Skip to main content

Paikkana kylän keskusta Riistavesi, Kuopio. Telian 4G on ollut jo pidemmän aikaa tosi hidas. Latausnopeus Max 4Mbit/s. Liittymänä nyt Yhteys puhelimeen L-paketti. Naapurit on valitellu samaa ilmiötä.

Ilouutista pukkaa: helpotusta verkon tukkoisuuteen on tulossa Riistaveden tukiasemaan kapasiteetin lisäyksen muodossa. Aikataulun toimenpiteelle on jo ennen juhannusta ja sehän on tässä ihan kohta jo käsillä. :)


Jaa a tiiä siitä iloisuudesta. Nopeudet tippunut tosi huonoiksi. Normi nopeudet vaihtelee nykyään 0,5 - 2 Mbit/s kun tässä aikaisemmin ollut vähintään 10 Mbit/s ja parhaimillaan jopa 45 Mbit/s. Ja mobiilinetti ainut mahdollinen meillä. Liekkö se kapasiteetin lisäys muuttanut peilien suuntia? Sama ongelma naapureillakin.


@Jope81Ei hätää, kapasiteetin lisäys jouduttu siirtämään hivenen eteenpäin, mutta nyt tulisi apuja heinäkuun loppuun mennessä. En arvo näitä päivämääriä hatusta, vaan uskoisin tuon nyt olevan siinä ajankohdassa.


Ja seuraavaksi heinäkuun lopussa....

"Ei hätää, kapasiteetin lisäys jouduttu siirtämään lokakuulle."

 

Mitä tästä seuraa...

Asiakkaat ehtivät vaihtaa toiselle operaattorille. Kapasiteetin lisäystä ei tarvitakaan ja se siirretään jonnekin tulevaisuuteen. 

Näin se homma etenee....

 

Jos kuitenkin jää Telian asiakkaaksi, kannattaa nyt ensihätään kokeilla pakottaa päätelaite käyttämään vain maksimissaan 3G-verkkoa (eli ei mene 4G-verkkoon), Saattaa toimia nopeammin.

Olen itsekin tämän maininnut monta kertaa ja mainitsen sen edelleen. Paikassa jossa vierailen säännöllisesti on 4G-verkko. Päätelaitteet menee siihen ja käyttää sitä. Nopeus on kuitenkin vaivaiset 1..3 Mbit/s. Kun pakotan laitteet pois 4G-verkosta nopeus on n. 20Mbit/s. Tämä tilanne ollut ko. paikkakunnalla jo monta vuotta!

 

Syy tähän on täysin Telian. 

Paikkakunnalla on keskustan tuntumassa kaksi tukiasemaa. Ne ovat kuitenkin niin etäällä keskustasta, etteivät ne palvele taajaman asukkaita. Sitä vastoin aivan keskustassa juna-aseman kupeessa on Telian 3G-tukaisema, onneksi. Se toimii kuten tuo kertomani nopeuskin jo paljastaa. Taajamassa ei missään 4G-toimi hyvin, kun olen sitä kokeillut. Ainoastaan tuo 3G.


Vastaa