Huonot nettiyhteydet

  • 7 November 2018
  • 8 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Minulla on kahdessa kännykässä, kahdessa tabletissa Telian mobiililaajakaista ja sitten vielä koti mobiililaajakaista. Iltapäivällä ja varsinkin viikonloppuisin kaikki yhteydet hyytyvät 1-2mbps (lataus) tai sitten yhteydet katkeavat kokonaan. Huonot yhteydet ovat häiritsemässä aamuyöhön asti. Iltaisin tekisi mieli katsoa TeliaTv:tä, mutta se on täysin mahdotonta. Tuleekohan tähän lähiaikoina korjausta vai onko ainut vaihtoehto operaattorin vaihto.


8 kommenttia

Et ole ilmoittanut aluetta, missä ongelma esiintyy. Kannattaa tehdä suoraan vikailmoitus ja jos ei johda toimenpiteisiin, vaihdat saman tien operaattoria. Mobiilissa ei operaattoriuskollisuus kannata, siitä kärsii vain itse. Sekä hinnoissa, että laadussa.

Kunniamerkki +14

Hyvää huomenta ja tervetuloa @MakeTH Yhteisöön! Tämä tarvitsee hieman enemmän tietoa mm. mikä alue on kyseessä ja onko tilanne sama myös talon ulkona.

 

Suosittelen aloittamaan tästä:

https://www.telia.fi/asiakastuki/nettiyhteydet/yleista-laajakaistayhteyksista/hidas-nettiyhteys

 

Aina tilanteisiin löytyy jokin ratkaisu :)

 

 

Tervetuloa Yhteisöön @MakeTH :)

 

Missä päin asustelet? Jos kerrot postinumeron tarkkuudella, niin voidaan katsoa tuota verkkoa tarkemmin, sekä mahdolliset parannukset alueelle. Toki ottamalla yhteyttä esimerkiksi chatin kautta, voidaan vielä tarkemmin katsoa verkontilaa kotiosoitteessasi, mutta kyllä postinumerollakin asiaa saadaan jo eteenpäin :) Ja koska sinulla laitteita on noin paljon, ja samaan aikaan alkaa kaikissa ongelmat, niin kuulostaa kyllä verkon ruuhkautumiselta.

Asun Sorsakoskella 79130, Siltatie 11. Jo puolen kilometrin päässä kotoa tabletilla mitattunaon nopeus jo 80mbps lataus.

Ei taida operaattorin vaihtokaan paljoa auttaa, kun ainut masto Roppolanmäellä. Telialla ja DNA:lla myös Fiskarsin katolla tukiasema, mutta se on tosi matalalla.

 

Mutta ei hätää, uusi masto on tulossa Fiskarsin päätyyn. Siihen tulossa Telia kyllä, aikataulusta en tiedä.

 

 

 

 


@MakeTH@  kirjoitti:

Asun Sorsakoskella 79130, Siltatie 11. Jo puolen kilometrin päässä kotoa tabletilla mitattunaon nopeus jo 80mbps lataus.


Lähin tukiasema on etelän suunnassa ja jonkun verran ruuhkaa on siinä iltaisin. Puolen kilometrin päässä tabletti saattaa tosiaan jo ottaa toisesta tukiasemasta yhteyden. 'n viestiin en uskalla ottaa kantaa, mahdollista aikataulua ei itsellänikään ole ainakaan vielä tiedossa. Oliko sinulla siis joku 4G-reititin myös käytössä? Jos on, niin voisit siitä vielä kokeilla lukita laitteen käyttämään 1800 MHz:n 4G-verkkoa, joka voisi mahdollisesti toimia.

Tänä iltana nopeustesti  kotimobiililaajakaistalla: arvot lataus 0,3mbps ja lähetys 1,2mbps. Ei oikein tälläisistä yhteyksistä kannata enää maksaa.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

@MakeTH@  kirjoitti:

Tänä iltana nopeustesti  kotimobiililaajakaistalla: arvot lataus 0,3mbps ja lähetys 1,2mbps. Ei oikein tälläisistä yhteyksistä kannata enää maksaa.


Minkä mallinen modeemi sulla on? Onko ulkoisia antenneja? Siellä melkein naapurissa tiedän yhden tapauksen, jossa ilman antenneja otti yhteyden tuohon Fiskarsin tukiasemaan. Se taas kuuluu tosi huonosti, kun on niin matalalla vaikka lähellä onkin. Antennien kanssa suunnattuna Roppolanmäelle parani nopeudet huomattavasti.

 

Jos haluaa vakaan yhteyden, niin Zyxel LTE7460 oikein suunnattuna on hyväksi todettu. Hintaa on kyllä 299€, mutta eipä ole tarvinnut asennuksen jälkeen koskea.

 

Itsellä täällä toisella puolen kylää on Telian Hybridilaajakaista, johon olen melko tyytyväinen. Käyttää siis ADSL:n perusnopeutta, johon päälle 4G:n nopeus. Aina siis vähintään n. 20/1 megaa puhelinlinjan kautta, lisäksi 4G 10-100 megaa. Iltaisin pyörii nopeudet 20-40 megassa, aamuisin enemmän. Mutta sinun tilannetta ei auta, kun Savon Voima purkaa ilmalinjansa pois ja samalla lähtee Telian kuparit. Kaivotiellä on joskus kaivettu puhelinkaapeleita maahan, sinne edelleen saisi ADSL-liittymän. Vähän kyllä ihmetyttää, miksei Telia tai kunta laittaneet valokuituja samoihin ojiin Savon Voiman kanssa. Olisi tullut rakentaminen edulliseksi, kuitukaapelihan on halpaa, mutta kaivaminen maksaa.

Vastaa