteen niin tuossa Riihimäen lukiolla olevalla Telian tukiasemalla on vain 800 MHz B20. Voi toki olla, että siellä on myös B3 1800 MHz, mutta nopeuksien perusteella ei taida olla. Pystyykö Telia vahvistamaan onko tukiasemassa B3:sta ollenkaan? Tukiasema on ihan tukossa todennäköisesti latauskaistan osalta.

 

Telian kuuluvuuskartalla ei myöskään näkynyt parannuksia alueella. Jos ei Telia lupaile pikaista parantumista tuohon tukiasemaan niin näkisin, että joudut vaihtamaan operaattoria, jos haluat parempia nopeuksia. 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +13

Mainitsemallasi Riihimäen lukion lähellä olevalla tukiasemalla on käytössä tällä hetkellä 800 MHz taajuus. Tukiasemalle on tulossa uusia taajuuksia käyttöön, mutta tarkemmasta aikataulusta ei ole vielä varmuutta, joten sen vuoksi se näy vielä Telian kuuluvuuskartan tulevissa verkon parannustöissä.  Mainitulla tukiasemalla on ollut häiriöitä sekä eilen että toissapäivänä. Tällä hetkellä häiriöitä ei ole nähtävissä, mutta mikäli ongelmat jatkuvat, niin niistä olisi hyvä kirjata häiriöilmoitus  

Vaihdan takas Elisalle koska se jotenkin toimii. Niin jos 200M liittymä ja lataus nopeus on 1,2 niin en ala maksamaan tuosta tyhjästä nopeudesta.

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

Toimiipa kyllä erityisen heikosti verkko kyseisessä osoitteessa. Olethan kerennyt olla jo yhteydessä asiakaspalveluumme jotta alueen tilanne voidaan tarkistaa? Tarvittaessa palaute huonosta toimivuudesta viedään eteenpäin verkonsuunnitteluumme. Mikäli alueella ei selkeää syytä hidastelulle esimerkiksi vian vuoksi ole havaittavissa on operaattorin vaihto todennäköisesti ainoa tapa nopeasti korjata tilanne.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

@KaPetri@  kirjoitti:

Toimiipa kyllä erityisen heikosti verkko kyseisessä osoitteessa. Olethan kerennyt olla jo yhteydessä asiakaspalveluumme jotta alueen tilanne voidaan tarkistaa? Tarvittaessa palaute huonosta toimivuudesta viedään eteenpäin verkonsuunnitteluumme.

 

Mikäli alueella ei selkeää syytä hidastelulle esimerkiksi vian vuoksi ole havaittavissa on operaattorin vaihto todennäköisesti ainoa tapa nopeasti korjata tilanne.


 

Näyttäisi siltä, että Telia on vuoden 2015 jälkeen unohtanut kokonaan Riihimäen, valitettavasti. Onkohan verkkosuunnittelija ollut ihan ajan tasalla kaupungin tilanteen suhteen. Keskustasta löytyy edelleen ainakin 4 tukiasemaa, joissa pelkkä B20 800 MHz. Tämä kapasiteetti ehkä riittää maaseudulla, mutta ei todellakaan kaupungissa vuonna 2020.

 

 

Tämän kapasiteetin puutteen osoittaa myös se, että käyttäjä saa 0,8 Mbit/s download nopeutta, vaikka signaalin voimakkuus on hyvä. Toki sijainti tukiasemaan voi muuten olla hieman epäoptimaalinen, mutta toivoisi kyllä, että kaikkialle tuonne tulisi vähintään B3 nykyisen B20 rinnalle ja ytimeen B7 samalla kun kerta päivittää ettei heti lopu kesken.

 

Hieman myös ihmetyttää, että päivityksistä ei vielä edes tarkempaa tietoa esim. lukion katolle vaikka varmaan KPIt ovat olleet täysin punaisella jo pidempään. 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +13

Katselin Riihimäen alueen tilaa ja sinne on tulossa junaratojen lähelle parannusta (laittamassasi kuvassa ID141482). Verkonsuunnittelussa näitä seuraillaan ja parannetaan verkkoa mahdollisuuksien mukaan.  Huhtimon ja Taipaleen -kaupunginosiin on tulossa parannusta kesän jälkeen paremmilla yhteysnopeuksilla. 

Vastaa