Kuuluvuutta Kotkassa

  • 18 March 2016
  • 6 kommenttia
  • 11 katselukertaa

Olipa masentava:smileysad: kokemus, kun yritin laittaa nettiyhteyden äitini asuntoon Kotkan Tuulikinkadulla. Modemina Huawein B593 ja ensimmäinen yritys tietysti Soneran liitymällä, kun olen sitä täällä Loviisassa menestyksellä käyttänyt. Nyt vaan kävi huonosti. 4G:llä sekä 1800MHz, että 800MHz ei oikeastaan kuuluvuutta ja nopeudet luokkaa 1-3 megaa. 3G:llä irtosi sentään melkein 6 megaa. Skypen käyttö, mikä oli koko homman ajatuksena, oli todella raastava:smileyfrustrated: kokemus ja muistot vuosikymmenen takaa palautuivat mieleen.

Lähemmin tarkasteltuna omakin kapulani Samsungin S7 näytti pääasiallisesti joko 3G tai G. Pitää tässä joku päivä vielä käydä siellä asiaa Cellmapperilla tarkastelemassa, mutta melko pian luovutin taistelun ja hankin Saunalahden prepaidin. Sillä sitten irtosi 1800MHz 4G:ssä 85 megaa, joten selitys betonibunkkerista, jossa on melko äskettäin laitettu uudet 3-kerroslasit ei nyt tällä kertaa toimi.

Jotenkin vaan oli pettymys kun Tuulikinkatu on aika lähellä Kotkan kokoisen kylän keskustaa ja Soneran liittymällä puhelut kyllä onnistuu, kun 2G sentään toimii.:smileylol:


6 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

@RRuo58 kirjoitti:


Olipa masentava:smileysad: kokemus, kun yritin laittaa nettiyhteyden äitini asuntoon Kotkan Tuulikinkadulla. Modemina Huawein B593 ja ensimmäinen yritys tietysti Soneran liitymällä, kun olen sitä täällä Loviisassa menestyksellä käyttänyt. Nyt vaan kävi huonosti. 4G:llä sekä 1800MHz, että 800MHz ei oikeastaan kuuluvuutta ja nopeudet luokkaa 1-3 megaa. 3G:llä irtosi sentään melkein 6 megaa. Skypen käyttö, mikä oli koko homman ajatuksena, oli todella raastava:smileyfrustrated: kokemus ja muistot vuosikymmenen takaa palautuivat mieleen.Lähemmin tarkasteltuna omakin kapulani Samsungin S7 näytti pääasiallisesti joko 3G tai G. Pitää tässä joku päivä vielä käydä siellä asiaa Cellmapperilla tarkastelemassa, mutta melko pian luovutin taistelun ja hankin Saunalahden prepaidin. Sillä sitten irtosi 1800MHz 4G:ssä 85 megaa, joten selitys betonibunkkerista, jossa on melko äskettäin laitettu uudet 3-kerroslasit ei nyt tällä kertaa toimi.Jotenkin vaan oli pettymys kun Tuulikinkatu on aika lähellä Kotkan kokoisen kylän keskustaa ja Soneran liittymällä puhelut kyllä onnistuu, kun 2G sentään toimii.:smileylol:


Hei ja tervetuloa Klaaniin! Totta turiset, mitä itse kurkkasin Cellmapperista ja Soneran kuuluvuuskartasta, ei mitään tukiasemaa ole aivan lähettyvillä. Lähin taitaa olla jossain Prisman lähellä. Cellmapperillahan näkee sen, mihin yhdistää. Varsinkin mainitset käyttöpaikassa olevat uudet ikkunalasit ja muutenkin vankkarakenteiset seinät, estyy matkapuhelinverkon signaalit melko tehokkaasti. Elisalla ja DNA:lla taas tukiasemat paljon lähempänä. Cellmapperin perusteella Elisan tukiasema on aivan Tuulikinkadun varrella, Streetviewistä päätellen Hovi Pubin viereisen korkean kerrostalon katolla. Siellä näyttää olevan ainakin jotain antenneja. Samoin DNA:lla on tukiasema niillä main, varmaan samassa pytingissä. Miksi Soneralla ei siinä ole tukiasemaa, on hankala arvailla. Totta on, että jokaisella operaattorilla voi olla yllättäviä katvealueita, ja siksi kannattaakin aina kokeilla, mikä on omassa käyttöpaikassaan paras mahdollinen. Eipä näyttänyt Soneran rakenteilla olevissa tukiasemissakaan olevan mitään mullistavaa parannusta tolle alueelle.

