Kysymys

huawei 525 ja zte mc7010 propleema

  • 20 October 2023
  • 7 kommenttia
  • 152 katselukertaa

Kunniamerkki +1

Eli lähtötilanteessa Reitittimenä 525 huawei 4g. Siinä yhdessä portissa pöytä PC. toisessa dell läppäri valvontakameroita 9kpl pyörittämässä & nauhoittamassa ulkoiselle 3Tt kovalevylle 24/7. 3 portissa kaapeli menee eri rakennukseen jossa ZyXEL GS-1008HP -8-porttinen POE kytkin. Siitä kaapelein poe kameroihin ja TP-LINK CPE210 WiFi-tukiasemiin 2 kpl, välittävät 4 kameran kuvat. sekä kaapeli “talliläppäriin. lisäksi 1 kamera yhteys suoraan huawein reitittimeen (Wifi). Toimii hyvin ja ulkopuolelta pääsen puhelimella tsekkaan mitä siellä&pihalla tapahtuu, mutta ;)  

Nyt tarkoituksena laittaa ZTE mc7010 katolle...lisää nopeutta nettiin !

Kokeiltu systeemiä, mutta en pääse ulkoa kameroihin kiinni. . Huawei Ethernet-asetuksista valittu "dynamic IP" WAN (4 portti huaweissa)  jossa ZTE on kiinni. Nopeutta on tosi hyvin !

ZTE ihan resetoituna vakio asetuksiin...enpä kyllä ole sen asetuksiin edes päässyt 

Tarkoitus käyttää Huawein wifi verkkoa jatkossakin

Mistä voisi kiikastaa.? 


7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Tehdasasetuksilla APN on väärin, eli internet. Aloita vaihtamalla ZTE mc7010:n asetuksista APN joko prointernet, tai jos tilaat Yhteyspiste-lisäpalvelua, opengate.

Seuraava mahdollinen ongelma liittyy 5G:hen. En ole varma, toimiiko APN prointernet 5G-verkossa. Tarvittaessa kokeile uudelleen pakottamalla ZTE mc7010 4G-verkkoon..

Kolmanneksi tarkasta, toimiiko ZTE mc7010 siltaavassa bridging vai reitittävässä routing tilassa.

Jos se on siltaavassa tilassa, yhteys ZTE:n ja Huawein välillä on ok.

Mikäli se on reitittävässä tilassa, joudut lisäämään ZTE:n asetuksiiin sen Huaweille antaman IP-osoitteen ZTE:n DMZ-toimintoon. Vasta sen jälkeen liikenne ohjautuu ZTE:ltä Huaweille oikein.

Kunniamerkki +1

Kiitoksia ohjeista 🤔. Ei ole 5G yhteyttä, eli 4G edelleen käytössä. Olen yrittänyt päästä ztehen käsiksi, mutta onnistumatta 🤔 mutta pitääpi yrittää.. Onko nämä asetukset "operaattori sidonnaisia" mahku käyttää myös DNAn simmiä

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Ei ole 5G yhteyttä, eli 4G edelleen käytössä.

Hyvä, sitten voit kopioida ZTE:n asetuksiin saman APN:nän, prointernet tai opengate, mitä käytit Huaweissakin.

Olen yrittänyt päästä ztehen käsiksi, mutta onnistumatta 🤔 mutta pitääpi yrittää..

Mahtaako ZTE:ssäsi olla yleinen vai operaattorikohtainen laiteohjelmisto?

Yleisesti ottaen ZTE MC7010 hallintaan pitäisi päästä osoitteella http://192.168.254.1, mutta jos laite on hankittu esimerkiksi Dna:lta, hallintaosoite onkin http://192.168.8.1. Tämä menee päällekkäin Huawei B525:n oletusasetusten kanssa, jolloin hallintaan ei pääse, kun reititin on välissä.

Kannattaa kokeilla kytkeä asetusten muuttamisen ajaksi tietokone suoraan ZTE MC7010:n virransyöttöyksikköön ja katsoa, pääseekö sitten hallintaan.

Huomaa, että ZTE osaa hakea vain yhden IP-osoitteen matkaviestinverkosta kerrallaan. Näinpä sillatussa tilassa asetusten muuttamisen jälkeen, kun kytket Huawein takaisin ZTE:hen, netti ei välttämättä toimi. Tällöin katkaise hetkeksi virrat ZTE:stä ja kytke ZTE:hen virta takaisin. Odota hetki, jotta ZTE saa verkkoyhteyden ja käynnistä sen jälkeen vielä Huawei uudelleen.

Onko nämä asetukset "operaattori sidonnaisia" mahku käyttää myös DNAn simmiä

Kyllä, APN-asetukset ovat operaattorikohtaisia. Dna:lla joulukuusta 2016 alkaen julkinen.dna.fi. Mikäli liittymätyyppi ei ole kertaakaan vaihtunut tuon jälkeen, APN saattaa olla data.dna.fi. Huomaa, että Dna:n niin kutsutuissa puhelinliittymissä julkinen.dna.fi sekä data.dna.fi eivät toimi.

Kunniamerkki +1

Tuli mieleen, mitä tarkoitetaan että zte ei saa olla internetissä jotta hallintasivuille pääsee?

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Tuli mieleen, mitä tarkoitetaan että zte ei saa olla internetissä jotta hallintasivuille pääsee?

Liekö väärinymmärrys, kun silloinhan hallintasivulle ei pääsisi muutoin kuin ottamalla sim-kortin pois ulkoyksiköstä.

Tuolla on varmaankin tarkoitettu, ettei ZTE anna muuttaa asetuksia, kun internet-yhteys on auki.Eli hallintasivulle menon jälkeen täytyy ensin komentaa nettiyhteys poikki. Vasta tämän jälkeen voi muuttaa asetuksia. Muista avata nettiyhteys, kun asetukset on muutettu.

┈─┈

Edellinen vastaukseni jäi roskapostisuodattimeen, joten se saattaa ilmestyä huonolla tuurilla vasta maanantaina.

Sillä välin pikauusinta: kokeile kytkeä tietokone suoraan ZTE:n virransyöttöyksikköön asetusten muuttamisen ajaksi.

Tarkasta ZTE:n hallintaosoite laitteen myyjän antamista ohjeista. Hallintaosoitteet vaihtelevat myyjittäin.

Kunniamerkki +1

Nyt aukesi paljon juttuja... Laite Dna softalla. Yrittänyt väärällä osoitteella, kytketty kuitenkin suoraan pc perään. Kokeilut jatkuvat 😉

Suuret kiitokset! 

Kunniamerkki +1

No nyt katsotaan kuvia myös kännykällä 😁. Miten tietoturvan laita? Zte sillattuna. Huawei 525 dynaaminen IP ja DHCP päällä. Sisäänpäin tulee bittiä aivan tautisen nopeasti, mutta ulospäin aika verkkaisesti! 

Vastaa