Huawei B593u-12 ja Xbox One Live

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 6 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Oletteko muut törmänneet ongelmiin noilla laitteilla? Esimerkkinä Forza 5 ja Forza Horizon 2 eivät koskaan yhdistä muihin oikeisiin pelaajiin ja moninpeleihin B593u-12 reitittimellä. Kuitenkin esimerkiksi Xbox 360 Live ja PS4 toimivat moitteetta. Mielenkiintoista on se, että jos Soneran sim-kortin laittaa jakamaan iPadin tai iPhonen kautta nettiä niin Xbox Onen moninpelit alkavat toimia sujuvasti. Voisi siis olettaa, että reititin on nyt syypää. DMZ, UPNP ja MTU arvoja on kokeiltu muutella reitittimen asetuksista, mutta ne eivät tunnu auttavan milläänlailla. Soneran sivulta on päivitetty uusin ohjelmisto reitittimille myös (mahdollistaa ulkoisten antennien käytön). Onko vielä jotain muita asetuksia, joita voisi yrittää ruuvailla?

3 kommenttia

Hei janski89!

Kiitos viestistäsi ja hyvästä kysymyksestäsi. Kuvaamasi tilanne viittaa tosiaan Huawein laitteen ominaisuuksiin.

Toisaalta kyse voi olla myöskin Forza-pelien ominaisuuksista. Minkä arvon olet asettanut Huawein laitteen MTU-arvoksi? Vähintään MTU-arvolla 1400 pitäisi ainakin tietyt pelikonsolit toimia.

Oletko kokeillut kytkeä pelikonsolisi RJ45-verkkokaapelilla Huawein laitteeseen? Lisäksi yksi konsti olisi kokeilla muuttaa Huawein laitteen asetuksista yhteysosoitteeksi eli APN:ksi prointernet. Oletuksena APN on internet. Tässä kokeilussa on vaan se huono puoli, että mikäli liittymäsi toimii 4G-verkossa, ei APN prointernet puolestaan toimi 4G-verkossa, mutta 3G-verkossa toimii.
Huomasin, että UPnP on oltava ehdottomasti päällä. Lisäksi säädin MTU arvon tasan 1400:n. Kytkin Xbox Onen suoraan Huaweihin RJ-45 kaapelilla. Tässä vain oli nyt se ongelma, että asetusten muuttamisen jälkeen on käytävä valikossa Järjestelmä -> Palauta -> Käynnistä reititin uudelleen ja painaa käynnistä näppäintä niin se osaa päivittää asetukset varmasti oikein. Testasin myös molemmat APN:t eli internet ja prointernet. Molemmat näyttivät toimivan ok elikkä ongelma ratkaistu!
Hei janski89!

Hieno homma, että sait systeemit toimimaan.

Vastaa