Huawei B593s-22 lisäantenniongelma

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 97 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Asuinpaikkakunnallenikin tuli viimein 4g-LTE-verkko ja aloin testailla sitä Huawei B593s-22-reitittimellä.
Yhtä tolppaa pukkaa reitittimen omilla antenneilla, vaikka kuuluvuuskartan mukaan pitäisi olla vahva kuuluvuus.
Päätin hankkia ristipolarisaatio-lisäantennin, että saisin nopeutta irti verkosta. Tein kyselyn asiakaspalveluun, jossa kerrottiin että verkon taajuus on 1800MHz ja antenni tulisi karkeasuunnata etelään osoitteestani ja sitten hienosäätämällä etsiä vahvin signaali/suurin yhteysnopeus.
Hankin CSG Networksin 4G/LTE 1800 MHz & 4G/Dual Carrier 2100 MHz kaksoisantennin (REN 61822012 DPSX) 5m kaapeleilla.
Polarisaatiot käskettiin 4G-antenni.fi-sivuston mukaan kytkeä siten että reitittimen takaa katsoen vasempaan liitäntään tulee vertikaalipolarisaatio ja h-pol tulee oikeanpuoleiseen liitäntään.
Laitoin asetuksista ulkoisen antennin päälle ja pakotuksen 4G:hen.
Ei löydä lainkaan sinkkua! Testasin vielä polarisaatioita ristiin, mutta ei signaalia.
Laitteen omilla pupujussinkorvilla laite löytää kyllä 4G:n myös ulkoantenniasetuksella, mutta tulee vain yhtä tolppaa ja nopeudet 10M/2M. (RSSI -81dBm ja RSRP -113dBm, eli heikkoja ovat arvot)
Sisäisellä antenniasetuksella arvot jäävät alle 5M ja uppi onkin sitten vain 0.1-0.2M.
Hallinnan aloitussivulla kun laittaa kursorin verkkoyhteyskuvakkeen päälle, niin tulee teksti 4G/800MHz. Mitäs se tarkoittaa. Luuleeko laite olevansa 800M verkossa vai onko se siellä?
Asetuksista ei pääse muuttamaan arvoa. Ja huom. router on pakotettuna 4G-verkkoon.
Informoitiinko minua asiakaspalvelussa väärin tuosta LTE-taajuusalueesta.?
Vai tarvitseeko reititin jonkin päivityksen, että se ymmärtää muita ulkoantenneja kuin noita pupunkorvia mitkä tulevat reitittimen mukana ja menee sitten oikealle taajuusalueelle?
Jos ajaa HTTP-päivityksen tulee info että reitittimessä on uusimmat päivitykset.
Soneran omien sivujen kautta ladattava manuaalipäivitys tarjoaa trx-loppuisia tiedostoja päivitystiedostoiksi, mutta reititin ei tee päivitystä loppuun niillä tiedostoilla.
Asuinalueeni on Keski-Suomen Ilmailumuseon kupeessa, pitäisi olla kyllä hyvä 4G-peitto.
Testaan laitetta ja lisäantennia huomenna Tampereen alueella, jospa siitä jotakin viisastuisi.
Tohlopin/Tesoman ja Pirkkalan alueen LTE-taajuudet kiinnostaisi myös saada tietää testitulosten ymmärtämiseksi.

Edittiä illan edetessä;

Mulla on myös Huawein E5776-mokkula,
Laitteistoversio: CL2E5776SM
Ohjelmistoversio: 21.202.17.01.07
Web UI -versio: 12.003.03.07.03
johon laitoin SMA/TS9-muunnoskaapelilla tuon 12dbi vahvistavan lisäantennin kiinni. Mokkulassa ei ole liitäntää kuin yhdelle lisäantennille, joten kokeilin vuoron perään molempia polarisaatioita. Mokkula ilman lisäantennia keskellä huonetta antoi samat nopeudet ja kenttävoimakkuudet kuin tukiasemaan suunnattu lisäantenni ikkunan vieressä, eli antennilla ei ollut mitään parantavaa vaikutusta asiaan. Mokkulan asetuksissa ei ole erikseen kohtaa jolla ulkoinen antenni hyväksytään käyttöön, en ainakaan mistään löytänyt. Pitäisikö sen huomata ulkoinen lisäantenni aftomaat kun se TS9-liittimeen on kytketty? Jos asetuksissa on mahdollisuus lisätä ulkoantenni käyttöön, niin missä?
Alkaa pikkuhiljaa vaikuttamaan, että joko lisäantenni on kaputt taikka sitten se ei tue oikeaa taajuusaluetta.


