Huawei B593 firmware päivitys


Saiskohan Sonera joskus aikaseksi päivittää firmistä? Edellinen kun on suunnilleen ajalta "tikku ja sora".

 

Toiveena olisi että saataisiin ominaisuuksiin taajuusvalinta/lukitus (mm. LTE1800/2600/800) ja tottakai tietoturvapäivitykset kuntoon, näistä mobiilivehkeistä kun on viimeaikoina (viimeisen vuoden sisään) löytynyt luokattoman paljon suorastaan kriittisiä, käyttäjän kaiken tietoliikenteen vaarantavia reikiä.

 


49 kommenttia

Nykyisin laitteiden saatavilla olevat ja toimiviksi testatut päivitykset tulevat automaattisesti eli päivityksiä ei tarvitse enää ladata tietyn nettiosoitteen kautta. Tämä edellyttää toki sitä, että laitevalmistaja ensin tekee päivitykset.

 

Erittäin hyvät kysymyksesi on välitetty laiteasiantuntijoillemme ja toivottavasti mainitsemasi ominaisuudet saadaan Huawein laitteisiin mahdollisimman pikaisesti.

Palaan vielä tähän asiaan. Onko sinulla Huawei B593u vai uudempi Huawei B593s -laite käytössäsi ja mikä on laitteesi nykyinen softaversio?

Model: B593s-22
Hardware version: Ver.B
Firmware version: V200R001B180D20SP15C07
Firmware build time: Oct 15 2013 / 15:06:14
 
Eli rauta on tuoreinta mitä Sonera kauppaa, softa sen sijaan jättää tuoreudellaan toivomisen varaa...
 
Kunniamerkki +4
Eihän sitä voi muuta kuin yhtyä Tombe0 toivomukseen että tähän B593 saisi joskun jonkunlaisen päivityksen, tuo LTE taajusvalinta olis jo melkein must kaikissa laitteissa, maaseudulla tulee ongelmia kun tätä ei voi tehdä sillä modeemi vatkaa 800/1800 taajuuden välillä. Kun et voi lukita hyvään 1800 taajutta, modeemi vaihtaakin pikkaisen vahvempaan 800 joka nopeudeltaan saattaa, tai niin kuin omassa tilanteessa huomattavsti hitaampi.

Kiitos parannusehdotuksistanne. Laiteasiantuntijamme mukaan Huawei B593s -laitteeseen liittyviä ongelmia ei ole tullut tietoon, joten varsinaisen softan päivitystä ei tällä hetkellä ole tulossa.

 

Sen sijaan mahdollisuuteen valita 4G-verkon taajuus (800 MHz, 1800 MHz, 2600 MHz) asia on laitettu eteenpäin ja toivottavasti ominaisuus saadaan laitteen asetuksiin mahdollisimman pikaisesti.

Kunniamerkki +4
Hieno homma jos näin tapahtuisi että taajuusvalinta olisi mahdollinen, itse modeemissa ei ainakaan omassa käytössä ollut mitään ongelmia, päinvastoin.

Nyt ois se taajuuslukitus paikallaan, atm. tarvitsee sinnitellä tällaisella susipaskalla signaalilla:

 

http://www.speedtest.net/result/4406692177.png

 

Wireless Status

1PLMN:24491
2Service status:Valid service
3RSSI (dBm):-73
4RSRP (dBm):-108
5RSRQ (dB):-17
6Roaming:No
7Band:LTE800

 

Purkki lukittuu väkisin LTE800 taajuuteen vaikka mitä yrittää...

 

Kunniamerkki +4
Miten/ Millä olet lukinnut taajuuden? Jollain ohjelmalla?

En millään, sehän tässä ottaakin päähän kun tuo pirun purkki löytää "muka" vahvemman LTE800 signaalin samasta suunnasta kuin missä TÄLLÄ HETKELLÄ (luojan kiitos sain kuulla että reilun kuukauden sisään pitäisi lähimaston päivittyä) on lähin LTE1800 solu.

 

Että tälläin täällä päin...

 

Kunniamerkki +4
Ok, lukaisin sun edellisen viestin vähän huonosti niin jostai syystä sain kuvan että olit saanut taajuuden lukittua 🙂,

Löysinpä sitten buginkin tästä Soneran firmisversiosta:

 

 

Kuka tajuaa ensimmäisenä mikä kuvassa on vikana? :)

 

Jokohan soneran purkkiin tulee kohta päivitys? DNA julkaisi viime kuun lopussa päivityksen jossa mm. Taajuuslukitus jota moni on pitkään toivonut.

Mitenkä sinun käyttöliittymä näyttää tuolta? Itsellä näyttää ao:

 

Niin ja päivitystä kanssa odottelisin. (Tosin en kyllä löytänyt että mistä sitä mahtaisi edes nähdä millä taajuudella tällä hetkellä on yhteydessä :P)

Tuosta Huawei B593:sta on kaksi eri mallia. Vanhemmassa B593:n perässä on u, uudemmassa s. Se ainakin selittäisi eri näköiset käyttöliittymät...

