Huaweii E5776 yhteysongelmia


Käytössäni on siis Huawein E5776 4g langaton.

Viimeisen viikon ajan nopeus on vaihdellu latausnopeus/lähetysnopeus --> 2-20/1-8 mbit/s ja nyt eilen (22.1) internet yhteys katkesi puoleks tunniks 8 jälkeen ja antoi "No Signal" laitteeseen, noin puolen tunnin päästä netti palasi ja nopeus 4/2 mbit/s (latausnopeus/lähetysnopeus) ja pysyi noissa lukemissa koko illan kun siinä oli ja testaili.


Noh ajattelin että uusi päivä (23.1), parempi yhteys.

 

Ja *******at... Aamupäivästä nopeus oli tätä luokkaa Speedtest ja olin aivan innoissani, ajattelin että "JES! Soneralla on tehty jotain parannuksia!!" ... Noh sitä iloa kesti vajaa 2 tuntia kun netti taas katkesi ja laitteessa taas "No Signal". Kun tästä oli päästy taas yhteyden löytämiseen, oli netti käytössäni noin puoli tuntia ja sama uudelleen, ja sama toistui vielä kerran. Tällä ajalla en mitannut yhteyttä mutta laitteessa luki "No Signal".

 

Nyt laite on taas toiminnassa, netti pelaa ja nopeutena on 5.66 mbit/s latausnopeus ja 2.30 mbit/s lähetysnopeus. Hyvin pettynyt...Taas...

 

 

Onko muilla tullut vastaan ongelmia viime aikoina?

 

~Semirotta


13 kommenttia

Tuota temppuilua kesti viestin lähettämisestä päivän verran ja on nyt ollut sitten tätä luokkaa Speedtest . Toivottavasti pysyy näin, ihmeellisiä "alasmenoja" kyllä on ollu.

Kannattaa myös kokeilla toisen tietokoneen kanssa jos suinkin mahdollista, mokkuloissa on valitettavasti ylikuumenemis ongelmia mikä katkaisee yhteyttä kuvailemallasi tavalla, jos lataat paljon dataa ja lisäksi surffailet netissä samaan aikaan mokkula ylikuumenee ja varotoimena "sammuttaa" itsensä mikä valitettavasti katkaiseen yhteyden samalla. Ylikuumenemis ongelmat menee pahemmaksi mitä vanhemmaksi mokkula tulee, voit kysellä Soneran kautta jos saisit uuden mokkulan, vaikka vaan testaukseen. Sonera kaupassa myyjät voivat myös kokeilla sun mokkulaa.

Itseasiassa minun mokkula on tuolla kattoikkunan luona, kiinni melkein ikkunassa. Se alue on todella viileä ja en ole laitteen huomannu kuumenevan lainkaan. Tämä on jo toinen mokkula, tuntuu vaan hassulta että nopeuseroja on niin paljon ja katkeilee myös aika ajoin vaikka n. 500 metrin päässä pitäis olla antenni ja ei mitään isompaa tiellä 😃.

 

Vaikuttaako lumisade kuinka paljon? tai kova tuuli?

En ole kyllä aiemmin huomannu että olis tullu ongelmia näistä.

Voit myös kokeilla päivittää mokkulan firmwaren. Kannattaa myös kokeilla mokkulaa eri paikoissa, jotkut paikat voi aiheuttaa katkeamisia. Kannattaa myös tsekata virusturva ja palomuuri ettei kumpikaan aiheuta hämminkiä mokkulalle. Voit myös ajaa ilmaisen CCleaner ohjelman. Viimisenä mahdollisuutena ehdottaisin käyttiksen puhdasta uudelleen asennusta.

Mokkula on päivitetty ja kunnossa siltä osin, eri paikoissa kun kokeilee niin huononee; asun kattohuoneistossa jossa on vain kattoikkunat, muutoin betoniseinät eli jos tuon pois ikkunan luota tuolta katon rajasta -> ei saa yhtä hyvää yhteyttä joten pidän ikkunalla koska olen huomannut että se on paras paikka :)

Virusturva ja palomuuri ei aiheuta ongelmia, oltu ilmankin ja kokeiltu 2 eri kannettavalla tietokoneella mutta samaa on tapahtunut eli kyllä se on laite tai vaan tämä sijainti.

