Kuinka monta 25 gigan lisäpakettia perheemme tarvitsee kuukaudessa?


Jos ymmärsin oikein, Soneran perhepakettiin saa 35 euron kk-hinnalla 50 Gt siirtoa ja lisää pitää ostaa 25 gigan paketeissa, noin 6 euroa per paketti.

 

Tuo 50 Gt tuntuu tosi pieneltä määrältä nelihenkiselle perheelle, ellei sitten onnistu ohjaamaan pääosaa Netfix-katselusta vaikkapa kodin ADSL:n kautta. Osaako joku oman kokemuksensa perusteella arvioida, kuinka monta tuollaista kuuden euron lisäpakettia normiperhe keskimäärin tarvitsee, kun Flixiä (720p) käytetään keskimäärin noin yksi tunti per käyttäjä per päivä?

 

- Soneralle risuja siitä, että tällaista pitää palstoilta kysellä: suoraa ja reilua olisi tuoda asia selvästi esille markkinointimateriaalissa, koska juuri suoratoistopalveluiden kanssa nämä gigarajat tuottavat ongelmia.


3 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Katsooko jokainen perhejäsenesi kännykällä Netflixiä erikseen vai yhdessä? Missä sitä katsotaan... kotona vai matkoilla...

 

Juu olet ymmärtänyt oikein, eli 50Gt kuuluu 35€/kk hintaan ja sitten lisäpaketeilla tai verkon hitaus.

 

Kerro tarkka liittymäpakettisi, eli mitä tarvitset niin räätälöidään vaikka täälä Klaanissa edullinen ja hyvä paketti. Perhepaketiti eivät ole aina edullisempia kuin muut... 

 

Nyt jos laskin nopeasti neljän hengen rajaton puhe ja tekstarit sekä 50Gt netti, niin loppusummaksi tulee 89,50 €/kk ... Joka on minusta aika paljon...

 

Eniten ainakin minusta on turha 150Mbps maksiminopeus kun ei se matkapuhelimet sitä käsittele... Jos kotona tarvitsee paljon katsoa Netflixiä niin kannattaa sinne sitten hankkia kunnon 4G reititin antennilla. Saat paremman hyötysuhteen. 

Kukin katsoo erikseen, mutta max. 2 käyttäjää samaan aikaan.

 

Kotona ainakin vielä toistaiseksi ADSL ja sen kautta tapahtunee katselusta (hieman vaihtelevasti) noin puolet.

 

Unohdit tuosta 89 egen hinnasta pois ne kummalliset nettikortit, joista pitää maksaa 1,90 per kuukausi.

 

Epäilen vahvasti, etteivät ne ole mitään kortteja vaan ihan vain kuukausimaksu datan käytöstä.

 

Jos olisivat tabletteihin tarkoitettuja erillisiä simmikortteja niin sitten niiden käyttökohteissa tuskin mainittaisiin älypuhelimia? Aika halpojakin olisivat tablettien kortit jos alle kahden euron irtoaisivat.

 

Eli lähes satanen noista tulee, mutta kuinkahan paljon sitten tulee vielä päälle niitä 6 euron datapaketteja?

 

 

Sivuiltamme löytyy esimerkkilaskelmia Sonera Yhdessä-palvelusta erikokoisille perheille, käy kurkkaamassa. Meillä kotona käytetään kiinteää kaistaa langattomasti vähän joka laitteella. Sen lisäksi meidän teineillä (kaksi kappaletta) on Sonera Sopiva Suurenmoiset. Tämä on ollut meille hyvä ratkaisu.


Melkein suosittelen, että otat yhteyttä meille päin vaikka Omien Sivujen Chatin kautta, asiakaspalvelusta voitaisiin katsoa perheenne laskua ja varmistaa, että palvelut on kohdallaan.

Vastaa