Skip to main content

Elikkäs mulla on tuo 200m rajaton liittymä ja tossa eilis illalla Tampereen keskustassa ihmettelin miks netti pätkii jumalattomasti niin katoin sit speedtesterillä nopeuden niin oli lataus 1mbs ja lähetys 2mbs. Tänään kokeilin sitten Hämeenlinnan suunnalla niin silti vain max 27mbs. Mikä homma kannattaako tästä nyt alkaa johonkin aspaan räyhäämään vai onko tää ihan normaalia telian toimintaa?

Hei @Laeppaenen ja tervetuloa Telia yhteisöön.



 



Heikkoa nopeutta olet saanut Tampereen keskustan alueella. Katsoitko oliko laitteesi tuolloin 3G- vai 4G-verkossa? Mikä puhelin sinulla on käytössä ja olithan sen verkkoasetukset kerennyt nollata?



 



Langattomalle 4G-yhteydelle on tyypillistä nopeuden vaihtelu. Saavutettava nopeus on monen tekijän summa. Käytössä olevan laitteen ominainaisuudet, verkon signaalin voimakkuus, käytettävissä oleva taajuus/taajuudet sekä taajuuden ruuhkaisuus määrittävät millaisen nopeuden laite verkosta saa. 4G-verkossa liittymille luvataan palveluehtojen mukaan vähintään 10Mbit/s nopeus, maksimi on liittymälle tilattu maksiminopeus.



 



Asiakaspalveluun yhteydenotto ei tule asiaa korjaamaan. Kyseessä on tekniikkaan perustuva ominaisuus ei niinkään Telian tapa toimia.


Vastaa