Kohta 2 viikkoa kulunut kysymyksestäni eikä Sonera ole millään tavalla vastannut. Eli päivitystä on vissiin turha odotella.?

Vielä ei ole päivitystä tarjolla Huawei B593S Router -laitteelle. Asia on tiedossa ja toivottavasti taajuuslukitus saadaan seuraavaan päivitykseen. Aikataulu on tosin vielä avoin. Päivitys tulee näillä näkymin vain S-malliin. Voi päivitys toki tulla U-malliinkin, mikäli tulee tarvetta muuhunkin päivitykseen.

Korjaantuuko samalla wifin heikko nopeus?

( vastaava keskustelu elisan puolella, jossa päivitys on ollut jo saatavilla: https://yhteiso.elisa.fi/t5/Mobiililaajakaistat/Huawei-B593-hidas-wlan-yhteydess%C3%A4/td-p/457292/page/3 )

 

En omalla soneran b593s-versiolla pääse millään yli 45M download nopeuksiin wifin kautta millään laitteistani, mutta piuhan kautta tulee 100M.

Näköjään hiukan meni paremmaksi, kun tajusi käydä vaihtamassa 802.11n bandwidth -asetuksen: 20/40 MHz (20 MHz siijaan).
Mutta taajuusvalinta olisi kyllä hyvä lisä.

Nostetaanpa tätä kysymystä taas hieman. Asia tuli ajankohtaiseksi kun tuli nää kuivat pakkaskelit. Eipä tuo vähän etäämmällä oleva 1800MHz tolppa ole paljoa "häirinnyt" aiemmin, mutta nyt on ruvennut modemi vaihtamaan siihen vähän väliä. Lähempänä olevasta 800MHz tolpasta tulee sentään lähemmäs 20megaa nopeuksia, mutta sitten kun vaihtaa tuonne 1800MHz tolppaan niin tulee vaan 2-3megaa.  Suunta-antennikaan ei nyt tunnu auttavan kun on vaan noin 30 asteen ero suunnassa. Toinen 800MHz tolppa olisi yli 90 asteen suunnassa, mutta sitten nopeus taas heikkenee, eli tuolla taajuuslukituksella olisi nyt enemmän kuin käyttöä.

Kysymys kuuluukin, olisiko sellaista päivitystä tulossa, niin milloin sitten, vai pitääkö ruveta hakemaan jotain toista laatikkoa, jossa kyseinen ominaisuus jo olisi valmiina

Taajuuslukitusta kaipaillaan myös täällä edelleen.. On alkanut modeemi yhdistämään nyt vähän väliä 800 Mhz verkkoon joka on huomattavasti hitaampi mitä 1800 Mhz verkko, jossa yleensä ollut kiinni. (täydet kuuluvuus pykälät molemmissa..) On kyllä muutenkin pudonneet nopeudet nyt siitä mitä oli vielä jokunen kuukausi sitten, nyt max 30M sisään kun aikaisemmin sai päivälläkin 50-90M, mutta lienee Soneran verkosta johtuvaa (myyty tukkoon?). Ehkä on aika vaihtaa toiseen operaattoriin tai yrittää ensi hätään pakottaa modeemiin Dna:n firmware sisään, jossa taajuuslukitukset yms. löytyvät.

Huawei B593s Routerin päivityksistä on nyt lähetetty uutta kyselyä laiteasioista vastaavalle tahollemme. Palataan asiaan, kun asiaan saadaan selvyyttä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

kirjoitti:

Huawei B593s Routerin päivityksistä on nyt lähetetty uutta kyselyä laiteasioista vastaavalle tahollemme. Palataan asiaan, kun asiaan saadaan selvyyttä.
Tuleeko mahdollisesti myös Huawei B593u routeriin tuo päivitys vaiko vain tuohon uudempaan?

Melko todennäköisesti mahdollinen päivitys tulee ainoastaan Huawei B593s Routeriin, mutta katsotaan mitä laiteasioista vastaava tahomme asiasta kertoo. Palataan asiaan ja toivottavasti mahdollisimman pian.

Laiteasioista vastaavan tahomme mukaan Huawei B593s Routeriin on tulossa päivitys, joka mahdollistaa laitteen lukituksen käyttämään haluttua 4G-verkon taajuutta. Asia on siis työn alla yhteistyössä laitevalmistajan kanssa. Tarkkaa aikataulua ei vielä ole tosin tiedossa.

 

Tässä vaiheessa kyseistä päivitystä ei ole tulossa Huawei B593u -versioon.

Onko tähän jo tullut mitään lisätietoa tai arviota mahdollisesta julkaisuajankohdasta? Kovasti olisi taajuuslukittavalle firmwarelle käyttöä täälläkin...

Vastaa