 

CClearnerin ajan muutaman kerran viikossa + virusturva juoksee kahdesti viikossa täyden tarkistuksen, kone on puhtaampi ku naapurin Marja. 

 

Käyttis on asennettu kesällä uudestaan kun kone antoi BSODIA, jotain ajuriongelmaa (näyttiksen) mutta korjaantui sillä. Laitettahan olen käyttänyt jo ennen tuota aikaa ja tuolloin oli käytössä ensimmäinen Huawei jonka sain joka myöhemmin vaihdettiinkin nykyiseen koska se kuumeni todella nopeasti, katkaisi yhteyttä ilman syytä ja oli muutenkin hidas yhteydeltään. Kaikki nämä ongelmat parani kun laite vaihdettiin mutta pientä ongelmaa vieläkin 😛.

 

Se sinänsä että nopeus hidastuu, ei haittaa. Se että se katkeaa kokonaan, haittaa.

Toki taas tähänkin voin lisätä että: Speedtest

Eipä tällä lukemalla ole kyllä valittamista taas. Kun pysyy näissä :D

Oletko kokeillut myös muita virusturvia? Ja verkkoajurien eri versioita? Joskus se vanhempi ajuri on parempi kun se uusin, tämä selviää vain kokeilemalla. Katkeeko mokkulan yhteys myös silloin jos käytät puhelimen kautta yhteyttä?

Oon huomannu että parhaiten kone,ohjelmat ja verkko toimii kun pidän Comodo ja Avast yhdistelmää. Aiemmin windows XP:llä käytin Sygate palomuuria ja avastia joka oli täydellinen combo.

 

Verkkoajureissa on uusimman ajurit ja en aio näihin koskea, kuitenki niin pitkää ollu tätä vaihtelua yms. että ei luultavasti ajureista ole kiinni.

 

Puhelimella kotosalla kun olen tuon kautta netissä, laite toimii ihan hyvin. Eikä tuo netin katkeaminen tapahdu kun ehkä kerran pari viikossa, riippuu aina vähän tuurista. Nyt esim. ei ole useampaan päivään katkennut taas mutta nopeus vaihtelee hurjasti, on toki otettava huomioon miten kovassa käytössä 4g verkko on.

 

Tällä hetkellä nopeus taas pysynyt Speedtest moisissa lukemissa.

Nyt alko sytyttämään, Comodo asentaa automaattisesti Comodo DNS asetukset, kokeile poistaa Comodo ja sen jälkeen mene verkkoasetuksiin:

 

Control PanelNetwork and InternetNetwork and Sharing Center

 

Klikkaa Local Network linkkiä, jolloinka seuraava ikkuna aukeaa:

 

Sen jälkeen klikkaa Properties > Sen jälkeen korosta IPv4 ja klikkaa Properties > Sen jälkeen vahvista että ikkuna näyttää tältä:

 

Jos ikkuna näyttää tuolta niin sen jälkeen avaa CMD ja kirjota ipconfig /flushdns ja klikkaa enteriä, käynnistä kone uudelleen.

 

Virusturvat mitkä käyttää omia DNS asetuksia voi aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia yhteyksiin.

 

Minulla on tämmöstä tuolla

 

Syy jonka takia nuo DNS-palvelimen osoitteet alempana on nuo on se, että league of legends niminen peli ei suostu käynnistymään ilman. Ei saa yhteyttä :)

Tuo on siis Googlen oma DNS. Omituista että peli ei käynnisty.

Jep sitä ihmeteltiin kavereiden kanssa mutta Riot on kyllä sanonu että heillä tiedossa tuo ongelma ja ilmottaneet nimenomaan miten sen korjas, ei nyt liity kyllä enää sinänsä topiciin :D

Voit kumminkin kokeilla väliaikaisesti poistaa tuon DNS:än käytöstä ja testata katkeileeko yhteys vielä sen jälkeen, muista ajaa tuo CMD komento poistamisen jälkeen.

 

Sulla voi olla myös Comodo DNS ja Google DNS yhteensopivuus ongelma. Jos käytät niitä samanaikaisesti.

Vastaa