apn "prointernet" toimii miten sattuu


Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

apn "prointernet" toimii miten sattuu

 

nyt olen huomannut että prointernet menee kahteen tilaan sattuman varaisesti, joko palomuurattuun tai auki tilaan. testit ovat kohdennettua, siis en testaa joka porttia vaan valikoiden sopivia koska muuten menisi koko päivä (tai viikko). lisäksi tuntuisi olevan jotain reititys hidastelua sisääntulevassa liikenteessä. jos joku pro käyttäjä voisi testailla niin olisi kiva tietää lisää.

 

palomuuratussa tilassa vain sisääntulevassa udp 500, 1024-65535 on sallittu. myös 1900. tcp on kiinni.

 

auki tilassa melkein kaikki on auki, tosin udp 162 oli kiinni. 1900 oli tosin auki.

 

prointernet ei näytä toimivan virallisen selosteen perusteella mutta tämä arpa peli hämmentää enemmän. sitä ei voi pitää hyväksyttävänä.

 

opengate tuntuisi toimivan määrätietoisemmin mutta portti 1900 oli kiinni siellä.


6 kommenttia

Kunniamerkki +12

Sellaista se on mobiililaajakaistojen kanssa, 5G:hen et saa julkista IP:tä lainkaan. Muistaakseni tuo satunnaisuus tuli siitä että niitä prointernet julkisia IP osoitteita on rajattu määrä ja jos niitä ei ole vapaana kun yrität, niin sitten saat tyytyä NATattuun yhteyteen eikä siihen ole olemassa mitään kontrollia tai kiertotapaa eli se toimii just tuolla tavoin randomina miten sattuu.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

minun tapauksessa prointernet osoitteella on tullut aina julkinen ip. ip numerolla voi olla vaikutusta että onko toiset (prointernet) ip:t erilaisia toisiin verrattuna.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@lasselusse, nyt tuli takauma vuoteen 2013. Tein noihin aikoihin pariinkin otteeseen vikailmoituksen prointernetistä, kun yhteydet toisiin Telian liitttymiin eivät toimineet.

 

Ensimmäisellä kerralla vika korjattiin. Toisella kerralla yllättäen ilmoitettiinkin, ettei Telia enää korjaa prointernetin vikoja ja kaupiteltiin opengatea. Pakkoraossa tilasin sen, mutta vajaan vuoden kuluttua opengateenkin tuli reititysongelmia.

 

Silloin sai riittää. Irtisanoin opengate-lisäpalvelun ja siirryin hoitamaan sisääntulevan liikenteen VPN-yhteyksin.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@SINAD@  kirjoitti:

prointernet julkisia IP osoitteita on rajattu määrä ja jos niitä ei ole vapaana kun yrität, niin sitten saat tyytyä NATattuun yhteyteen


APN internet toimi joskus vuosia sitten noin, mutta nykyään sieltä tulee aina yksityinen ip-osoite.

 

APN prointernet saat aina julkisen ip-osoitteen, mutta palomuuraus ja reititettävyys muihin Telian ip-osoitteisiin vaihtelee osoite osoitteelta.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

@lasselusse@  kirjoitti:

minun tapauksessa prointernet osoitteella on tullut aina julkinen ip. ip numerolla voi olla vaikutusta että onko toiset (prointernet) ip:t erilaisia toisiin verrattuna.


sanoinpa huonosti, tarkoitin että ip-numero voi vaikuttaa palomuuriin ja reititykseen.

 

ei kuulosta hyvältä nyt. jos tää prointernet-arvonta on lopullista niin eihän tällä tee oikeastaan mitään ja oikeastaan pitäisi poistaa (tai korjata).

 

tuli tässä mieleen globetel nettinopeus arvonta, siis nopeus on joko 1Mbit/s tai 4Mbit/s. kyse on tavallisesta netistä mutta onko vika telian taustajärjestelmissä. globetel käyttää telian verkkoa.

@KaPetri kirjoitti:


Verkon ylläpidon mukaan APN prointernet osoiteavaruuksien välillä ei tulisi olla eroja mitkä portit on käytettävissä tai mitkä eivät ole.  Jos eroavaisuuksia huomaatte niin voimme häiriöilmoitusten kautta tilannetta tutkia tarkemmin. Liitättehän tiketille tarkat verkko-osoitteet ja mahdollisimman tarkat tiedot omasta laiteympäristöstä.


Ylläoleva on ketjusta Prointernet osoitteiden ja pingauksien haasteet. Jatketaan keskustelua siellä 🙂> 

Vastaa