Kannattaa muistaa, että Kotka on entistä Kymen Puhelimen (KYMP) aluetta. Elisa valtasi/osti KYMPin jonkin aika sitten. On ihan luonnollista, että Elisalla on tällöin paras verkko tällä alueella, koska KYMP on sen sinne aikanaan rakentanut. Samoin DNA:n verkko on tuolla KYMPin rakentama. Toki alueellisia eroja voi Kotkankin alueella olla. Mutta ilman muuta kannattaa vaihtaa operaattoria mahdollisimman pikaisesti.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

@Kimppikoo kirjoitti:


Kannattaa muistaa, että Kotka on entistä Kymen Puhelimen (KYMP) aluetta. Elisa valtasi/osti KYMPin jonkin aika sitten. On ihan luonnollista, että Elisalla on tällöin paras verkko tällä alueella, koska KYMP on sen sinne aikanaan rakentanut. Samoin DNA:n verkko on tuolla KYMPin rakentama. Toki alueellisia eroja voi Kotkankin alueella olla. Mutta ilman muuta kannattaa vaihtaa operaattoria mahdollisimman pikaisesti.


Jep, tuollaista kuviota arvelinkin. Monesti tilanteet ovat alueellisten puhelinlaitosten peruja.

Kotkan asioita hieman tuntien hommasinkin nimenomaan Saunalahden prepaidin, koska se toimii Elisan verkossa. Silti hieman ihmetyttää tuo, ettei datasiirto tuossa osoitteessa onnistu Soneran liittymällä oikein mitenkään. Ilmeisesti Soneran lähin tukiasema on asuntoon nähden talon "väärällä" puolella, mutta kuitenkin. Jotenkin olisin kuvitellut edes 3G yhteyden onnistuvan jotenkin paremmin kuin muutama mega pätkien.

No asia ratkesi tällä kertaa vaihdolla helposti.

Olen huomannut DNA:n mainoksissa väitteen heidän verkkonsa paremmuudesta nopeuden suhteen suurimmissa kaupungeissa. Vastaavasti siinä on esitetty Soneran ja Elisan(Saunalahden) olevan melko tasaväkisiä.

 

Mitä olen kokemuksia itse kerännyt, minulla Sonera vieruskaverilla Saunalahti, niin lähes järjestään Saunalahti pyyhkii Soneralla lattiaa. Samoin on kiirinyt korviini samanlaista tietoa myös tuttavapiiristä.

 

On vain ihme juttu, että miten itse ja/tai tuttavani aina osaisivat olla paikassa, jossa Sonera toimii selkeästi huonommin kuin muut. Ei se voi olla vain sattumaa ja huonoa tuuria Soneran osalta, vaan kyllä siinä täytyy olla taustalla se, että Sonera on todellisuudessa heikoin näistä kolmesta operaattorista.

Tottakai sattuu paikkoja, joissa Sonera on paras. Ne ovat kuitenkin harvassa.

 

Tuolla edellä oli esitetty mahdollisia syitä esim. Saunalahden ja miksei myös DNA:n paremmuuteen taajamissa. Tuo on hyvinkin todennäköistä, että nämä tiheät ja "parhaat paikat" tukiasemille Elisan ja myöskin DNA:n osalta kaupunkikohteissa ovat paikallisien puhelinyhtiöiden peruja.

Syynä on se, että aikoinaan Radiolinja tuli vuokralle puhelinyhtiöiden telepaikoille. Nykyisin noissa samoissa paikoissa on sitten Elisa(saunalahti) ja tietenkin DNA, koska se on puhelinyhtiöiden "liittouma".

 

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

@RRuo58 kirjoitti:


Kotkan asioita hieman tuntien hommasinkin nimenomaan Saunalahden prepaidin, koska se toimii Elisan verkossa. Silti hieman ihmetyttää tuo, ettei datasiirto tuossa osoitteessa onnistu Soneran liittymällä oikein mitenkään. Ilmeisesti Soneran lähin tukiasema on asuntoon nähden talon "väärällä" puolella, mutta kuitenkin. Jotenkin olisin kuvitellut edes 3G yhteyden onnistuvan jotenkin paremmin kuin muutama mega pätkien.No asia ratkesi tällä kertaa vaihdolla helposti.


Etäisyys Soneran tukiasemaan on vain niin suuri ja välillä voi olla esteitä. Elisalla ja DNA:lla se tukiasema kun oli aivan siinä käyttöpaikan lähellä. Oletkin Cellmapperia käyttänyt, pidä silmällä RSRP-arvoa. Se kuvastaa signaalin vahvuutta tukiasemaan. Vertaa Soneran ja Elisan verkkojen välillä tuota arvoa. 

Vastaa