Skip to main content

Asun Helsingin Pitäjänmäellä, Marttilan pientaloalueella Mottitiellä. Meiltä pääsee junalla 12 minuutissa Helsingin Keskustaan ja kilometrin säteellä kotoamme on 20.000 työpaikkaa. 

 

Soneran puhelinverkon kuuluvuus on kotonani kelvoton (tärkeät puhelut menen puhumaan eteiseen tai kadulle, siellä pätkii vähemmän). GPRS:a nopeammista datayhteyksistä voi vain haaveilla. 

 

Miten teillä voi olla varaa palvella näin huonosti vuonna 2016? Jos jotain, on tilanne ajan saatossa vain heikentynyt.

 

Olen valitettavasti (toistaiseksi) naimisissa kelvottoman verkkonne kanssa, koska työnantajani tarjoaa liittymän. Olen päättävässä asemassa suuryrityksessä ja meillä on Soneran liittymiä varmasti parisen tuhatta. Haluatteko, että ryhdyn aktiivisesti toimimaan operaattorin vaihtamiskysymyksessä, vai suostuisitteko vihdoin (ehkä viiden vuoden säännöllisen natinan jälkeen) oikeasti korjaamaan verkkonne? Ymmärtääkseni ainakin Elisa ja DNA toimivat merkittävästi paremmin (eivät pätki, dataa kulkee satakertaista vauhtia...)

 

Muistutan että en puhu nyt mistään peräkylästä. Asun Helsingissä, 12 minuutin matkan päässä keskustasta.  

 

Katselin osoitetta kartalta ja tilanteessa tarvittaisiin tarkempaa osoitetta (talonnumero). Alustavasti katsottuna kyseisen tien kohdalla 4G-verkon toimivuus näyttää suht hyvälle, ulkona ainakin.

 

Sisätiloissa saattaakin  tulla esteeksi lämpölasit / selektiivilasit, onko muutoin minkälaisesta talosta kyse? Tukiasemia alueelta löytyy, mutta ilmeisesti suuntaukset eivät tue eivätkä pääse kattamaan kotiosoitteesi kuuluvuutta.

 

Puhelimissa ei ole vaihtoehtoa pakottaa sitä vain 4G-verkkoon, mikä tulee haasteeksi siinä tapauksessa kun verkko heittelee 3G/4G-verkkojen väliä. Mokkuloissa / reitittimissä tilanne on toinen ja uskoisin datailun olevan siinä vakaampaa verkkopakotusten mahdollisuuden myötä.

 

Laittaisitko viestiä meidän tekniseen asiakaspalveluumme tai soita puh. 020690101, niin voisimme tarkistaa tilannetta vielä paremmin.

 


Kyseessä on mahdollisimman hatara rintamamiestalo: "selektiivilaseja" ei ole, ellei niitä osattu valmistaa jo 40-luvulla.
Talo sijaitsee numerossa 12. Tilanne ei ole se, että voisin valita 3G:n ja 4G:n välillä: yleensä parhaimmillaan tulee GPRS:a, toki toisinaan myös 4G mutta harvoin (myös äänenlaatu on usein heikko, jolloin ulkoeteiseen puhumaan). Keskellä Mottitietä kuuluvuus on parempi, mutta se ei ole minulle ihan riittävä ratkaisu ongelmaan.

Olen tästä ennenkin valitellut ja käsitykseni mukaan koko naapuruston soneraporukalla on samoja ongelmia: verkkonne ei yksinkertaisesti kuulu täällä hyvin. Onko aikeissanne investoida verkkoon alueellani?

Alustavasti en näe parannuksia, mutta laitoin verkonsuunnitteluun kyselyä asiasta, niin palaan vastauksen saatuani. Toivottavasti hyvillä uutisilla :) 


Vastaa