Lisätietoja odotellessa,
Oldcrow

4 kommenttia

Hei Oldcrow!

Kiitos viestistäsi ja hyvistä kysymyksistäsi. Keski-Suomen Ilmailumuseosta katsottuna suunnassa kello 7 (etelä suunnassa kello 6) noin 11 kilometrin etäisyydellä sijaitsevassa tukiasemassa on otettu 4G-verkko käyttöön 7.11.2014. Kyseinen tukiasema toimii 4G-verkon taajuudella 800 MHz, jolloin tukiaseman peittoalue on laajempi kuin korkeammilla taajuuksilla. Jos asiakaspalvelussamme on tarkoitettu juuri tätä tukiasemaa, on sinulle valitettavasti annettu virheellistä tietoa taajuuden osalta.

Suoraan etelän suunnassa Palokassa (etäisyys n. 9 km) olevissa kahdessa tukiasemassa otetaan 4G-verkko käyttöön alustavien suunnitelmien mukaan ensi kevättalven aikana. Nämä tukiasemat tulevat toimimaan taajuudella 1800 MHz. Kyseessä ovat alustavat suunnitelmat, joten aikatauluihin voi tulla vielä muutoksia puoleen tai toiseen.

Myös suoraan etelän suunnassa (etäisyys alle 5 km) sijaitsevassa tukiasemassa otetaan alustavien suunnitelmien mukaan 4G-verkko käyttöön ensi kesään mennessä. Tämä tukiasema puolestaan tulee toimimaan taajuudella 800 MHz.

HUOM! Laukaan puolella Vihtavuoressa noin 10 kilometrin etäisyydellä sijaitsee 4G-verkon tukiasema, joka toimii taajuudella 1800 MHz. Tukiasema sijaitsee suunnassa kello 4 eli itäkaakon suunnassa. Voit kokeilla antennin suuntaamista Vihtavuoren tukiasemaa kohti, jos tuosta suunnasta antenni löytäisi signaalin.

Pääsääntöisesti on niin, että kaupunkeihin ja tiheämmin asuttuihin taajamiin rakennettaan 4G-verkko taajuudella 1800 MHz, ja harvemmin asutuilla alueilla käytetään taajuutta 800 MHz.

Tampereen Tohlopin/Tesoman alueella 4G-verkon taajuus on 1800 MHz. Myös Pirkkalan alueella 4G-verkko toimii taajuudella 1800 MHz.

Huawei E5776 -laite tunnistaa automaattisesti ulkoisen antennin, mutta laitteessa on tosiaan vain yksi ulkoisen antennin liitäntä, joten ristipolarisaatioantenni ei laitteessa toimi. Perinteisempi 4G-verkon suunta-antenni kyllä toimii.

Moi.

Sijaitseeko tämä antenni pekkalantiellä ?

 

HUOM! Laukaan puolella Vihtavuoressa noin 10 kilometrin etäisyydellä sijaitsee 4G-verkon tukiasema, joka toimii taajuudella 1800 MHz. Tukiasema sijaitsee suunnassa kello 4 eli itäkaakon suunnassa. Voit kokeilla antennin suuntaamista Vihtavuoren tukiasemaa kohti, jos tuosta suunnasta antenni löytäisi signaalin.

 

Jos ei niin millä taajuudella tuo pekkalantiellä ole tukiasema toimii 4G/LTE verkossa ?

 

KP

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Vaikka sait jo tietoa Soneran asiakaspalvelijalta tukiaseman sijainneista, suosittelen Cellmapper sovellusta Androidin käyttäjän skannaamaan verkot. Tällä saa myös selville tukiasemien suuntauskuviot.

 

Tässä suora linkki Cellmapperin kartalle... http://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=LTE&latitude=61.50449929273942&longitude=23.701312654406717&zoom=11

 

Kyllä, tukiasema sijaitsee Pekkalantiellä ja käyttää taajuutta 1800 MHz.

Vastaa