Kapasiteetin mahdollinen lisäys Loviisaan vuoden 2023 asuntomessu-alueelle?

  • 27 August 2022
  • 5 kommenttia
  • 31 katselukertaa

Meinaakohan telia lisätä kapasiteettia loviisaan kun on asuntomessut 2023?Kun nyt jo telialla on hitain netti loviisassa (kesk.nopeus 4-35mbps).Ja telian verkko on hitain just sillä alueella mihin asuntomessut tulevat?Loviisassa olisi muutenkin tarvetta kapasiteetin lisäämiseen. --------Muokkaaja katjane: muokattu otsikkoa 


5 kommenttia


@VGLIfi  kirjoitti:


Meinaakohan telia lisätä kapasiteettia loviisaan kun on asuntomessut 2023?Kun nyt jo telialla on hitain netti loviisassa (kesk.nopeus 4-35mbps).Ja telian verkko on hitain just sillä alueella mihin asuntomessut tulevat?Loviisassa olisi muutenkin tarvetta kapasiteetin lisäämiseen. 


Hei @VGLIfi, toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi Telia Yhteisöön! Selvitin kysymystäsi verkonsuunnittelijalta, ja sain tiedon siitä, että Loviisan alue siirtyy tulevan syksyn aikana 2022 Suomen Yhteisverkon alueeksi. Tämän muutoksen yhteydessä kapasiteetti kasvaa nykytilanteeseen verrattuna. Välitimme myös eteenpäin kysymyksen asuntomessuihin liittyen, varmistaaksemme että Suomen Yhteisverkkojen verkonsuunnittelu on huomioinut tulevat asuntomessut verkon peiton ja kapasiteetin kannalta.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Tämäpä mielenkiintoinen uutinen. @VeraEk tarkoittaako tuo siirtyminen SYV-alueeksi sitä, että jo syksyn aikana siellä nähdään tuo teknologiavaihdos uuteen tekniikkaan DNA:n ja Telian verkkojen osalta, kuten on jo mm. Kuopiossa ja Varkaudessa tapahtunut? Leviääkö tuo kenties kohti sisämaata, Lapinjärveä kohti myös? (kuten uudessa SYV-alue -kartassa on tuo uusi alue kuvattu.)

 

Aikamoinen harppaus aikatauluissa, koska eräistä suunnista olin kuullut, että "uusi SYV" saa 5G:n kaikista viimeisimpänä.


@Purnipsi  kirjoitti:


Tämäpä mielenkiintoinen uutinen. @VeraEk tarkoittaako tuo siirtyminen SYV-alueeksi sitä, että jo syksyn aikana siellä nähdään tuo teknologiavaihdos uuteen tekniikkaan DNA:n ja Telian verkkojen osalta, kuten on jo mm. Kuopiossa ja Varkaudessa tapahtunut? Leviääkö tuo kenties kohti sisämaata, Lapinjärveä kohti myös? (kuten uudessa SYV-alue -kartassa on tuo uusi alue kuvattu.) Aikamoinen harppaus aikatauluissa, koska eräistä suunnista olin kuullut, että "uusi SYV" saa 5G:n kaikista viimeisimpänä.


Kyllä, laitteenvaihdon yhteydessä laitteet vaihdetaan uuteen, ja samalla otetaan alueella käyttöön uusia taajuuksia. Esimerkiksi 5G:n osalta, tule kaikkiin tukiasemiin 700Mhz taajuus. Tiheämmille kaupunkialueille on tulossa myös nopeampi 3,5 GHz:n tekniikka.  Loviisan alueesta, kun siitä aloituksessa oli puhe, niin on tämän vuoden puolella vaihtumassa taajama ja rannikkoalue, ja Loviisan taajamaan on tulossa myös mainitsemaani 3,5 GHz:n 5G:tä. Lapinjärven alue vaihtuu ensi vuoden aikana, samoin kuin luoteisnurkka (Pernaja, Koskenkylä, Liljendal), mutta sen tarkempaa aikataulua tai arviota en niiden osalta osaa antaa.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Kiitos näistä tiedoista! Sitä jaksaa paremmin kun on mitä odottaa.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@VGLIfi, Loviisan ja Pyhtään alueen matkaviestinverkkojen uudistustyöt alkavat ensi maanantaina 10.10.2022 ja kestävät noin kuukauden.

 

DNA:n ja Telian 5G-verkon rakentaminen alkaa Loviisassa ja Pyhtäällä – entistä paremmat yhteydet helpottavat arkea monella tavalla (C85)

 

Kannattaa varautua siihen, että kun oma tukiasema menee remonttiin, pariin–kolmeen päivään yhteydet eivät toimi normaalisti. Jos 4G on hidas, pätkii tai ei toimi, kokeile vanhaa kunnon 3G:tä. Se tuntuu toimivan kauempana olevasta tukiasemasta paremmin kuin 4G.

Vastaa